Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaváró és csok jó dolog...

Babaváró és csok jó dolog vagy hülyeség?

Figyelt kérdés
Szerinted nagy segítség a fiataloknak,és szuper ötlet,mert akárki nem kaphatja meg,vagy értelmetlen az egész és haszontalan?
2021. aug. 28. 20:55
 71/91 paradicsom31 ***** válasza:
66-os:és a fentmaradó összeg? Azt. Ég fizethetitek.
2021. szept. 7. 12:32
 72/91 anonim ***** válasza:
71%

"7 millióért vettem házat, és amióta dolgozom, spórolok"

Nézd, félig igazat adok neked, mert mi is dolgozunk és spórolunk a férjemmel 18 éves korunk óta, így nem kellett magunkat eladósítanunk babaváróval gyermekvállalás elött.

De azért ne essünk már át a ló túloldalára, nem tudom, te hol vettél 7 millióért házat, itt a megyeszékhely 30 km-es körzetében nem veszel semmit 15 millió alatt. A városban és környékén meg egy sima 80 nm-es ház is 30-35 millió, ezt kétszer 150 ezerből se spórolja össze az ember.

2021. szept. 7. 12:40
 73/91 paradicsom31 ***** válasza:
65. Válaszolóval teljesen egyet értek.
2021. szept. 7. 12:40
 74/91 paradicsom31 ***** válasza:
35%

72: megyeszékhely mellett 20 kmre vettem házat, abban a városban, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma van :D csak éppen nem a belvárosban, fő utcán, hanem a szegényebb részében, ahol többen is állattartással foglalkoznak. Szét kell nézni, és találsz. Csak ma már mindenki olyat akar, hogy azonnal költözhető legyen, és minden patika legyen.

Az enyém vályogból van, 2 szoba, fürdőszoba, nappali-konyha egybe, plusz folyosó. Garázzsal, melléképülettel, pont jó nagyságú kerttel, gyümölcsfával.

Mindent magam újítottam, csak a villanyt csinaltattam szerelővel. Lassú folyamat volt, de nekem megérte, hogy nincs hitelem :)

Egyébként 27 éves nő vagyok.

2021. szept. 7. 12:49
 75/91 anonim ***** válasza:
0%

#71: ez is hogy kapcsolódik ide? Amúgy pont azért vettük fel a hitelt, hogy legyen miből elengedni. Az a 4 millió gyakorlatilag számunkra ingyen volt. Max az adofizetoknek fáj, de a milliárdos beruhazasokhoz képest ez csepp a tengerben.

De sok minden más is van ingyen az életben.

2021. szept. 8. 09:25
 76/91 anonim ***** válasza:
72%
Mi meg úgy voltunk vele, hog, inkább veszünk fel egy 10 milliós hitelt, amit kb. 5 év alatt vissza tudunk fizetni, de nem akarunk vályogházban élni. Nem vakolni akarjuk a falat, hanem festeni etc. Kinek mi az igénye. A hitel nem egyenlő az eladósodással.
2021. szept. 8. 09:54
 77/91 anonim ***** válasza:
49%
75. Ja persze felvetettek 4 millió JELZÁLOG hitelt hogy legyen mit elengedni….
2021. szept. 8. 12:39
 78/91 anonim ***** válasza:

Amúgy mi is felvettük a 10 milliós babavárót, azért, mert úgyis 2 gyereket akarunk és akkor elengendek 3 milliót :D

Annyi, hogy a felvett pénzt nem vertük el, ott van a számlán megtakarításnak, majd abból visszafizetjük a maradék 7 milliót, ha megszületik a második és akkor marad még 3 milliónk.

2021. szept. 8. 13:13
 79/91 anonim ***** válasza:

#77: pontosan. Picit többet, mert nyilván volt pár hónap mire átfutott, tehát néhány hónapot saját zsebből torlesztettünk. De aztán megkaptuk. Sokan csinálják így, van erre fb csoport ahol segítenek mit érdemes tenni ha jön a második, harmadik gyermek.

Én is régen hitel ellenes voltam de ez butaság: az állam sokszor azt támogatja akinek hitele van. Lehet felháborodni, de azzal semmire se mész, így érdemes a legális kiskapukat ki használni.

2021. szept. 8. 13:16
 80/91 anonim ***** válasza:
Az más mint felvenni jelzáloghitelt csak azért hogy a harmadik után elengedjenek belőle 4 milliót. Mert másból nem engednek el csak abból.
2021. szept. 8. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!