Ha nem vagyunk házasok, mit kell csinálni, hogy a születendő gyermekem a párom vezetéknevét kapja?
Figyelt kérdés
2008. jan. 23. 20:36
1/6 anonim válasza:
A párodnak a gyerkőc születése után,apasági nyilatkozatot kell tennie.Vagyis nevére kell vennie a saját gyermekét.(szerintem ez nagyon rossz lehet)
2/6 anonim válasza:
Mi is ezért hoztuk előre az esküvőt, egy sima polgári kéttanus esküvő nem nagy vasziszdasz...
De igen, lentett pár kérdéssel-jó párral...- találsz ilyen kérdést, valaki a napokban intézte. Kell a dokitól papír, azzal az önkormányzat, mindkettőtök szmélyije és apasági nyilatkzat....
3/6 anonim válasza:
Ahhoz hogy a párod vezetéknevét kapja nem a születés után,hanem épphogy ELŐTTE kell apasági nyilatkozatot tennie!!!!!!!!!!
4/6 anonim válasza:
Szia!
Mi is ebben a helyzetben vagyunk. Először a nőgyógyásztól kell kérni egy igazolást arról h terhes vagy, ráírja h hány hetes, fogantatás kb. időpontja meg a szülés várható időpontja. Ezzel be kell menni a helyi önkormányzathoz és ott felvesznek 1 jegyzőkönyvet arról, hogy mióta vagytok együtt stb. Ezt aláírjátok és ezeket a papírokat vinned kell a szüléskor magaddal. Nagyon fontos hogy ezt előtte megcsináljátok mert utána sokkal bonyolultabb!
5/6 anonim válasza:
Na akkor leírom, hogy megy ez: A pároddal együtt bementek ahol laktok a helyi Polgármesteri hivatalba. Viszitek a személyi irataitokat(személyi, lakcímkártya) valamint a születési anyakönyvi kivonataitokat. Az apajelölt teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tesz. 3 példány papírt fogtok aláírni. Ezen rajta lesz, hogy a gyermek születése utáni családi neve: xy (az apa vezetékneve) lesz. Ennyi az egész. Ezt a papírt majd beviszitek a kórházba és így jegyzik majd be. Ez tutira így van, mert már én is segítettem egy párnak ezt elintézni és ott voltam az egész ügyintézés alatt.
6/6 anonim válasza:
Szia! Nemcsak az fontos, hogy megcsinálják az apasági nyilatkozatot (ez egyébként tényleg úgy van, ahogy az előttem szóló leírta), hanem az is NAGYON lényeges, hogy mikor szülsz,magaddal vidd a kórházba, mert ezt rögtön elkérik,még mielőtt kint van a baba :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!