Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 évesen nem hajlandó ülve...

1 évesen nem hajlandó ülve enni, sétálva viszont simán eszik mennyiséget. Ti hagynátok?

Figyelt kérdés

Már önállóan eszik azt, amit mi, semmi pép vagy tudomisén, kézbe veszi a kaját és tolja befelé. Viszont az etetőszékben ez kb 2 falat erejéig marad így, utána repül mindenfelé az akármi miközben torkaszakadtából üvölt, és én ezt eddig mindig úgy értelmeztem, hogy hát akkor nem ízlik, nem tetszik, nem éhes, mittudomén, szóval kivettem a székből és kapott cicit. Sírt is a szám rendesen, hogy hát ez a gyerek 1 éves, nem eszik mennyiséget, bezzeg más gyereke ilyenkor már... Na, de most voltunk nyaralni, nem volt etetőszék, az ölemben ülve evett, illetve a strandon mellettünk állva. A mocsok az egy dolog, amit ott leművelt, de cserébe olyan mennyiségeket betolt, hogy én csak pislogtam. Itthon is most kipróbáltam, eszik rendesen- ha nem az etetőszékben van.

Nem akarom hagyni, hogy járkálva egyen, veszélyes is, meg amúgy is ha most ezt megtanulja, hogy lehet, soha az életben nem szoktatom le, ugyanakkor egy 1 évesnek mégis hogy magyarázod meg, hogy ülve egyen? Az meg láthatóan nem hat, hogy akkor ha dobálózik, akkor befejezettnek tekintjük az étkezést, mert hónapokon keresztül ezzel csak annyit értem el, hogy akkor nem evett és kész.

Nekem már a himbilimbim kivan a szoptatással, ezért örülnék neki, ha már végre rendesen enne, de most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen. Hagyjam, hogy így sétálgatva, a kanapéba törölve, de legalább mennyiséget egyen, vagy továbbra is kössem az ebet a karóhoz, hogy márpedig enni csakis ülve, legjobb esetben is az ölemben (minimálisan jobb eredménnyel, mint az etetőszékből) egyen? Ti mit tennétek?

2021. júl. 27. 18:06
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
67%
Nem. Ülve, asztalnál eszünk. Ha éhes, eszik, ha nem éhes, nem eszik. Nem eszünk sétálva.
2021. júl. 27. 18:39
 2/35 anonim ***** válasza:
64%
Nem hagynám. Nevetséges hogy 1 évesen neveli a szüleit. Fel kéne nőni és határokat húzni, mert ez már a röhejes kategória.
2021. júl. 27. 19:04
 3/35 anonim ***** válasza:
60%
Eldobja elveszem. Visít, akkor visít. Ha abbahagyta, visszakapja. Nem kell tutujgatni. Ennyi a titok semmi más. Enni fog, ha nem kap alternatívát és éhes. Márpedig az étvágyával nincs gond, csak a rinyával, amit hagysz neki. Leteszed, kaja elé. Nem eszi, akkor nem eszi. 3. ilyen étkezésre megeszi. Cici se kell már, nyilvánvalóan.
2021. júl. 27. 19:05
 4/35 anonim ***** válasza:
75%
Sajátomat nem hagyom. És roppant idegesítő amikor olyan gyerekkel vannak nálunk vendégségben, akit hagynak a szülei evés közben mászkálni, széthordani és mindenbe belekenni az ételt, kezét, a száját.
2021. júl. 27. 19:13
 5/35 anonim ***** válasza:
81%

Soha nem engedtem meg. Ilyenkor kell megtanulnia az alapvető viselkedési formákat. Össze-vissza mászkálva enni a lakásban, kajás kézzel mindent összetaperolva nem elfogadható viselkedés.

(Az itt lepontozók gyerekeit nem szívesen látnám a házamban, holott nem vagyok tisztaságmániás. De vendégtől elvárom, hogy viselkedjen; igen, az 1 évestől is el lehet már várni, hogy a korához képest kulturáltan viselkedjen.)

2021. júl. 27. 19:49
 6/35 A kérdező kommentje:

"Nem eszi, akkor nem eszi. 3. ilyen étkezésre megeszi." - de hát pont, hogy azt írtam, hogy eddig sosem hagytam sétálva enni, szóval hónapok óta nem eszik és pont. Az meg nem alternatíva, hogy hagyom éhen halni. Inni se iszik, max játékból, akkor hagyjam kiszáradni a 40 fokban?

Amúgy nálatok ez hogy alakult? Tényleg kíváncsi vagyok, ha lázadt az ülve evés ellen a gyerek nálatok, akkor hogyan sikerült rávenni, hogy egyen is, de be is tartsa a szabályokat? Merthogy láthatóan az nem hat nálunk semmit, hogy akkor elveszem tőle és mehet a dolgára. Alternatív javaslatok?

(senkit sem pontoztam le, nem tudom, ki pontozgat itt össze-vissza, mindannyian a kérdésemre válaszoltatok és én ezt köszönöm nektek)

2021. júl. 27. 20:22
 7/35 anonim ***** válasza:
68%

Hát akkor kergesd a lakásban és adogasd a szájába a kaját, mint egy szellemi fogyatékosnak, ha szerinted ez normális!

Szerintem nem. Amúgy nálunk úgy alakult, hogy akkor kapott enni, ha ült az asztalnál és ott evett. Amikor elment, vége volt az étkezésnek. Érdekes, megszokta.

Nálatok azért nem alternatíva ez, mert ha nem eszik rendesen, akkor szoptatod meg eteted. Ne csináld!

2021. júl. 27. 20:24
 8/35 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy ez a normális, pont ez a kérdésem lényege. Volt egy alkalom a strandon meg ma egy újabb, hogy megnézzem most ez tényleg így működik-e. Komolyan, direkt kötözködsz? :D

Volt időszak, amikor azzal próbálkoztam, hogy nem kapott cicit, megpróbáltam elkezdeni leszoktatni, mert 1 éves korára szerettem volna, ha napközbenre már nem kéri. Nem értem el vele semmit, ugyanúgy nem evett, pedig hetekig próbálkoztam. Szóval nekem nagyon fura, hogy másoknál ez ilyen könnyen megy.

2021. júl. 27. 20:39
 9/35 anonim ***** válasza:
52%
Mások úgy látszik kitartóak és következetesek, te pedig nem. Máshogy nem megy.
2021. júl. 27. 20:53
 10/35 anonim ***** válasza:
88%
Türelmesebbnek kéne lenned. Enyém is ilyen volt,de ültem vele 1 órákat régebben,mára már megtanulta,hogy addig ül ott amíg nem eszik rendesen,így már haladósabb a dolog. Ja és nem adtam cicit már csakazért sem olyankor ha nem evett.
2021. júl. 27. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!