Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha pocsék az...

Mit tegyek ha pocsék az életem az adhd-s gyerekemmel?

Figyelt kérdés

Vállalhatatlan a viselkedése. Üvölt, kiabál, csapkod, ordít, visít.

Már nem bírom. Nem tudok aludni se normálisan, mióta megkaptuk a papírt az adhdról. Mindig úgy kell menni a boltba, postára meg úgy minden hova, hogy ne legyenek sokan. És frusztrál a tudat, hogy csak úgy nézelődni nem mehetünk be sehova, mert akkor megint kiabál, ordít, visít. Ha elfelejtek valamit a boltból, megint ordít, visít, ha vissza kell menni. Egy pici kis változás a napirenddel és ordít-visít. Ha megcsúszok a fürdéssel meg a főzéssel, már ordít, visít. Már azt se bírom, hogy hónapok óta napirend szerint kell élnem az életem, mert ha nem, ordít, visít. Nem mehetek közösségbe, mert ott is ordít-visít. Egyszerűem fuldoklok.

2021. júl. 25. 18:36
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
50%
Én csak borderlinesokról tudok nyilatkozni, de azok is olyanok hogy menekülni kell tõlük.Még egy voks az intézet mellett.
2021. júl. 25. 18:59
 12/37 anonim ***** válasza:
92%
7-es, ez így van. Az ismerősömnek is Down-os gyereke van, ő már 12 éves, egyébként nagyon sokszor kedves, szeretetre méltó, de néha a semmiből dühromot kap, és olyankor kezelhetetlen. És sajnos egy percre nem lehet magára hagyni, mert önmagára veszélyes lehet. Apuka lelépett, a nagyobb testvérre meg nem jutott idő, energia, 14 évesen elköltözött az apjához. Anyuka egy fantasztikus nő, birka türelmű, de múltkor, mikor mentem hozzá, sírva fakadt. Annyi a szerencse, hogy külföldön élünk, és itt az állam fizet havi x óra respite-et, ami azt jelenti, hogy valaki foglalkozik a gyerekeddel, te meg elmehetsz pihenni, kikapcsolódni. Néha én vagyok ez a személy, tehát ha anyuka kivan, fáradt, akkor vigyázok a gyerkőcre egy fél vagy egész napot, anyuka meg elmegy barátnőzni, vásárolni, sportolni, kávézni, vagy bármi, hogy kicsit feltöltődjön. És az állam fizeti az óradíjamat.
2021. júl. 25. 19:01
 13/37 anonim ***** válasza:
18%

Pluszba még rájön erre az, hogy le kell mondanom a második és a harmadik gyerekről, mert ilyen gyerek mellé nem lehet gyereket vállalni.

Minek akarsz második meg harmadik gyereket ha azt az egyet se tudod elviselni? Beteg ez a világ.

2021. júl. 25. 19:08
 14/37 anonim ***** válasza:
22%
Hát szörnyű lehet, viszont ha kedvesen és nyugodtan állsz hozzá, nem jobb? Valami csak érdekli, elvinni őt közlekedési múzeumba, pillangó múzeumba, body kiállításra, úszni, túrázni, kézműveskedni; ácskodni, varrni, hímezni stb. Mert ezeket mindig valami egy dolog annyira leköti, hogy kb. állandóan képesek azzal foglalkozni és akkor nem visít, ordít stb. és még hasznosan is töltené az idejét. A múzeumokat nem azért ajánlom, hogy akkor hetente vidd el, hanem lehet egy téma fogja őt ott megfogni. Esetleg a fülébe tenni walkie-talkie-t, amin megy a szöveg és hallja. Képeket vinni, magyarázni neki. Ezeknek a figyelmét kell megtanulni fenntartani valamivel, ami nehéz feladat. Vagy ez, vagy ha nem akarsz ezzel foglalkozni add intézetbe, ahol naponta kapja majd a nyugtató injekciót, a viselkedése garantáltan rosszabbodni fog és még azt is elfelejti, amit eddig tudott.
2021. júl. 25. 19:13
 15/37 anonim ***** válasza:
84%

Te komolyan nem tudsz egy mondatot helyesen értelmezni?

Te még életedben nem voltál adhd-s gyerekkel egy hetet egyhuzamban.

2021. júl. 25. 19:15
 16/37 anonim ***** válasza:
57%
15# ezek szerint te sem vagy tisztaban azzal milyen is valojaban egy adhd-s gyerek, ahogy itt a valaszolok 3/4-e is csak szimplan gyenge es ertelmileg, erzelmileg kuka. Persze lehet itt a rosszat irni, es "ezeknek" nevezni oket. De en azert elggondolkodnek,hogy mennyivel lehetek "jobb" ha igy beszelek olyan emberekrol, akik nem tehetnek arrol,hogy ilyenek. Bar, ha ebbol a szemszogbol nezzuk, akkor lehet gratulalni az itt jelen levo adhd-s gyermekek anyjuknak es apjuknak, sikerult a hibas genjeiteket tovabb orokiteni. En talan inkabb emiatt ereznem magam rosszabbul es nem attol fuldokolnek, aki miattam lett ilyen.
2021. júl. 25. 19:24
 17/37 anonim ***** válasza:
91%
Láttam egy műsort,ahol adhds gyerekek nyilatkoztak. Elmondták, hogy az egész életük maga a pokol, gyűlölik magukat, többen öngyilkosok akartak lenne (8-10 éves gyerekek). Szenvedtek a ténytől hogy tönkreteszik a családjukat,de nem tudnak mások lenni. Szörnyű volt. Itt nemcsak a szülő,hanem a gyerek is nagyon szenved.
2021. júl. 25. 19:43
 18/37 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy gyógyszer?
2021. júl. 25. 19:44
 19/37 anonim ***** válasza:
58%

11#

Ki beszélt itt borderlineról?

És az teljesen más, mert az nem vele született betegség.

A családi háttérnek köszönhetően alakul ki gyerekkorban, és általában az anya- gyerek közötti kapcsolat miatt.

Szerintem ott a szülőt kellene bezárni valahová, amiért tönkretett egy életet.

Először olvass utána,mielőtt ilyeneket nyilatkozol

2021. júl. 25. 19:46
 20/37 anonim ***** válasza:
92%

Én azzal tudlak bíztatni, hogy 10 éves kora után jobb lesz. Nálunk is ugyanez volt, óvoda-iskola. Menekültem már a tanárok elől, hogy csak egy nap nem kapjak valamiért panaszt. Sokszor úgy mentünk haza mint a cigányok, a gyerek ordított, a táskáját dobálta, én sírtam. Az utcán, igen.

Most már kiskamasz, sokkal jobb a helyzet, önállósodik is. Plusz kaptunk végül Ritalint, a sokadik orvos vált be. Minimális adag de elképesztő a különbség. Végre élhető az élet azóta.

2021. júl. 25. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!