Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hanem házasodunk össze a...

Hanem házasodunk össze a párommal, kaphatja az ő vezetéknevét a születendő (2010 szeprtemberáre vagyunk kiírva) picim? Nem változott a jogszabály?

Figyelt kérdés
Magyar állampolgárok vagyunk.Nem tudom elegendő-e az apasági nyilatkozat...
2010. márc. 30. 22:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez a része nemm változott, kaphatja a nevét a kicsi. Elég az apasági, csak kérdezz rá, hogy annak a kiállításához nálatok mire van szükség (pl. hajadonságit kell-e külön kérned, vagy az anyakönyvvezető utána tud nézni ott helyben)

ҝ

2010. márc. 30. 22:31
 2/12 anonim ***** válasza:

A védőnő ad majd egy igazolást arról hogy mikor estél teherbe, és mikor fogsz szülni4ezzel bementek a polgármesteri hivatalba, és ott apasági nyilatkozatot aláírjátok!Ennyi!

Én épp holnap megyek a párommal, majd megírom mik kellettek még hozzá!Milyen okmányok, stb!

2010. márc. 30. 22:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Várom nagyon,mert ismerősöknek ezért lesz most lagzi.Vagy ott lehet h valamelyik fél nem magyar állampolgár,az lehet az oka h esküvő kell?
2010. márc. 30. 22:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem! Bármilyen állampolgár az apa,csak legyen bejelentett magyar lakcíme, és akkor már lehet az ő nevén a baba.De ezt is megkérdezem holnap az ügyintéző csajtól!
2010. márc. 30. 22:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Várok minden fontos tudnivalót.Örök hálám!Mennyi idős terhes vagy?
2010. márc. 30. 23:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én áprilisra vagyok kiírva.

Az én párom nem magyar állampolgár és már január óta kész van az apasági nyilatkozat!

Semmi gond nem volt vele,neki a személyi helyett az útlevelet kérték.ennyi!

Mindenhol máshogy megy a dolog,úgyhogy mindenképp nézz utána a te kerületedbe vagy városodban hogy megy pontosan,van ahol kérnek plusz igazolásokat is.

(elvileg elég a hajadoni igazolás amit ott helyben az önkormányzat ki is ad)

Viszont azt mindenképp igazolnod kell hogy mikor fogant a baba és hogy mikorra vagy kiírva és ezt csakis kizárólag a nőgyógyász igazolhatja,a védőnő nem!

2010. márc. 31. 05:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem pont most mondta a védőnő,hogy már kevés az apasági nyilatkozat ahhoz,hogy a gyerkőc az apa vezetéknevét kapja.El kell menni közjegyzőhöz ahol nyilatkoztok arról,hogy élettársi kapcsolatban éltek.Én júni végére vagyok kiírva,és majd most kezdek el utánajárni,hogy hogy is van ez pontosan!Mert mindenki mást mond!Ha valaki tud esetleg valami konkrétumot azt szerintem sokan hálásan fogjuk fogadni!
2010. márc. 31. 07:40
 8/12 anonim ***** válasza:

05:58-as vagyok.

Nem kell elmenni közjegyzőhöz DE ez is mindenhol máshogy van!

Annyiban változott január 1.től az apasági nyilatkozat hogy a kismamának nem elég igazolnia egy hajadoni igazolással hogy nem házas,igazolnia kell azt is h nincs regisztrált élettársi kapcsolata sem,ez csak egy újjabb igazolás amit pl.itt nálunk(Budapest)az anyakönyvvezető nem kér mert a baba születésénél mikor intézik az anyakönyvezést akkor automatikusan lekérdezik hivatalból.

Persze ha valakinek annyira kell akkor kikérheti közjegyzőtől 2000ft-ért de a szülés időpontjában úgyis megint lekérdezik.

Én már január óta ennek utánajártam:-)

2010. márc. 31. 08:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő azt mondta,hogy kell jegyzői papir,hogy az anya nem él mással élettársi vagy házassági viszonyban. Mindkettőtöknek az önkormányzaton kell nyilatkozni,hogy a baba az apáé. A gyerek anyakönyvi kivonatát pedig nem kapod meg a kórházban,mint eddig,hanem utánnad küldik,kb.2-3 hét.
2010. márc. 31. 09:24
 10/12 anonim ***** válasza:

Amikor bejött a törvényváltozás, valóban kellett a jegyzőhöz menni, de azóta az önkormányzatok nagy részénél összekapcsolták a rendszert, így szinte mindenhol le tudja kérdezni az anyakönyvvezető, hogy mi a helyzet, nem kell a jegyzőhöz rohangálni. A védőnő által kiállított papírt viszont szerintem sehol nem fogadják el, nálunk pl. külön ki is hangsúlyozták, hogy orvos, és pecsét!

És ne felejtsétek el azt sem, hogy a védőnők nem feltétlenül naprakészek, főleg nem jogszabályi kérdésekben, ahogy az önkormányzat működéséről sem tájékoztatják őket naponta (ilyenekkel sajna kevesen foglalkoznak)

Kérdező, egy telefon az önkormányzathoz, és mindent elmondanak. Hiába kérdezel itt, látod, mindenhol másként működik, és neked az a lényeg, hogy nálatok hogy megy. Egy telefont megér:)

2010. márc. 31. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!