Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaváró és csok jó dolog...

Babaváró és csok jó dolog vagy hülyeség?

Figyelt kérdés
Szerinted nagy segítség a fiataloknak,és szuper ötlet,mert akárki nem kaphatja meg,vagy értelmetlen az egész és haszontalan?
2021. aug. 28. 20:55
 61/91 anonim ***** válasza:
49%
51, ne hazudj... Látom a könyvelt építőipari cégeken, sisak több az új építés, sokkal több a felújítás is.
2021. aug. 31. 06:19
 62/91 anonim ***** válasza:
37%
54, tényleg? Mi köze az iparosnak a használt panelhez? Mert a miénk 10 év alatt a duplajába kerül.
2021. aug. 31. 06:20
 63/91 paradicsom31 ***** válasza:
52%

Ha előtte számol az, aki felveszi, és van némi tartalék is, nem pucip*csára veszi fel, akkor jól járhat. Ugyanakkor mérlegelni kell azt is, hogy bármelyik fél lerottyanhat, tartós beteg lehet stb, és elveszti a munkáját, akkor pénz sincs. Akkor egy fizetésből nagyon nem fogja tudni fizetni a törlesztőt.

Én még mindig azon az elven vagyok, hogy gürizek, dolgozom, felreteszek, és hitementesen vettem egy kertes házat ennek köszönhetően. Nem családtámogatás kel ide, meg ilyen-olyan hitel, előbb-utóbb úgy is az lesz, hogy akik fevették, annál felé eladósodik. Inkább rendes fizetést kéne adni minden dolgozó embernek, akkor nem kéne családtámogatásért kuncsorognia a szegény magyarnak.

Van egy házaspár, egy babájuk van. Fevették a babavárót 3 gyerekre. Közbe tönkrement a házasság, válni akarnak, de így nem mernek, közben úton van a második gyerek, hogy ne kelljen sokat visszafizetni. Micsoda boldog családban fognak ezek a gyerekek felnőni.

Szóval én totál ellene vagyok, igaz, kecsegtet, de soha nem adtak még pénzt ingyen senkinek. A magam kis 150 ezer havi fizetésemből sok év alatt összespóroltam egy házra valót, igaz én ne jártam bulikba, nem szórtam ilyen olyan drága órákra, ruhákra a pénzem, és akkor ez rossz érzés volt, de most boldog vagyok, hogy van egy házam, ami hitementes, nem fogják elvenni a fejem felől, mert tiszta pénzből van.

2021. szept. 4. 10:41
 64/91 anonim ***** válasza:
60%

150 ezerből hány év alatt spórolsz most össze egy 50 milliós házra?

:)

2021. szept. 4. 19:59
 65/91 anonim ***** válasza:
96%

A szférában dolgozom. Én azt látom, hogy nagyon sokan alapból sajátból (pl nagyszülői- szülői örökségből) fektetnek nagyobba. Tehát eladják a saját lakást 30-40 millióért, majd kellőképpen behitelezik, hogy abból ház legyen, aztán jön a tényleges eladósodás, amikor igaziból alapból megvolt mindenük hitelmentesen, csak hát egy saját lakás nem elég, amikor lehet kertes ház is 40 millió hitellel.

Na ez az amit én nem igen tudok hova tenni, szerintem felelőtlenség. Persze értem, hogy egy másfeles lakásba az ember nem vállal 3 gyereket, de a mindenféle hitelbe ugrás egy drasztikusabb megoldás erre, szóval az én nézőpontom az, hogy ilyenkor valami arany középutat kellene keresni. 35m2-ről nem kötelező 150m2-be költözni, hiába éreznek rá valami iszonyatos kényszert. Elég 70-80m2-re cserélni, és mondjuk tényleg csak a babavárót rádobni egy két gyerekes 2.6- os csokkal...

De nálunk szinte mindennapos modell, hogy az önerő már alapból a babaváró, arra veszik fel a 10+10 CSOK-ot és még lazán rádobnak egy 20-30M piaci hitelt is, hogy kerek legyen a történet.

Végül de nem utolsó sorban még el szokott az is hangzani, hogy nem biztos, hogy lesz 3 gyerek, de ezt most így könnyű felvenni aztán majd lesz valahogy.

Igen... az biztos, hogy majd lesz valahogy.

2021. szept. 4. 21:50
 66/91 anonim ***** válasza:
0%

"de soha nem adtak még pénzt ingyen senkinek."

Dehogynem. Pl harmadik gyerekre elengedtek nekünk 4 millió lakáshitelt.

2021. szept. 5. 10:14
 67/91 anonim ***** válasza:
96%

És a harmadik gyerek fényt eszik, nem hord pelenkát, nem kell taníttatni pl. és nem jár semmi költséggel?

Na ugye hogy nincs is ingyen…

2021. szept. 6. 19:17
 68/91 anonim ***** válasza:
49%

#67: és ez hogy jön ide? A gyerek van, adott, ez nem kérdés.

Akkor is van ha nem adnak semmit.

Nem is értelek. Te talán azért vállalsz gyereket mert pénzt kapsz? Nem éri meg, megsúgom.

2021. szept. 7. 09:23
 69/91 anonim ***** válasza:
80%
66. Válaszra “jön ide”. Nem ingyen pénz az sem mert egy gyerek sokkal többe van mint az elengedett 4 millió.
2021. szept. 7. 12:16
 70/91 paradicsom31 ***** válasza:
20%

27 éves vagyok. 7 millióért vettem házat, és amióta dolgozom, spórolok. Nem csak néhány éve dolgozom, azt megjegyezném.

Egyszerű parasztházat vettem, magam újítottam. Egy forint hitel sincs rajta.

Azt kéne az embernek megtanulnia, hogy ha spórol, akkor megúszhatja a több milliós hiteleket...

2021. szept. 7. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!