Az apasági nyilatkozatot nemsokára intézzük. Szeretném ha a születendő gyermek én és a párom vezetéknevét is megkapná. Gyermek kaphat két vezeték nevet az anyáét és apáét? Halottam olyat is hogy a férj is felveheti a feleség vezeték nevét 2004 óta.
Szia! Én úgy tudom, hogy ha nem egyforma a vezetéknevetek (ami valószínű, ha nem vagytok házasok) akkor igen, választhatjátok azt, hogy mindkettőtök nevét megkapja a baba.
Kérdés, hogy milyen lesz ez majd Neki, ha nagyobb lesz! Hosszú! és ha házasodik, szenvedni fog a még újabb nevével -vagy a felesége.
Pl. lesz Kovács-Nagy Gabriella. Aztán ha férjez megy Szabóhoz, akkor Szabóné Kovács-Nagy Gabriella lesz a neve? A gyerekéé Szabó-Kovács-Nagy Baba?
Egyébként nem lenne rossz ötlet a 2 név, hiszen mindkét szülőé az a gyerek, de RÁ is kell gondolni. Én sajnálom a soknevűeket.
A házasság más, mert ha a nő nem veszi fel a férje nevét, akkor a házasságkötéskor nyilatkozni kell arról, hogy a majdan születendő gyermeküknek mi lesz a vezetékneve. Ha felveszi a férj nevét, akkor egyértelműen azt kapja a gyerek is.
Nemrég esküdtem, élénken emlékszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!