Miert lett a Zoe tomegnev?
A mi környékünkön már elég régóta felkapott a Zoé név.
Rövid, jó hangzású, sokaknak tetszik.
Nekem 14 éves korom óta a Zorka a kedvenc nevem.
A lányunkat így is neveztük el (ezért megint le leszek pontozva)
Szoktuk Zoi-nak becézni.
A Zoé Zorka kombót semmi képp nem adnám.
A Zselyke valahogy nekem sem tetszik.
Nemrèg volt egy kèrdès amiben azt kèrdezte valaki melyik neveket nem adnád soha vagy melyik nevektôl ràz ki a hideg, èrdekes ott pont ezek a nevek voltak legtöbbszôr felsorolva amiket a kérdező leírt.
Szóval azt gondolom csak megint egy unatkozó kérdése ez...
Az én lányom Zoé, húsz éve egy animében hallottam először, aztán kiderült, hogy a 10 éve aktuális kedvenc filmem színésznőjének is ez a neve, a szülőszobán meg egyszerűen nem illet rá semmilyen más név(mondjuk ez se teljesen, de sokkal jobban, mint a többi), illetve odavoltam a görög mitológiáért és a görögökért úgy egészen, és a hangzása is szuper, mint egy istennőé, az meg külön szuper, hogy nehéz becézni.
Egyébként igen, megtetszett másoknak is, filmekben, könyvek szerepelt, befutott ezzel a névvel modell, színésznő, elterjedt nem csak az országban és más a hangzása, ezért különlegesnek hallatszik. Azért tömegnév, mert neked és nekem és másoknak is tetszik, tudod nem vagy különleges attól, hogy tetszik, illetve 2010ben is már gyakori név volt:)
Nekem még nagyon bejött volna, ha a Teodórát Dorának becézhettem volna, de nem ment a vezetéknévhez, majd később tűnt fel, hogy van Zóra, de úgy nem tetszett, Zoraként viszont nagyon, úgyhogy a macskánk Zora lett. :)
Ja és szinte mindig pozitív szereplőket hívnak Zoénak, Zoinak, ez is segít a dolgon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!