1 évesen nem hajlandó ülve enni, sétálva viszont simán eszik mennyiséget. Ti hagynátok?
Már önállóan eszik azt, amit mi, semmi pép vagy tudomisén, kézbe veszi a kaját és tolja befelé. Viszont az etetőszékben ez kb 2 falat erejéig marad így, utána repül mindenfelé az akármi miközben torkaszakadtából üvölt, és én ezt eddig mindig úgy értelmeztem, hogy hát akkor nem ízlik, nem tetszik, nem éhes, mittudomén, szóval kivettem a székből és kapott cicit. Sírt is a szám rendesen, hogy hát ez a gyerek 1 éves, nem eszik mennyiséget, bezzeg más gyereke ilyenkor már... Na, de most voltunk nyaralni, nem volt etetőszék, az ölemben ülve evett, illetve a strandon mellettünk állva. A mocsok az egy dolog, amit ott leművelt, de cserébe olyan mennyiségeket betolt, hogy én csak pislogtam. Itthon is most kipróbáltam, eszik rendesen- ha nem az etetőszékben van.
Nem akarom hagyni, hogy járkálva egyen, veszélyes is, meg amúgy is ha most ezt megtanulja, hogy lehet, soha az életben nem szoktatom le, ugyanakkor egy 1 évesnek mégis hogy magyarázod meg, hogy ülve egyen? Az meg láthatóan nem hat, hogy akkor ha dobálózik, akkor befejezettnek tekintjük az étkezést, mert hónapokon keresztül ezzel csak annyit értem el, hogy akkor nem evett és kész.
Nekem már a himbilimbim kivan a szoptatással, ezért örülnék neki, ha már végre rendesen enne, de most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen. Hagyjam, hogy így sétálgatva, a kanapéba törölve, de legalább mennyiséget egyen, vagy továbbra is kössem az ebet a karóhoz, hogy márpedig enni csakis ülve, legjobb esetben is az ölemben (minimálisan jobb eredménnyel, mint az etetőszékből) egyen? Ti mit tennétek?
Akinek ilyen trükkök bevàlnak, annak nem igazàn rosszevő a gyereke. Az enyèmet akàrhova ültetem, mesèlek neki, jàtszunk 5 falatnàl többet nem hajlandò enni, hiàba èhes.
Ès nem, nem èrtelmi fogyatèkos, ahogy valaki ìrta. Ès nàlunk is hasonlò mennyisèget eszik, mint ahogy a kèrdező ìrta, mègsem vèkony. Nem tudom, hogy csinàlja.
"Az enyèmet akàrhova ültetem, mesèlek neki, jàtszunk 5 falatnàl többet nem hajlandò enni, hiàba èhes."
Nem kell éves közben a gyereket szórakoztatni. Ennie kell.
31!
Én írtam. Mondjuk nem kiragadni kell két szot a kommentbol, hanem elolvasni az egészet. Tessek, ide másolom neked.
"Hát márpedig az én lányom éhesen sem eszik."
Értem. Ezek szerint a gyermek vagy sulyos ertelmifogyatekos, hiszen nem ismeri fel az éhség és az evés közötti kapcsolatot, vagy autista, akinél az evés a "mumus", vagy a legvaloszinubb: egyszerűen tömöd valami xarsaggal egész nap, így evidens, hogy nem lesz soha éhes."
Olyan nincs, hogy egy gyerek éhes, de nem eszik. Olyan van, amit fentebb írtam.
34!
Akkor nem éhes a gyerek, nem egyértelmű? Van, akinek kicsi a kalória igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!