Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaváró és csok jó dolog...

Babaváró és csok jó dolog vagy hülyeség?

Figyelt kérdés
Szerinted nagy segítség a fiataloknak,és szuper ötlet,mert akárki nem kaphatja meg,vagy értelmetlen az egész és haszontalan?
2021. aug. 28. 20:55
 31/91 anonim ***** válasza:
24%

babaváró 10 millió, csok-ot meg 10 milliot fel lehet venni 2 gyerekre, mi 8 milliót vettünk fel, plusz 2,6 milliot kaptunk ugye támogatásként ajándéknak.

Látom a matek nem az erősségesld utolsó

2021. aug. 29. 12:41
 32/91 anonim ***** válasza:
22%
Jó dolog, persze. Támogatni kell a családokat. Egyedülállónak sokkal könnyebb pénzt keresni.
2021. aug. 29. 18:48
 33/91 anonim ***** válasza:
77%
31-es, de amiről te beszélsz, az hitel. Hát hitelt a banktól is fel tudok venni, azzal nem vagyok előrébb, hogy 20-25 millióval megdrágulnak a házak, és akkor a kormánytól vehetek fel hitelt, nem a banktól.
2021. aug. 29. 19:00
 34/91 anonim ***** válasza:
90%

10M vissza nem térítendő CSOK 3 gyerekre akkor jó ha:

- már megvan a három gyerek

- úton a harmadik gyerek

- kettő gyerek már megvan de holt biztosak benne, hogy akarnak harmadikat is

10M babaváró akkor jó, ha:

- már várod az elsőt, és nem gond, ha a nyakadon marad az egész hitel egy fix törlesztővel mert nem vagy biztos benne, hogy fogsz akarni még egyet vagy kettőt.

A lutrira iszonyat nagy felelőtlenség felvenni mindkettőt, akár mennyire is tűnik hűde húha lehetőségnek.

Barátnőmék felvették a 10+10 CSOK-ot amikor még csak az elsővel volt 2 hós várandós. Az első gyerek túlmozgásos, igazi 2 emberes gyerek. A második nyugis de betegen született. Most várják a harmadikat mert hát muszáj, mert közben kellett autó 10misiért -mert olcsóbb autóban nem lehet gyereket nevelni- ezért még rákapták a babavárót is, amibe az első gyerek már nem számít mert akkor az már megvolt. Szóval most meg, hogy jön a harmadik imádkoznak, hogy a két meglévő pozitív egyvelege legyen, nyugis és egészséges, miközben a hajuk is égnek áll a meglévő kettőtől is.

2021. aug. 29. 19:10
 35/91 anonim ***** válasza:
22%
Igen 33-as, itt a csok hitelről van szó. ingyen soha nem fogsz kapni semmit, nem is értem hogy gondolod. Nekunk tökéletesen megérte, így is úgyis akartunk 2 gyereket, lett egy szép házunk kertvárosba, mivel teljesültek a feltételek, igy a 10 millió babaváróból alapból több milliót elengedtek. A maradék hitelt 5 éven belül törleszteni tudjuk
2021. aug. 29. 19:41
 36/91 anonim ***** válasza:
89%

"ingyen soha nem fogsz kapni semmit, nem is értem hogy gondolod"

Én semmit nem szerettem volna ingyen kapni, és szerintem senki nem ezt várja - mindenki szimplán megelégedne azzal is, ha nem 45 milliót kellene fizetni egy házért, ami a Csok bevezetésekor csak 25 millió volt, mert akkor lehet, hogy nem kellene felvenniük még 20 millió hitelt a mondjuk 2,5 milliónyi "ajándék" mellé.

Feltételezem, mivel mint írod, hogy a hitelt vettétek fel, hogy ha nem lettek volna a támogatások, akkor is lenne most szép házatok, max. nem a kormánynak tartoznátok, hanem simán a banknak.

2021. aug. 29. 20:55
 37/91 anonim ***** válasza:
18%
De mit nem értesz azon, hogy nem a csok miatt kerül annyiba egy ház? Ti tényleg ennyire pénzügyi analfabéták vagytok, vagy mániátok ez a hisztizés
2021. aug. 29. 20:58
 38/91 anonim ***** válasza:
20%

ingyen soha nem fogsz kapni semmit, nem is értem hogy gondolod. '

A csok hoz nem feltétlenül kell hitel. Lehet csak azt kérni ami ingyen jár, a többi mehet önerőből.

De amúgy érdemes hitelt felvenni mert második gyerek után 1 millo, harmadik után 4 millió hitel csökkentés van. Hitelt pedig csak úgy lehet csökkenteni ha van :)

Mi például ezért vettünk fel harmadik gyerek előtt. Meg is kaptuk a 4 millió hitel elengedést ingyen.

2021. aug. 29. 20:58
 39/91 anonim ***** válasza:
84%

Most találtam hirdetést. Két szoba, a képek alapján éppen, hogy egyben van, 55 milla, Vöröstón.

Nem irigylem a fiatalokat, akik most kezdenek önálló életet.

2021. aug. 29. 21:21
 40/91 anonim ***** válasza:
90%

#37 te vagy a naív.. A csok nem a családokért lett. Ha tetszik, ha nem. És most méginkább megdöbbentelek. Az autó árak is azért növekedtek. Pont a csok kezdetén keresgéltünk autót, amikor végre összegyűlt rá a pénz, már fél millióval drágább lett az a típus. Így újra a pénztárcánkhoz igazodva keresgéltünk és az autókereskedésben mondta a csávó, hogy muszáj volt igazodni a növekvő árakhoz. És akkor még az autóra kedvezmény nem is volt.

De van még...😂

A csok előtt szerződtünk le egy lakásra és az építtető inkább vissza akarta adni az eddig befizetett összeg 2x-ét, mert még úgy is jobban járt volna, annyira felnyomta a csok pár hónap alatt az árakat. Januárban 18 millióért szerződtünk, áprilisban már 30 millióért vette meg a szomszéd az ugyanolyan paraméterekkel rendelkező lakást.

Ha nem a csoktól, akkor árud el mitől növekedett robbanás szerűen az árak.

2021. aug. 29. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!