Régen, amikor kisgyerekeknek még nem kellett személyi igazolvány, csak 14 éves kor felett, hogyan igazolhatta egy szülő, hogy egy csomó gyerek közül melyek az ő gyerekei?
1.
Tőlünk kérték màr....
Sőt
Apukámtól is, amikor nála volt a gyerek.
Hívott telefonon, hogy hol van, vagy van-e..
3 és 1,5 évesek
Régen úgy tudom benne volt az iratok közt, de nek vagyok benne voztos.
Viszont régen nem volt ennyi külföldre lopott meg otthonról a szülő elvitte gyerek sem.
Azt hiszem, ez a személyi lap is csak később kerülhetett képbe, nem? Úgy tudom, előtte magába a személyi igazolványba írták bele a gyerekek adatait.
De csak név meg születési adatok alapján hogy tudta igazolni pl. egy óvónő, hogy az a sok gyerek ott körülötte nem mind az ovisok, hanem a sajátja is ott van köztük és hogy pontosan melyik gyerek az övé? Merthogy a személyi lap nem fényképes valami volt.
Vagy ami gyakrabban előfordulhatott: ha mondjuk 6 éves kor alatt ingyen utazhatott (talán ma is) egy gyerek a buszon, villamoson, hogy lehetett igazolni, hogy az a gyerek ott velem tényleg az a 6 éven aluli, akinek az adatait meg tudom mutatni a személyi lapon (vagy magában a személyimben), nem pedig a szomszéd gyerek, aki viszont már elmúlt 6 éves?
8!
Hany éves vagy? A lányom 18, neki már kellett születéstől a személyi. Kártya formátum pedig 2000 óta van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!