Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg hálátlan vagyok, aki...

Tényleg hálátlan vagyok, aki nem értékeli, amilye van?

Figyelt kérdés

Két gyerekes anya vagyok, jelenleg várandós a harmadikkal. Jó életünk van, mondhatni átlag felett élünk. Olyannyira, hogy dolgoznom nem is kell. A gond, hogy én szeretnék. Szakmám szerint óvónő vagyok. Tudom, alulfizetett szakma, de én mindig is ezt szerettem volna csinálni.

Az elején még úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy az első gyerekünk két éves koráig leszek otthon, aztán dolgozom 2-3 évet és jöhet a második baba. Majd vele is két év és dolgozom újra. Harmadikat nem terveztünk.

Az első gyed alatt a férjem egyre jobban keresett, így abban maradtunk, hogy ne dolgozzak a két gyerek között, tudjuk le egybe a két gyedet. Így mire a fiam 3 éves lett, meg is született a lányom. Imádom őket, de nagyon hosszú öt év volt. Felnőttekkel alig találkoztam, főleg a szüleimmel. Férjem egyre feljebb ment a ranglétrán és ezzel egyenesen arányos volt, hogy egyre kevesebbet láttam. Majd jött a covid és megegyeztünk, hogy nem megyek vissza dolgozni még, hanem maradok a gyerekekkel. Év elején felvetettem, hogy ősztől újra dolgoznék, akármi is lesz a járvánnyal. A gyerekek nagyok, óvodában, iskolában lesznek, semmi társaságom nem lesz, szeretnék valami értelmeset csinálni. Rábeszélt, hogy várjuk ki a járvány végét, majd egy újabb babára is. Főleg anyagi szempontokkal érvelt (pl babaváró hitel, amit okosan beforgatott egy ingatlanba, amit most bérbeadott, így a hitelt a bérlő fizeti vissza). De ezekre igazából nincs szükségünk, nekem bőven elég már, ami van. Mondtam, hogy ha a kicsi betölti a két évet, tényleg megyek dolgozni, de nem örült neki. Értem az érveit (túl sok évet hagytam ki, kevés a fizetés, kevesebb időm jut a családra, neki kell többet besegíteni majd, holott az ő munkája több pénzt hozna), de én úgy érzem, hogy többre vágyom, mint a házban ülni, háztartást vezetni és nevelni a gyerekeket. A férjem és a szüleim helyett is jó dolgomban hisztizek és sokan cserélnének velem, de én meg velük cserélnék. Gyakorlatilag nincsenek barátaim, nincs az életemben semmi változatosság, a férjemet alig látom, a szexuális életünk szinte egyenlő a nullával. Reggelente úgy érzem, nincs is értelme felkelnem, mert minden napom ugyanolyan.

És mindenki szerint velem van a baj, mert nem tudok örülni semminek. Már beszélni sem merek az érzéseimről, mert arra terelik a témát, hogy nem szeretem a gyerekeim, vagy derogál a házimunka. Pedig nem erről van szó.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de olyan jó volt kiírni magamból.

2021. aug. 4. 13:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
57%
Nem is azért akar dolgozni, hogy a férjével jobb legyen a kapcsolat!
2021. aug. 5. 07:51
 22/26 anonim ***** válasza:
53%

Gyakorlatilag nincsenek barátaim, nincs az életemben semmi változatosság, a férjemet alig látom, a szexuális életünk szinte egyenlő a nullával. Reggelente úgy érzem, nincs is értelme felkelnem, mert minden napom ugyanolyan.

Akkor minek kellett bele írni?!

2021. aug. 5. 08:01
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert kifejti az életének a sanyarú helyzetét. "Olyan jó volt kiírni magamból." Tán tilos? Nagyon helyesen tette, hogy leírta, ez egy fontos adalék a férje jellemrajzához, a házasság minőségének megértéséhez.
2021. aug. 5. 08:12
 24/26 anonim ***** válasza:
50%
Miért nincsenek barátaid? Gyerekek miatt én sok szülővel összebarátkoztam a játszótértől suliig. Nagy segítség lelkileg meg praktikusan is. Plusz megmaradtak a régi barátnőim is, főleg még sulikból. Van, akivel persze csak telefonon lelkizünk évente kétszer, háromszor, van, akivel épp szorosabb a kapcsolat, mert egy helyre járnak a gyerekeink és folyton összefutunk. Munkahelyről pont kevésbé vagyok társaságban, mivel homeoffice már vagy 15 éve, pedig fél éves koruktól dolgoztam. A gyerekek viszont házhoz hordanak mindenkit :) Csak azért írom, hogy fontos, általában egy nőnek pláne, hogy tudj beszélgetni, kívülről látni kicsit olyankor magad, egy-egy problémát. Légy tehát nyitottabb, biztos tudnál te is barátokat szerezni.
2021. aug. 5. 08:30
 25/26 anonim ***** válasza:
63%
Ja és jó átmeneti megoldás lenne, ha keresel valami hobbit s azzal közösséget. Szintén gyerek miatt én pl. agyagozni járok most, vagyis elvileg az egyik gyerekem jár :D - semmi haszna nincs, de nekem most pont ez benne a jó :) Ha férjed "elengeded" olykor mittudomén horgászni, futni vagy csapatépítő bulira, neked is jár minimum valami olyan feltöltődés, ahol barátokat is szerezhetsz.
2021. aug. 5. 08:38
 26/26 anonim ***** válasza:
79%
Nincs igaza a környezetednek. Nem azért tanultál, hogy otthon ülj és pucold a wc-t meg a férjed sz@ros alsó gatyáit. Ez ideig óráig rendben van, amíg a gyerekek elég nagyok nem lesznek, de utána kárba vész minden, amit a végzettségedbe fektettél. PLáne, ha szereted is csinálni. Nem értem, hogy vannak olyan emberek, akik nem fogják fel, hogy valaki szeret dolgozni. Nyilván az, aki a kasszából ment szülni, nincs egy végzettsége sem, az érthető, ha inkább otthon marad (ha megteheti), de máskülönben egyáltalán nem értem, miért kellene egy tanult nőnek élete végéig otthon port törölni, meg főzőcskézni? Engem olyannyira nem elégít ki, hogy a kezdetektől fogva tisztáztam a férjemmel, hogy SZERETEK DOLGOZNI és amint lehet, visszamegyek, ami azt jelenti, hogy ő többet lesz a gyermekünkkel. A férjed az önző, a környezet véleménye meg ne számítson, képzelem milyen lusta, tanulatlan tehenek mondják, hogy milyen jó dolgod van.
2021. aug. 5. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!