Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a szülő nem szereti a...

Ha a szülő nem szereti a sóskát,spenótot és ezért nem ad a gyerekeinek,az szerintetek jó szülő?

Figyelt kérdés

Ezek mellett a gyerek nem hajlandó nsemmi zöldséget enni, max almát vagy banánt.

Ételekből max a tészta pogácsa ami minden nap rendelkezsèrère áll

Egy ilyen négy-hat éves gyerek ha ilyen tápanyagban szegény étrendet fogyaszt, később lehet valami betegsége?

Ti szülőkènt ráhagynátok a gyerekekre,hogy a gyerek ha hisztérikusan elutasítja az ètelt , akkor a szülő egyből a kezébe nyom egy pogácsát vagy csokit?

Szerintetek az ilyen gyerek,aki hisztérikus és dühös ,tombol ha nem tetszik neki az étel,az agyilag normális?

Szerintem sokszor a szülő tehet arról,ha a gyerek nem hajlandó megkostolni új èteleket.

Az illető család volt már nálunk vendégségben. Volt hogy három fogások ebéddel vártam őket,de mivel a gyerek másfajta tèsztával szereti a húslevest (hús és főtt zöldség nélkül, csak a leve és a tészta) ezért hisztérikusan vergődött hogy neki nem kell belőle, muszáj volt kakaós tejbegrizt csinálnom neki. A szülők meg csúnyán néztek rám,amiért nekik szokatlan cèrna metèlttel vártam őket és azt pisitke nem szereti.

Vagy vt hogy spagettit készítettem, de az anyukának nem tetszett hogy nem előre kikevert Porból csináltam ahogy ők,hanem igazi paradicsom suritmenybol és a gyereke előtt hangosan mondja,hogy ezt pisitke biztos nem fogja megenni,mert ez így túl intenzív ízű lesz.

(Holott amúgy ők mindent extra erős fűszerekkel /egy tonna fokhagyma granulátummal, delikáttal, rengeteg borssal/ szoktak főzni.

Anyuka nem szereti meg apuka se a sóskát,spenótot, és a halat se. Nyilván nem is készítenek a gyereknek.

De szerintetek ez helyes? Ilyen pèldát mutatni?

#Minőségi èhezès #Változatos étrend
2021. júl. 28. 11:09
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

Szóval a kiagyerekkkrinetekezo szokások nem nyomják rá a bélyegét a későbbi étkezési szokásokra egy kicsit se?

Olvastam egy tanulmányt ahol az elhizotzsag hajlamat vizsgálták,mennyire befolyásolja a gyerekkori szokások, és a genetika

Pl az hogy valaki elhizott, az nem alakját kérdése, meg csontozat, hanem inkább attól függ gyerekkorban mit "vittünk" az a szukeinktol.

2021. júl. 29. 05:53
 32/33 anonim ***** válasza:
88%

Az elhízás az elhízásra való hajlam sok dolog együttes kérdése. Genetika, mozgásszegény életmód, rendszertelen alvás és rendszertelen étkezés, pszichés betegségek (falásrohamokkal), rossz hozott minta stb stb stb.

Nem lehet ráhúzni azt, hogy rosszul eteti a gyerekét, rossz szülő, a gyerek kövér lesz.

Férjem soha semmit nem evett meg, inkább egész nap 1 csomag pukit (puffasztott kukoricát) evett még 20 évesen is amikor találkoztunk. Szép lassan rávezettem egy tartható étkezésre, és már nem 185/58 kiló. Ugyanis nála az hogy egész nap szemét kaját evett, max még chicken nugettset meg fagyasztott sültkrumplit, néha halrudit nem azt okozta, hogy kövér lett. Sovány volt. Most egy kicsit a másik véglet, növesztett egy apatestet, de legalább eszik néha paprikát, meg főtt ételt minden nap.

2021. júl. 29. 08:13
 33/33 anonim ***** válasza:
88%
Valami ismeretterjesztő műsorban (Spektrum, Nat Geo?) láttam pár éve, hogy az emberek jó részéből hiányzik az a gén, ami bekapcsolja a jóllakottság érzését. Ezt az eredetileg hibás mutáció elterjedését azzal magyarázták, hogy éhínségek idején a kövérebb emberek maradtak életben nagyobb számban. Tehát ha valaki tipikusan addig eszik, amíg van előtte, az elég gyanús. A másik hasonló bulvár-tudományos :) tévéműsor arról szólt, hogy megvizsgáltak olyan embereket, akik állításuk szerint nem tudnak elhízni, bármennyit és bármit ehetnek. Egy hónap egyforma monitorizált étrendre és mozgás(hiány)ra fogták őket. Kiderült, hogy 10-ből csak 1 volt, aki tényleg nem hízott, hanem izmosodott (?!) valami testzsír-mérő kütyü szerint, a többiek egyszerűen rosszul voltak, hogy többet kellett enniük, s eredetileg ezért nem híztak, de így már igencsak. Persze én ezeket az állításokat laikusként nem tudom ellenőrizni, csak érdekességképp írtam.
2021. júl. 29. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!