Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megkérdeztem előre a baba...

Megkérdeztem előre a baba nemét, vagy így várjam meg a szülést?

Figyelt kérdés

Két azonos nemű gyerekem van. A kicsinél nem akartam tudni a nemét, csak szülés után, de ellenkező neműre volt megérzésem, és bár óriási élmény volt, hogy én nézhettem meg a nemét, és így tudhattam meg, kellett mégis két hét agyban átállni, még úgyis, hogy persze végig tudtam, hogy benne van a pakliban, hogy a megérzésem nem helyes.

Először a családban nemtetszett senkinek, hogy nem akarom tudni a nemét, a férjemnek sem, de végül ez teljesen megváltozott, annyira, hogy harmadik babánál már a férjem kéri, hogy várjuk meg vele a szülést.

Viszont van bennem egy kis ,,de”, ezt pedig az a kirábbi két hét okozza. Nem lenne jobb vajon már a szülés előtt tudni, hogy már előbb tudjak úgy hozzáállni fejben, hogy esetleg ő is egy adott nemű lesz, nem pedig amilyet a megérzésem súg?

Persze teljesen mindegy összességében a neme, hiszen befolyásolni nem tudjuk, és elsősorban egy egészséges gyereket szeretnénk, nemre való tekintet nélkül. De na, talán értitek a dilemmám. Amikor ott van, a kezembe veszem, szeretném, ha már felkészültebb lennék eztel kapcsolatban. A másik oldalról viszont mi van, ha 1. tévednek az ultrahangon (egyik ismerősömnél a szülőszobán derült ki a gyerek neme, végig mást láttak), 2. tényleg nagy élmény volt ott megtudni.

Ti hogy döntenétek ebben az esetben?

2021. aug. 20. 21:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én tudni szeretném.
2021. aug. 21. 04:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!