Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 11, 9 és 6 éves gyerekeim...

11, 9 és 6 éves gyerekeim vannak. Hogy mondjam el nekik, hogy az apjukkal el fogunk válni?

Figyelt kérdés
Még nem költözött el, de miután talált lakást, utána fog elköltözni. A legidősebb gyerekünk költözik vele, nálam meg marad a lányom és a kisebbik fiam. Szeptemberben kezdi az iskolát a fiam. Tanácstalan vagyok, hogy most iskola előtt vagy utána mondjuk el nekik. Tapasztalatok?
2021. aug. 4. 15:29
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A fiam tudja, csak a két kisebb gyerekem nem.

Azért lesz így, mert így beszéltük meg.

2021. aug. 4. 18:00
 12/26 anonim ***** válasza:
67%
Es ha a nagy gyerek ezt nem akarja?
2021. aug. 4. 18:20
 13/26 anonim ***** válasza:
97%

Nem hiszem, hogy sokan voltak már úgy, hogy szétosztják a gyerekeket. Szerintem az más, ha már egy 15-16 éves gyerek úgy dönt, hogy átköltözik az egyik szülőhöz, mert a másikkal összeveszett és az jobb fej... de ez így tényleg nem szokványos. Az is fura, hogy a kicsik előtt titkot kell tartania a nagynak. Hisz annyira nagy korkülönbség nincs köztük, hogy őt ennyivel érettebbként kezeljétek. Az enyémek is szeretik az apjukat, szeretnek nála is lenni, de biztos inkább választanák, hogy együtt maradjanak, s ezt az apjuk is tudja magától.

Nálunk 6 és 10 voltak a fiúk, amikor apjuk másik városba költözött egy másik nővel - hát nehéz volt, majdnem egy-másfél évig tartott, mire beleszoktunk és mire érzelmileg is normalizálódott a helyzet. Nem titkoltam előlük semmit, az ő szintjükön beszéltem róla persze, és nem vontam bele drámába vagy uszításba őket, de tájékoztatva voltak. Mindenki nehezen találta a helyét, mindenki gyászolt, s pont ebben az időszakban keresték nagyon, mi az állandó, meg jobban összekovácsolódtak. Pár hónapig tanulás rovására is ment, aztán abból is kijöttünk nagy nehezen. De az egész világ is borult épp a vírus miatt. Lett aztán nekem is új párom, őt is még szokják, próbáljuk nagyon fokozatosan. De mostanra úgy néz ki, mindenki beletanult a mozaikcsaládosdiba, és már megszokták a menetrendet is. Rájöttek, sokan szeretik őket - nyáron most pláne nagy a sorbanállás értük :) de élvezik azt is, ha itthon szimplán egy kis nyugi van.

2021. aug. 4. 20:12
 14/26 anonim ***** válasza:
87%

Bakker

Soha nem engednem h a tesvereket szetszedjek.

Am leulsz es elmondod h apaval szetvaltok mertar nem jo egyutt es Pistike vele fog lakni igy keveset fogtok talakozni. De majd latogatoban fog jonni neha.

2021. aug. 4. 20:13
 15/26 anonim ***** válasza:
89%
úúú, tehát nem csak ketten titkolóztok a gyerekek előtt (mert ez már krvára el van döntve és végig van beszélve, tehát nem tegnap alakult ki a helyzet), hanem a legnagyobbat is belerángattátok, hogy hazudjon a testvéreinek... miért érzem úgy, hogy a válás oka is ilyen kommunikációs-eltitkolózós dolgokból fakad? szerintem most azonnal üljetek le, mondjátok el, és holnap vegyétek kézbe a telefont, és sos kérjetek időpontot valami családterepautához, hátha külső segítséggel tudtok végre kommunikálni a gyerekekkel. ha már egymással nem sikerült, és túl késő.
2021. aug. 4. 21:42
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Hazudjon a testvéreinek? Miért? Mit hazudik? Max hallgat. Nem hazudik. Istenem!
2021. aug. 4. 21:45
 17/26 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon gáz ez így. Nem elég trauma a válás, a testvérek szétszakítása is kell még. Biztosan mindenki ép, egészséges lélekkel fog kikerülni ebből a helyzetből. Ja nem.
2021. aug. 4. 21:55
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

De kérdező, miért döntöttetek úgy, hogy a legnagyobb gyerek az apjával menjen? Hogy zajlott a kommunikáció? Megkérdeztétek a 11 evést, hogy "Drágám, melyikünkkel szeretnél maradni, mi tenne téged boldoggá?" Erre ő megmondta kérek-perec, hogy apát akarom??? Vagy hogy törtémt? Nem tudom elképzelni, de annyira szomorúan hangzik ez az egész, a szív beleszakad, pedig én egy abszolút ismeretlen vagyok...az jut eszembe, ha az írásod alapján a szívem megszakad, mennyire fog megszakadni rövid, majd hosszútávon a gyerekeid szíve???

Te hogy tudod ilyen könnyen elengedni a legnagyobb gyerekedet? Nekem is három gyerekem van, egyiket sem tudnám elengedni. Talán a középső gyerkőcöm, aki egy nagyon apás 6 éves kislány, mondana meggondolatlanul olyat, hogy apával menne, mert Ő extrán apás. De a tesóiért (meg tudom, hogy értem is) megszakadna a pici szíve.

2021. aug. 4. 23:12
 19/26 A kérdező kommentje:

Hát tudod az én gyerekeimnek van apja, nemcsak egy jelképszerű szobanövény, aki néha eljátszadozik a gyerekekkel, hanem kiveszi mindenből a részét.

A fiam meg nem örökre megy el, és mindennap fogunk találkozni, ugyanis együtt fognak hazajönni a testvéreivel az iskolából. De bármikor jöhet hozzánk, és a két kicsi is bármikor mehet az apjához. Ennyi.

2021. aug. 5. 11:18
 20/26 anonim ***** válasza:
64%

Persze, persze, hidd csak ezt.

Nekem is volt apám, aki nevelt és szeretett, pontosan addig a pillanatig, míg össze nem jött a mostohaanyámmal. Na, onnantól kezdve olyan magasról szrt a fejemre, hogy az nemigaz.

De elég, ha az új puncus majd nem tűri meg a fiadat és a szentéletű apuka a puncussal ért egyet.

2021. aug. 6. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!