A gyerek csak a Kovács vezetéknevet kaphatja?
Figyelt kérdés
anya: Kovácsné Szabó Barbara
apa: Kovács László
2011. jan. 4. 15:20
1/12 anonim válasza:
Mit írattatok be,amikor összeházasodtatok?Mert már akkor nyilatkozni kell,hogy a születendő gyerek/gyerekek milyen vezetéknevet fognak kapni.A házassági anyakönyvi kivonatba bele van írva.
2/12 anonim válasza:
Nem értem a kérdésedet.
Szabónak szeretnéd kereszteltetni talán?
Szerintem evidens, hogy a gyereket az apjáról nevezzék el.
3/12 A kérdező kommentje:
A hivatalban annak idején mutattak egy papírt hogy mi lehet majd a neve de már nem emlékszem:(
Az anyakönyvi papírban nincs benne -megnéztem!
Kovács-Szabó...lehet?
2011. jan. 4. 15:28
4/12 A kérdező kommentje:
4 éve házasodtunk!
2011. jan. 4. 15:29
5/12 anonim válasza:
Nem hinném, mert egyikőtöket sem úgy hívják. Vagy Kovács lehet, vagy Szabó.
6/12 anonim válasza:
Így igaz ahogy az első írta. Ha akkor az írtátok hogy Kovács akkor csak az de biztos meg lehet változtatni.
7/12 anonim válasza:
Egy telefon az anykönyvi hivatalba és megoldódik a problémád, ehhez nem tudok hozzászólni, mert ilyesmivel még nem találkoztam.
8/12 anonim válasza:
Az első vagyok.Ha nincs benne semmi,akkor automatikusan Kovács lesz.Arról külön kellett volna nyilatkozni,amit rögzítenek is.
9/12 anonim válasza:
Szerintem az Anyakönyvi Hivatalban kérhetitek ezt a bejegyzést. Kaptok egy új házassági anyakönyvi kivonatot, és azt viszed magaddal szülni.
10/12 A kérdező kommentje:
Utánajárok! Köszi:))
2011. jan. 4. 16:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!