Neha bevillannak egy egy pillanatra "képek". Oké ez?
Néha nap közben van olyan hogy csinálok valamit, és bevillan egy kép, kvázi egy "alternatív lehetőség" és picit furcsa érzés, főleg hogy van hogy olyan dolgok amikről tudom hogy nem tenném meg.
Mondok pár példát.
Szeleteltem a kenyeret a konyhában, és az villant be hogy beleesek a késbe , nem direkt.
Vagy beszélek valakivel , pl haverommal , és bevillan egy kép hogy éppen lekapom és smarolok vele.
Nem teszem meg természetesen a valóságban, nem is akarom.
Vagy zebrán sétálok át éppen, nincs olyan közel egy autó sem, teljesen biztonságos, de amint át érek, az villan be hogy igazából elütöttek, és a földön fekszem az autó előtt.
És ilyenek .
Veletek is szokott hasonló lenni?
Velem sem volt még ilyen.
Szerintem izgalmasnak hangzik ez a dolog. Nem panaszkodnék ha nekem is ilyen bevillanásaim lennének.
Ezek az elfojtott félelmeid és vágyaid megnyilvánulásai. Semmi furcsa vagy rendellenes nincs benne, ne aggódj!
Illetve valószínűleg sok benned az elfojtás, csak úgy értem, semmi súlyos, tehát nem vagy "elmebeteg".
Gyakran álmodozok, hogy mi lenne ha ez meg az történne, (pl ha megnyerném a lottót, stb.) Ezenkívül nekem is vannak ilyen bevillanó képek, ugyancsak olyan hogy mi lenne ha.... Azzal a különbséggel hogy ezek negatívak. Arra gondoltam azért bevillanó mert roosz, és azonnal el is hesegetem a gondolatot. Szerintem ennyi.
A kényszergondolat az teljesen más. Olyanom is volt, néha még van is. Úgy kell eljépzelni hogy kényszert érzek arra hogy az a csörgőóra PONTOSAN egyenesen legyen a polcon, és addig rakosgatom, amíg nem áll úgy ahogy elgondoltam. Akár 20szor is 30 mp-en belül. Azonnal rájöttem hogy ez nem normális, de mégis többször megcsináltam.
Azóta tudatosabb vagyok, ha ilyen van akkor magamra szólok, és kB 1 penc múlva el is múlik ez az érzés. Bár lehet hogy ez enyhe formája, mert valaki pl kényszert érez hogy folyamatosan kezet mosson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!