Miert lett a Zoe tomegnev?
Nem tömegnév a Zoé, ez akérdés viszton ritka hülye kérdés. Szabad választási jogod van bas*od! Hugod zoé 2010 ben sem volt kulonleges. Csak az isten hata mopgott élsz vag yvmi elmaradott agglomerációban és nem nagyon hallottad. Miért akarsz ritka nevet amugy? nevezzed akkor Zseraldinnak vagy Selia, Xéna stb-nek a zselyke kifekjezetten csunya név! Eszed annyi, mint za ízlésed semmi.
Szóval nem tömegnév a Zoé, de eza kérdés tömeghülye kérdés... Olyat választasz amilyet akarsz!
Fogalmam sincs, pedig egy végtelenül szerencsétlen név. A családban is van egy Zoé nevű kislány, kiráz a hideg, mikor ki kell mondanom ezt a nevet, de előtte persze sosem mutatnám.
Nekem a Zselykével nincs különösebb bajom, szóval a helyedben hagynám ezt a Zoé dolgot, úgyis van a családban, maradnék a Zselyke mellett, ha nincs más, de mellé egy finomabb hangzású második nevet választanék, nem ezt a durva hangzású Zorkát.
Egyszerűen borzasztó, hogy ha beleolvas az ember egy magyar fórumba, mennyi bunkó, primitív komment van. Főleg ott, ahol nők vannak többségben. Még borzasztóbb belegondolni, hogy ezek szaporodtak, mert sokan írják, hogy van gyerekük.
Szerintem egyik név sem gáz, hasonló lehet még a Zora.
Valószínű filmekben, könyvekben volt egyre gyakoribb, így elterjedt. Szerintem egy kifejezetten szép név, érthető ha sokaknak tetszik. Engem ezek a dolgok soha nem érdekeltek. Az én kislányom Lili. A férjemnek ez volt az álom neve, én is teljesen beleszerettem, és mikor megszületett a kislányunk akkor mást el se tudtam volna képzelni. Mivel viszonylag gyakori a vezetéknév is, ezért kapott egy második nevét is. Bár ez nálunk hagyomány is egyben, a nagymamám neve lett a 2.
A Zorka is szép egyébként de szerintem is durva hangzású, így inkább adnám a Zoé Zselyke vagy Zora Zselyke kombinációt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!