Néha bevillannak képek, hogy mi van, ha történik valami a gyerekemmel. Veletek is van ilyen? Mitől jött ez most?
Újabban bevillannak ilyen képek. Pl ha nézzük az ablakból a kukásautót, akkor bevillan, hogy mi lenne, ha kiesne az ablakon. Ha megyünk az utcán, akkor az, hogy kiszalad az úttestre és elüti egy autó. Most valamiért eszembe jutott egy ismerős, aki gyerekkoromban meghalt (egyidősek voltunk, ő is gyerek volt még), erről rögtön az a következő gondolatom, hogy az én gyerekem is beteg lehet és meghalhat.
Ilyenkor pár percig eltart, mire sikerül kivernem ezeket a képeket a fejemből.
Nem mondanám, hogy betegesen aggódom, de eddig nem voltak ilyen bevillanások. 2 éves egyébként.
Sose voltam paramami, aki a széltől is óvja, vagány gyerek is, sokszor tele van kék-zöld foltokkal, mert hagyom mászni, elesni, megtapasztalni dolgokat, úgy, hogy közben figyelek rá, hogy komoly baja ne essen.
Amúgy épp várandós vagyok a kistesóval is, lehetséges, hogy ez csak a hormonok játéka? Vagy normális, hogy ilyenek bevillannak?
Egyáltalán nem beteges. Szerintem mindenkinek bevillanak ilyenek, még páromnak is, nem csak anyukáknak.
Sőt, olyan is, hogy mi lenne ha velem. történne valami, akkor mi lenne vele. Ez normális aggódás.
Olyan is szokott bevillanni, hogy szülőkkel, nagyszülőkkel kapcs.. Miért lenne más a gyerekeknél
Nálam anno ez elég durva szintig ment. Nem tudtam aludni, irracionális félelmeim lettek, pánikrohamokkal.
Végül némi szaksegítséggel megoldódott, de nagyon sok munka volt benne és a mai napig küzdök, hogy ne essek vissza, pedig a fiam már lassan 4 éves lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!