Tudnátok valami frappás választ mondani, hogy mit szóljak annak, aki minden héten megkérdezi, hogy jön-e már a baba?
Már nagyon nagyon idegesít . Az a gond,hogy 10x elmondtam neki,hogy felejtse már el a témát és ne kérdezgessen annyit mert idegesít.
Apósom 20 évvel fiatalabb barátnőjéről van szó,aki majd megőrül egy gyerekért,de após nem.akar és így a nő is lemondott róla.
Tavaly aztmondta,hogy ő úgy útálja azokat akiknek 1-nél több gyereke van. Pislogva megkérdeztem,hogy miért? Válasz: nekem egy sincs...
Öszzefüggés nincs benne és többször mondtam neki,hogy arról csak ő tehet h nincs. 10 éve vannak együtt,akkor még apósom is belement h legyen gyerek,de a nő nem ment el orvoshoz soha,7 év eltelte után meg már apósom nem akart. Nem én tehetek róla,hogy 7 évig otthon ült és várta a csodát.
Biztosan érzékelhető,mennyire nem szeretem. A kijelentése óta egyébként. Sokszor eszembejutott,hogy én el sem mondanám nekik,ha sikerülne a kistesó,mert kèpes kiátkozni belőlem.
Minden egyes alkalommal megkérdezi ha találkozunk,hogy na miujság,terhes vagy màr? Kikészíít:(
Párom elszólta magát fél éve hogy próbálkozunk. Apósom megkérdezte,mikor lesz unoka,erre a párom közölte,hogy rajta vagyunk a dolgon. :/ már mindegy. Ezt már nem lehet visszacsinálni. Mit mondhatnék neki,amivel észreveszi magát és leszáll rólam? Mert a szép beszéd már nem ér semmit. Egyébként szerintem direkt bosszant.
5 hetesen volt egy vetélésem 3 hónapja,pont nálunk voltak mikor elöntött a vér,így valahogy egyből ki is derült,hogy terhes voltam. Eltudom képzelni milyen boldog volt:(
Hát ez jó:)) De csak nevetve megkérdezné újra,hogy "na de komolyan,terhes vagy mÁr?".
Én olyan halál nyugodt természet vagyok,de már kihoz a béketűrésből. Raáadásul a lányom előtt kérdezi folyton,aki ígyis bevan pörögve,hogy szeretne egy tesót(mindennap ezzel piszkál:)). Persze már ezt is elmondtam neki párszor,de egyszerűen nem hiszem el,hogy valaki ilyen értetlen legyen. 100% h direkt csinálja..
Nekem ez jutott eszembe:
- Jön-e már a baba?
- Igen, persze, úton van. Ne aggódj, közeli családtagként elsők között fogtok értesülni apósommal, ha már meg is érkezett :)
Frappáns válasz:
"Ne haragudj, nekem nagyon kellemetlen, hogy mindig megkérdezed ezt. Ha majd terhes leszek, úgyis tudni fogod/észre fogod venni. Megtennéd, hogy nem kérdezed meg minden alkalommal, amikor találkozunk?"
Kezd el te is bahogatni.
De jó, terhes vagy?!
Ja, csak híztál... Hiába, a te korodban már inkább hasra hízol.
Egyébként nyugodtan és higgadtan elmondod, hogy magánügy, semmi köze hozzá, és foglalkozzon a saját dolgával. Ha nagy hasad lesz, észre fogja venni. De elég illetlen és tapintatlan a viselkedése. Ha direkt bunkó, akkor meg szégyellje magát.
Aztán a látogatásokat csökkentsd minimálisra, nem kötelező találkozni. Neked meg most pont nincs szükség stresszre.
-Mi újság, Zsuzsi, jön már a baba?
-Tegnap ablakot mostam.
-Zsuzsi, nem hallottad, azt kérdeztem hogy jön e már a baba?
-Biztos voltam benne hogy ma esni fog, mindig ez van ha ablakot mosok.
-Zsuzsi, figyelj már, jön a baba?
-Legközelebb akkor mosok ablakot, ha nagyon meleg lesz, akkor jól fog esni egy kis eső
Tehát mintha nem is hallanád a kérdést, elkezdesz beszélni valami masrol. A lényeg az, hogy ne reagálj a kérdésre egyáltalán, tarts ki a magad álltál választott kérdésnél. Előbb utóbb le fog állni
Vissza kérdeznék,hogy: és nálatok??
És elkezdeném kivesézni,hogy mennyire sajnálom,hogy így alakult az élete,hogy neki már nem is lesz stb.
Egyébként ismerős a sztori,apám barátnője dettó,bár apám ott egyáltalán nem akart.Borzasztóan nehezen törődött bele,hogy nekünk meg lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!