Ha a szülő nem szereti a sóskát,spenótot és ezért nem ad a gyerekeinek,az szerintetek jó szülő?
Ezek mellett a gyerek nem hajlandó nsemmi zöldséget enni, max almát vagy banánt.
Ételekből max a tészta pogácsa ami minden nap rendelkezsèrère áll
Egy ilyen négy-hat éves gyerek ha ilyen tápanyagban szegény étrendet fogyaszt, később lehet valami betegsége?
Ti szülőkènt ráhagynátok a gyerekekre,hogy a gyerek ha hisztérikusan elutasítja az ètelt , akkor a szülő egyből a kezébe nyom egy pogácsát vagy csokit?
Szerintetek az ilyen gyerek,aki hisztérikus és dühös ,tombol ha nem tetszik neki az étel,az agyilag normális?
Szerintem sokszor a szülő tehet arról,ha a gyerek nem hajlandó megkostolni új èteleket.
Az illető család volt már nálunk vendégségben. Volt hogy három fogások ebéddel vártam őket,de mivel a gyerek másfajta tèsztával szereti a húslevest (hús és főtt zöldség nélkül, csak a leve és a tészta) ezért hisztérikusan vergődött hogy neki nem kell belőle, muszáj volt kakaós tejbegrizt csinálnom neki. A szülők meg csúnyán néztek rám,amiért nekik szokatlan cèrna metèlttel vártam őket és azt pisitke nem szereti.
Vagy vt hogy spagettit készítettem, de az anyukának nem tetszett hogy nem előre kikevert Porból csináltam ahogy ők,hanem igazi paradicsom suritmenybol és a gyereke előtt hangosan mondja,hogy ezt pisitke biztos nem fogja megenni,mert ez így túl intenzív ízű lesz.
(Holott amúgy ők mindent extra erős fűszerekkel /egy tonna fokhagyma granulátummal, delikáttal, rengeteg borssal/ szoktak főzni.
Anyuka nem szereti meg apuka se a sóskát,spenótot, és a halat se. Nyilván nem is készítenek a gyereknek.
De szerintetek ez helyes? Ilyen pèldát mutatni?
#14 Ezt se gondolhatod komolyan, ugye? Attól, hogy autista vagy egyéb miatt érzékeny a gyerek, még igen is kell nevelni. Vagy te nem értesz egyet ezzel?
Hagyjam tombolni, bántson meg másokat, nyalassa ki a saját fenekét, mert ő auti? Nem. Egy auti gyereknek is meg lehet mondani, hogy most csúnyán viselkedett, kérjen bocsánatot. Meg lehet neki mondani, hogy kóstolja meg ezt a tésztát. Nem ízlik? Rendben, akkor köszönjük, de nem kérjük. Majd én, a szülője akkor megeszem, ha már kiszedtük. Az auti gyerek is jól tud ám lakni a másodikkal és a desszerttel, biztos, hogy visszautasítom azt, hogy a házigazdák még csináljanak valami pluszt.
Ez viszont függ a gyerek korától ami szerintem nem lett megadva. Egy nagsobb jobban megérti, egy kisebb kevésbbé.
Ismerősöm kislányának valami szenzoros baja lehet, nem tudom van-e de ha pl porcot, vagy kis zsírosabb részt talál a husiján akkor rosszul lesz és hányik, ezért náluk ha meghívást kapnak akkor csak úgy mennek, ha nem baj hogy extrán oda kell figyelnie a házigazdának.
Egyébként ezt a finnyásságot lehet azért nem tartom tragédiának, mert körbe vesznek a finnyások. Férjem, fiam, sógorom. Érdekes mindegyik finnyás fiú...
#23 örülj neki, hogy ez nálad működik! A gyerekeim olyanok, mint én, ha nem tetszik nekik nekik nem eszik meg sem akkor, sem órák múlva, sem másnap!
Én is képes vagyok rosszul lenni az éhségtől teli hűtő mellett...
Amúgy nálunk a nagyobbnál akkor indult be a kajálás, mikor oviba került, ő 1000x több dolgot megeszik tőlem, pl mindig van itthon uborka, cékla, csalamádé, én már a szagától rosszul vagyok, ő meg magában eszi őket... Mondjuk szegény sokszor nem kap, mert mivel én utálom, el is felejtem, hogy van otthon vagy hogy ehhez vagy ahhoz a kajához passzolna...
Velem sem tudtak mit kezdeni a szüleim, ha nem ettem nem ettem, és bizony nem ettem!
A leves most így 30+osan annyi, amit te is írtál, húslevesből a lé cérnametélttel, ezt is csak évente 2-3x eszek, de akkor is csak a párom mamájánál. Ezzel szemben a lányom mindenféle számomra gusztustalan, büdös zöld meg kitudjamilyen beazonosíthatatlan dolgokat megeszik, régen oviban, most iskolában.
Én valóban nagyon rossz példát mutatok azzal, hogy kb még 10 olyan kaja sincs, amit megeszek, de ez van. Cserbe ott az apjuk meg az intézmények ahová járnak...
(amúgy én is porból csinálok mindent, ha én próbálok kotyvasztani valamit abból sokszor csak a párom eszik, a gyerek általában nem)
A levesre visszatèrve, külön tálalom/tálaltam. Így magában a húsleves levét nyilván nem ettem meg.
Ha véletlenül egy répa vagy husdarab lett volna a tányerjában, akkor is haizterikus rohamot kapott volna. És ezt tudom hogy így van a mai napig nála, már nagycsoportos ovis. nagyon sokat vigyáztam rá, és voltam náluk.
Például kedvenc étele ha főtt kaját kell ennie a pucér tészta, bármi zöldség sajt kerül rá, akkor se fogja megenni. Szerencsésebb esetben nem kezd el sírni, simán megmondja hogy ő nem éhes. Ha sokáig kèrlelik, hogy de azért kosotold már meg, stb stb akkor nagyon sokszor düh rohamot kap,pedig szépen kéri meg akar a nagyi vagy az anyuka. Kb fél óra elteltével elengedik az asztaltól és kezébe nyomják a pogácsát vagy valami sütit.
Egyébként a kérdésben nem írtam sértő és most se a válaszomban.
Egy adott család szokását/gyerek nevelését írtam le és próbálom megérteni. Saját véleményt, ítélkezèst nem írtam le. Érdekes hogy egyből mindebki támadásnak vette.
Na mindegy , ha szerintetek rendben hogy egy gyerek fehér lisztes szénhidrátok kívül szinte semmi mást nem eszik és ne bántsák a szülőket mert ők a szülők, elfogadom. Sose szóltam be nekik, csak nem értem meg soha ezt a hisztéria elfogadottságát.
Nem normális, de semmi közöd hozzá.
Amúgy az hogy nem esznek a szülők sóskát, spenótot semmit nem jelent. Az én szüleim se ettek ilyesmit, nagyszüleim se. Mégis felnőttünk, sőt, én felnőttként megszerettem a spenótot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!