1 évesen nem hajlandó ülve enni, sétálva viszont simán eszik mennyiséget. Ti hagynátok?
Már önállóan eszik azt, amit mi, semmi pép vagy tudomisén, kézbe veszi a kaját és tolja befelé. Viszont az etetőszékben ez kb 2 falat erejéig marad így, utána repül mindenfelé az akármi miközben torkaszakadtából üvölt, és én ezt eddig mindig úgy értelmeztem, hogy hát akkor nem ízlik, nem tetszik, nem éhes, mittudomén, szóval kivettem a székből és kapott cicit. Sírt is a szám rendesen, hogy hát ez a gyerek 1 éves, nem eszik mennyiséget, bezzeg más gyereke ilyenkor már... Na, de most voltunk nyaralni, nem volt etetőszék, az ölemben ülve evett, illetve a strandon mellettünk állva. A mocsok az egy dolog, amit ott leművelt, de cserébe olyan mennyiségeket betolt, hogy én csak pislogtam. Itthon is most kipróbáltam, eszik rendesen- ha nem az etetőszékben van.
Nem akarom hagyni, hogy járkálva egyen, veszélyes is, meg amúgy is ha most ezt megtanulja, hogy lehet, soha az életben nem szoktatom le, ugyanakkor egy 1 évesnek mégis hogy magyarázod meg, hogy ülve egyen? Az meg láthatóan nem hat, hogy akkor ha dobálózik, akkor befejezettnek tekintjük az étkezést, mert hónapokon keresztül ezzel csak annyit értem el, hogy akkor nem evett és kész.
Nekem már a himbilimbim kivan a szoptatással, ezért örülnék neki, ha már végre rendesen enne, de most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen. Hagyjam, hogy így sétálgatva, a kanapéba törölve, de legalább mennyiséget egyen, vagy továbbra is kössem az ebet a karóhoz, hogy márpedig enni csakis ülve, legjobb esetben is az ölemben (minimálisan jobb eredménnyel, mint az etetőszékből) egyen? Ti mit tennétek?
17, mindent. Nem válogatós, a mennyiséggel van a probléma. Mindenből csak csipeget. Az óvodában is így van. Az se hozta meg a kedvét.
Édességet sem eszik nagyobb kedvel, mint bármi mást, nem nasizik, üdítőt se fogyaszt.
18, semmi. Együtt eszik a család, látja a jó példát. Egészségesen, változatosan étkezünk. Jól főzök, de rendelni is szoktunk. Most voltunk all inclusive nyaralni, ott is csak csipegetett (itthon nem főzök többfélét egyszerre, nincs édesség főétel helyett).
Rég elengedtük, nem csinálunk cirkuszt az evésből, nem tudjuk megváltoztatni. Majd ha kamasz lesz, lehet megjön az étvágya.
"És ne mondjad hogy ennyi idősen az anyatejtől…"
Miért ne mondja? Az anyatej nem csak fél évig tápláló. Ez egy nagyon régi tévhit.
Nem egy olyan kisgyereket ismerek, akivel sehogy se halad a hozzátáplálás, a gyerek egy-két kanálon kívül semmit se eszik még, mégis dundi az anyatejtől 1,5 évesen is.
Én nem hagynám, egyrészt nem biztonságos, másrészt rossz szokás lesz belőle.
Próbálj alternatívákat az etetőszékre! A rendes székre székmagasító, saját kisszék asztallal,üljetek egy plédre piknikezni, stb...
(nem olvastam a válaszokat, ha már valaki javasolta ezeket, bocsi 🙂)
Nem, mert ezt szokja meg és utána mindenhol így akar enni.
Felejtős, ha az etetőszékben hisztizik és kidobálja a kaját, akkor kiveszed és elküldöd az asztaltól, mert láthatóan nem éhes.
Nem kell fejet hajtani előtte, ő egy gyerek, TE diktálod a szabályokat, nem ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!