A dolgozó anyukáknak hogy van idejük mindenre még munka mellett?
Mostanában gondolkodom, hogy szeretnék gyereket, de egyszerűen megoldhatatlannak érzem, ha elmúlt 3 éves és újra dolgozni kezdek.
8-ra járunk dolgozni, oké, addig leadni a gyereket oviba/iskolába, rendben van.
4-ig dolgozunk, utána még bevásárlás, edzés, mire hazakeveredünk, lazán van 6-fél 7, ha főzünk, az 9-re kész van és akkor még kell pihenni, elkészülődöni a lefekvéshez, romantikázni, esetleg filmezni.
Ebbe a kevés délutáni/esti időbe, hogy töltenek az anyukák minőségi időt a gyerekekkel? Olyan kilátástalannak érzem, félek, hogy nem maradna idő játszani, tanulni, az udvaron csak úgy ejtőzni a gyerekkel :S
8-tól 4-ig dolgozom, a bevásárlást hazahozza kéthetente a Tesco, edzésre nem járnak a gyerekeim, a nagyfiam járt egy időben, de az suliidőben volt, négyre végeztek vele. A kicsi (nagycsoportos) ősztől megy focizni, az heti két alkalom ovi után, ha úgy van, az alatt pont elmegyek boltba friss dolgokért.
Mondjuk így sincs túl sok időm hétköznap, de szerintem aki klasszik munkahelyen dolgozik, az mind így van vele, akár van gyerek, akár nincs.
Nekem ami nagyon hiányzik, az az, hogy néha EGYEDÜL lehessek itthon, na ez nem nagyon adatik meg. Mondjuk most pont egy olyan vállalkozás indításán dolgozom, amit részben itthonról tudok csinálni, szóval ha a terveim szerint alakulnak a dolgok, akkor ez is jobb lesz, mint most.
Egyébként bennem valahogy fel sem merült, hogy gyerek után nem lehet dolgozni, a szüleimtől nem ezt láttam, nálunk az egész családban mindig dolgoztak a szülők 1-2 gyerek mellett legkésőbb ovikezdéstől. 4 unokatesom van, az még 2 család a saját szüleimen kívül, közel egykoruak vagyunk, és közel nőttünk fel egymáshoz, szóval nekem gyerekkoromtól az volt az alapértelmezett, hogy mindenhol mindkét szülő dolgozik hétköznap.
Gondolj vissza rá, a te szüleid is megoldották valahogy, esetleg kérdezd meg tőlük, hogy oldották meg, ez így jó is, mert ennek a gyerekszemszögét te magad első kézből ismered.
Nálunk a férjem viszi reggel a gyereket az oviba. Mindketten nyolcra járunk dolgozni. Én általában fél hatkor kelek.
Amég el nem indulok gyorsan kitakarítok,kiteregetek hogy este már ne legyen annyi dolgom.
Négykor felveszem a gyereket.
Boltba 3-4 naponta járunk általában.
Edzeni nem járunk. Évek óta. Altalában 6-7 órára kész a vacsora is. Ez így megy évek óta.
Még nekem sincs gyerekem, de szeretnénk, és bennem is felmerült a kérdés. Én csak a részmunkaidőt látom reális lehetőségnek, vagy elmegyek valamilyen pedagógusnak.
Jelenleg 6-kor kelek, fél 8-tól fél 5-ig dolgozok, munka után szinte mindig van valami ügyintézni való vagy vásárolni kell, orvoshoz menni, ajándékot venni stb... 6 előtt kB. soha sem érek haza. Akkor vacsora, utána főzés vagy más házimunka (2 naponta főzök). Mire végzek 8-fél 9, és hulla vagyok, a telefongörgetésen kívül semmire sem képes. Férjemnek még rosszabb, ő ingázik is.
Ebbe az életvitelbe nem fér bele egy gyerek, ezt el kell fogadni, és változtatni kell, ha szeretnénk.
Nekem egyik szülőm pedagógus másik szülőm köztisztviselő, gyerekkoromban egész más életformát éltünk, több idejük volt mindenre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!