Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha pocsék az...

Mit tegyek ha pocsék az életem az adhd-s gyerekemmel?

Figyelt kérdés

Vállalhatatlan a viselkedése. Üvölt, kiabál, csapkod, ordít, visít.

Már nem bírom. Nem tudok aludni se normálisan, mióta megkaptuk a papírt az adhdról. Mindig úgy kell menni a boltba, postára meg úgy minden hova, hogy ne legyenek sokan. És frusztrál a tudat, hogy csak úgy nézelődni nem mehetünk be sehova, mert akkor megint kiabál, ordít, visít. Ha elfelejtek valamit a boltból, megint ordít, visít, ha vissza kell menni. Egy pici kis változás a napirenddel és ordít-visít. Ha megcsúszok a fürdéssel meg a főzéssel, már ordít, visít. Már azt se bírom, hogy hónapok óta napirend szerint kell élnem az életem, mert ha nem, ordít, visít. Nem mehetek közösségbe, mert ott is ordít-visít. Egyszerűem fuldoklok.

2021. júl. 25. 18:36
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
81%

Sokféle adhd van. Nem vagyok így érintett, de az oviban és suliban is vannak a gyerekeimnek adhd-s barátai. (Akikből én annyit érzékelek még akkor is, ha vendégségbe jönnek vagy vigyázok rájuk, hogy látszólag kedves gyerekek, csak mondjuk hangosabb és közelebbről mászik az arcomba, amikor magyaráz, meg néha a csillárról kell leszedni, de inkább a szülőin hallom a rémhíreket.) Szóval ennyiből, hogy hónapok óta (miért csak azóta?) napirend szerint kell élnetek, különben visít, még nem jelenteném ki, hogy add intézetbe, meg gyógyszerezd be, mert lehet egyébként is épp dackorszakos volna (nem írtad, mekkora), akkor meg egy noooormális gyerek is hajlamos nonstop visítozni (az én egyik gyerekem is extra hisztis volt még 4 évesen, boltba sosem tudtam menni vele, aztán kinőtte, most tök nyugis, sőt, a másik büszkeségemre kihagyta, na ő a figyelemzavaros-gyanús meg túlhallásos, aki folyton ordítva beszél, de cserébe tipik matek- és zenezseni).

De egyébként is bárhogy van, legyen a napirend része az is, hogy lepasszolod mondjuk hetente 2x3 órát, aztán menjél nézelődni vagy közösségbe vagy futni vagy bármi, amit vele nem tudsz. Ha még nem dolgozol, akkor valószínűleg az is jót tenne a közösség és normalitás utáni vágyadnak.

És szerintem adjál neki omega3-at meg b-vitamin komplexet is (gondolom, úgyis válogatós), mert ahogy egy felnőtt is nyugisabb a MagneB6-tól, simán hat valamennyit a gyerekre is, ártani meg biztos nem fog. És ajánlom a házhozrendelést, akkor nem kell nagy szervezés és nem felejted el a visítás közben, hogy még mit szerettél volna.

2021. júl. 25. 20:26
 22/37 anonim ***** válasza:
45%
Pdf, de Szinetár Dórának nincs a downos kisfián kívül másik kisfia, egy felnőtt fia és egy kamasz lánya van.
2021. júl. 25. 20:30
 23/37 anonim ***** válasza:
60%
22. Pont ezt akartam írni, hogy a fia már elmúlt 20 éves, a középső meg Bereczkyvel kötött házasságából született kislány Zora. Ettől eltekintve valóban nehezen hihető, amit Szinetár nyilatkozgat, de mit csinálhatna mást. Az ó hibája, hogy nem ment szűrésre, akkor vállalja a következményeit.
2021. júl. 25. 21:00
 24/37 anonim ***** válasza:
90%
Én csak azt tudom,hogy addig mennék, mig a maximumot ki nem hozom a gyerekemből. Rengeteg fejlesztés, torna, terápia létezik már. Nyilván rohadt nehéz, de ha oviba jár nem gondolom, hogy olyan súlyos lenne a helyzet. Sajnos ezt dobta a gép, ebből kell kihozni a maximumot.
2021. júl. 25. 21:00
 25/37 anonim ***** válasza:
35%

Elő lenne írva, hogy legyek? Amúgy unokatestvérem az és család ismerősének fia is -.-

2021. júl. 25. 21:10
 26/37 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem h egy papír miatt miért rosszabb az életed?

Engem inkább megnyugtatna egy diagnózis (nem én battam el)

Hónapok óta napirend?

6 éve napirendben élek, mert a lányomnak igénye van rá.

Nem ADHDs de nagyigényű. Szüksége van a napirendre mert ordít-visít. Ez van.

Egy gyerekkel nem is értem h miért furcsa az h nem mész akkor a postára mikor kígyózó sorok vannak.

Még egy türelmes, nyugis gyerek is megunja a várakozást.

Te egyszerűen most kibuktál,a és minden is baj.

Nyugodj meg! Menj el valahova feltöltődni.

Az meg h 2. 3. gyereket nem lehet így

Ha lehetne, akkor is évekig napirend szerint élnél. Hiszen egy babának ez kell. Aztán meg jönne másik akinek szintén ez kell.

3 gyerekkel sem tudsz elmenni 2 órán át várakozós ügyintézésre.

Bocsi de tényleg nem értelek.

A gyerek ovis korú. Neked meg olyan elvárásaid vannak vele szemben, amit egy átlagos gyerek sem tudna megütni

2021. júl. 25. 21:56
 27/37 anonim ***** válasza:
83%
26.! Nincsenek olyan elvárásai, amit egy egészséges gyerek nem tudna teljesíteni. Mindenért ordít-visít a gyerek. Elhiszem, hogy ki van merülve.
2021. júl. 25. 22:09
 28/37 anonim ***** válasza:
98%
Nem szabad démonizálni a gyógyszeres kezelést, gúnyosan begyógyszerezésnek emlegetni. Ha szakember javasolja, a gondosan beállított gyógyszer 70-80%os javulás hozhat. A diagnózist bizonyára szakember állította fel. Én a helyedben megérdeklődném a gyógyszeres kezelés lehetőségét, felesleges beáldozni a családot, és végső soron a gyereket, hiszen ha ilyen szélsőséges és aktív tüneteket mutat, akkor a közösségben sem tudja magából a legjobbat kihozni. Vele is jót teszel. A gyógyszeres kezelés mellett pszichoterápia is szükséges lehet.
2021. júl. 25. 22:35
 29/37 anonim ***** válasza:
76%

Egy mp3 lejátszó segíthet, hogy mehess vele utcára. Engem is zavart a zaj, miután mindent hallottam, az összes bolt zenéjét, minden beszélgetést, nagyon frusztrált voltam. Egy óra ebből bőven elég. De ahhoz hogy bírja, edzeni kell. Hozzá kell szoktatni apránként. Jutalmazni csokival vagy amit szeret.

És pszichológus segít a gyereknek is meg neked is.

2021. júl. 25. 23:37
 30/37 anonim ***** válasza:
78%
A kérdező bedob itt egy kérdést, összeugranak az emberek, ő meg elsétál mint aki jól végezte dolgát. Szerintem ez megint egy provokatív kérdés.
2021. júl. 26. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!