Hogyan kaphatná a születendő gyermekem az édesanyám vezetéknevét?
Figyelt kérdés
Engem nem úgy hívnak, mint édesanyámat, apuka nincsen...2010. aug. 28. 22:44
11/16 anonim válasza:
Valaki felvetette:az apa nem mondhat le a gyerekről.
Kérdező:írtad,h elváltál:nem tudom milyen régen,de vigyázz,mert ha a válás kimondása utáni 300-ha jól emlékszem-napon belül születik a baba,automatikusan az elvált férj lesz az apa.
12/16 anonim válasza:
Senki nem kér papírt a válásról,ha visszavetted a lánykori neved!Én terhesen vettem vissza!A gyereket a te nevedre anyakönyvezik.Kb.1 hónap múlva a gyámügy küld egy felszólítást,hogy a gyerek családi viszonyát tisztázd.Itt már felsorolták a lehetőségeket,ha képzelt apát nevezel meg,a nevét is megváltoztathatod.Ezt a papírt átküldik az anyakönyvezetőhöz és ő állítja ki az új szül.any.kivonatot.
13/16 A kérdező kommentje:
300 nap bőven meg van :) nem is ő az apuka... már vagy 7 éve elváltam
2010. aug. 29. 22:37
14/16 A kérdező kommentje:
Akkor tuti, hogy a képzelt apa nevét felveheti? Mert ugye az édesanyám vezetéknevére képzelhetek apát :) ez akkor törvényileg működik?nA bejegyzésen fog valahol szerepelni, hogy képzelt apa?
2010. aug. 29. 22:40
15/16 anonim válasza:
Nem hiszem,hogy ilyen megjegyzést fűznének az anyakönyvi kivonatra,simán beírják a nevet és kész.
16/16 anonim válasza:
A születési akivonaton nem szerepel,hogy képzelt apa.Viszont kapsz egy határozatot,amiben elmondod,hogy miért képzelt apát nevezel meg.Erre szükséged lesz,nagyon vigyázz rá!Ha iskolát,útlevelet intézel ez a papír kell.Itt nyilatkozol arról,hogy Pl:az általad megnevezett Kiss kázmér kitalált személy.Én a nagymamám lánykori vezetéknevét és a keresztnevének férfi változatát adtam meg.Még a képzelt apának születési helyet és időt kell kitalálnod.Az anyakönyvi kivonaton annyi szerepel,mint bárki másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!