Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3.5 és 6 éves gyerekeimnek...

3.5 és 6 éves gyerekeimnek elég ha napi 1 órát tudok csak foglalkozni velük hétvégén meg mondjuk max.2-3at?

Figyelt kérdés

Olyan kevésnek tűnik ez a kiskorukhoz képest, de belegondolva ez az élet rendje végülis, más családokban is így van ugye? Gondolok itt arra hogy fél éve dolgozom, ők oviban. Reggel 6.45kor kelünk, pár falat reggeli(nem én akarom így hanem ők nem tudnak többet enni nem csoda, én se amúgy)öltözés indulás, otthagyom őket az oviban, egész nap ott vannak. Délután vagy apa vagy én megyünk értük de 4.50nél előbb nem érünk oda, aztán vásárolunk ha kell vmi (mindeközben beszélünk persze de kifejezetten nem tudok odafordulni feléjük hiszen akkor felét elfelejtem amit venni kell vagy ottfelejtjük a holmijukat stb.) Hazaérünk olyan fél 6-3/4 6 felé, és onnan kicsit összekapom a lakást vagy felteszem az ételt ha olyasmi berakok egy mosást vagy teregetek és csak utána tudok velük foglalkozni kb. 1 órát ilyenkor mesélik el hogy mi történt és ilyenkor tudunk együtt játszani, vagy a nagyobbammal feladatlapozunk (ez nem sok, csak 10-15 perc) majd vacsora,fürdés,2 esti mese és ennyi a nap. Hétvégén hol én hol a férjem egyik napot átdolgozzuk sajnos. Amikor így rossz idő van néha elmegyünk játszóházba sétálunk ilyesmi.Vasárnap meg fél napom takarítással telik.

Elég ez nekik vajon? Nem kevés ez? Olyan kevésnek érzem valahogy de vége a napnak és a hétvégének szinte míg el se kezdődött. Más is éli meg így?

2013. febr. 22. 15:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Gyakorlati tapasztalatom nincs, mert 1 éves kisfiam van, akivel itthon vagyok, de nekem ez így nagyon kevésnek tűnik. Bár gondolom a legtöbb családban így megy ez, de akkor is kevés. Tudom, hogy dolgoznotok kell, de pl a mosást, vagy egyéb, nem zajjal járó házimunkákat elvégezhetnél akkor, amikor a gyerekek alszanak.

Esetleg be is vonhatnád őket a főzésbe, vagy a könnyebb házimunkákba, már nem olyan picik. Közben meg beszélgethettek, mesélhetsz nekik stb.

Ha végképp nem jut energiád ennyi mindenre, akkor könnyíts a helyzeteden, pl ne főzz, hanem rendeljétek az ételt.

2013. febr. 23. 00:59
 2/2 A kérdező kommentje:

Az a gyanúm hogy ez mindenhol így megy jórészt, mert nincs aki megcsinálja helyettem, azért 4 ember termel edényt, szennyest, takarítani muszáj, takarítónőre nincs pénzem, ebéd rendelést próbáltuk, de ahhoz hogy ne kerüljön vagyonokba, max egy nem olyan közeli menzáról tudnánk rendelni ott is csak hétköznap (nyári szünetben megoldás tud lenni) mert hétvégén nincs. Az ilyen kiszállítós helyek meg méregdrágák.

A mosás pont hangos tevékenység panelban lakunk nem állhatok neki este 8kor mosni ami 9-fél 10 felé áll neki iszonyú hangosan centrizni. Porszívózni ugyanezen ok miatt nem tudok, mikor már lefeküdtek. :(

2013. febr. 23. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!