Nem hiszem hogy lehetséges de megkérdezem?
Anyukám helyett szeretnék itthon maradni a bajával aki pár hét és születik....már viccelődtünk vele....de én mondtam anyukámnak hogy én tényleg itthon maradnék (gyesen vagy gyeden...nem tudom hogyan hívják)és akkor ő el tudna menni dolgozni..
Légyszives értelmes válaszokat adjatok...köszönöm...
15L
Tanköteles vagy, maximum ha magántanuló lennél.
Miért szeretnél otthon maradni?
Anyukád gyermeke, vagy a tiéd?
Ha anyukádé, akkor nem maradhatsz te otthon, fiatalkorú vagy és tanköteles. Nem is értem hogy jutott ilyen az eszedbe! Iskolában a helyed!
Anyukádé a baba? Ebben az esetben semmiképp nem lehetséges, mert a gyes-t nem igényelheti testvér, csak szülő, gyám, vagy nagyszülő. Ezen kívül tanköteles is vagy, iskolában van a helyed.
Ha a tiéd a baba, akkor sem lehetséges. 16 éves kor alatt főleg nem, 16 fölött ESETLEG lehetséges, hogy te legyél a saját babád gondviselője, és ne jelöljenek ki gyámot, ebben az esetben jogosult lehetsz gyes-re, de még ez is elég ritka. Ilyen esetekben a nagyszülő (itt pl. anyukád) szokta megigényelni a gyes-t. Mondjuk ha a te gyereked, akkor is tanköteles vagy, ez nem szűnik meg csak azért, mert gyereked lett.
De nekem az jön le, hogy anyukád gyerekéről (a te testvéredről) van szó, hiszen azt írod, hogy anyukád HELYETT akarsz otthon maradni. De azért egy kérdést engedj meg: ki szoptatná azt a babát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!