Mi van akkor, ha a gyerek az anya vezetéknevét kapja?
Figyelt kérdés
2010. jan. 7. 07:46
1/10 anonim válasza:
Semmi, az is megengedett, még akkor is, ha az anya férjnél van. Ha nem vagy férjnél, és a te vezetéknevedre írták a szülőszobán (apai elismerő nyilatkozat hiányában), akkor később meg lehet változtatni a vezetéknevet az apáéra (ha elismeri a babát), de az macerásabb és fizetni is kell az okmányok cseréjét.
2/10 anonim válasza:
A házasságkötésnél nyilatkozni kellett róla,h mi lesz a gyerek(ek) vezetékneve,ez az anya,az apa,vagy kötőjelesen a kettőjük vezetékneve.
Ha nem vagytok házasok,akkor is kaphatja az anya nevét,de az azonos kapcsolatból származó gyerekek mindegyikének ugyanaz lesz utána a vezetékneve.
3/10 anonim válasza:
Semmi,sőt ma már a férj is felveheti a nő nevét!
5/10 anonim válasza:
Nincs akkor se semmi. Házasságkötéskor (nem mindig) szoktak nyilatkozni, hogy hogyan lesz majd a gyerekek névviselése. Ha nem házasok és nincs apai elismerő nyilatkozat sem, akkor csak az anya nevét kaphatja (ezen lehet később változtatni), ha van apai elismerő nyilatkozat, akkor megkérdezik, hogyan szeretnék a gyerek nevét. Annyi a szabály, hogy édes testvéreknek csak azonos vezetékneve lehet, tehát ha az elsőnél el lett döntve, hogy így vagy úgy viseli a vezetéknevet, akkor a másodiknál is úgy kell, ha mindkét szülő azonos.
6/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk házasok, de ha a szülésig nem lesz meg az apasági, akkor marad az én nevemen, mert ha addig nem volt képes elintézni, akkor utána már ne erőltesse, és mikor ezt említettem, nem tetszett neki.
2010. jan. 7. 13:41
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. jan. 7. 13:42
8/10 anonim válasza:
Azt,nem neki kell csak intézni,te is kellesz hozzá.
9/10 A kérdező kommentje:
Tudom, nem rajtam múlik.
2010. jan. 7. 15:44
10/10 anonim válasza:
nem csak az apának kell intézni..
mi sem vagyunk összeházasodva,igy kellett apasági nyilatkozat...az apának arról kell nyilatkozni,hogy elismeri a gyermeket,az anyának meg arról,hogy beleegyezik az apasági nyilatkozatban foglaltakkal.mindkettönknek ott kellett lenni.
amúgy nem vagytok jóba a pároddal,vagy mi a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!