Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan nem merek belevágni a...

Jogosan nem merek belevágni a gyerekvállalásba?

Figyelt kérdés
Az anyagi oldal miatt tartok nagyon a gyerekvállalástól, 31 éves férfi vagyok, budapesti albérletben élek párommal fizetésünk kb azonos 220-240 eft,saját lakás úgy,hogy albérletben élnünk nagyon sokára lenne,ha lenne így mert sajnos keveset tudunk félre rakni. Munkát lehetne váltani szerintem úgy lenne, egy 30 talán 40-el több pénzünk fejenként, saját lakás öröklés útján lenne,nyílván nem erre bazírozunk. Félünk albérletbe vállalni gyereket,amikor alig van időnk munka után,pénzünk is kevés marad hó végére még így is,hogy nincs egy harmadik ember.Van pár százezer félre rakva, de erre nem kapunk CSÓKOT,HITELT semmit sem. 3 gyereket meg nem akarunk vállalni. Szóval úgy érezzük,hogy vagy bevállaljuk a gyereket aztán csóroskodva eléldegélünk, vagy nem. Igazából az érdekelne,hogy mások,hogy vállalnak gyereket, szülök segítik őket,pénzzel,vagy esetleg már 20-as éveiktől elkezdtek félre rakni?Vagy külföldre kellene menni? Úgy érzem,hogy a fizetésünk az ilyen átlag fizetés.

2021. júl. 8. 12:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
79%
Ki kösz Németországba dolgozni ,és akkor többet tudtok össze spórolni.
2021. júl. 8. 15:31
 22/33 anonim ***** válasza:
73%
Én a vidékre költözést tudnám javasolni, nekünk ez adta meg a lendületet. Nem kell falura, egy kisvárosban is van munkalehetőség, és azért annyit meg lehet keresni máshol is amennyit ti kaptok pesten. Mi is megkapjuk a 230at nettóban, felvettük a babavárót és így tudtunk venni egy kertes házat. Pesten nagyon durva ingatlan árak vannak, olcsóbban vettünk egy 100 négyzetméteres családi házat mint amennyibe pesten egy 1 szobás panel kerül.
2021. júl. 8. 16:42
 23/33 anonim ***** válasza:
97%
Mindig leírom, mondig lepontoznak érte: nettó 300-as fizetés alatt teljesen fölösleges Pesten kínlódni, mert annyival drágább az élet, hogy el is viszi a pici különbséget. Sőt. A ti esetetekben azt a 200-250 ezret szerintem máshol is megkeresnétek, megyeszékhelytől 15-20 km-re lévő település pl. nem táv, de a lakhatás, az élet lényegesen olcsóbb, kocsival meg 10 perc alatt ott vagy. Kocsiból se kell milliós. Máris előrébb lennétek anyagilag. Pest akkor éri meg, ha legalább 300-350-et keresel, mert annyit vidéken már nem sokan kapnak.
2021. júl. 8. 17:46
 24/33 anonim ***** válasza:
30%

"Kérdező, ne foglalkozz az ilyenekkel, az fiatalok nagyon kicsi részét foglalkoztatja, hogy hogyan fognak gyereket vállalni 10év múlva. Akit igen, ott hidd el, hogy a szülők hatására (megtanították rá vagy ráirányították)."

Jaj, hagyjuk már ezt a hülyeséget... Oké, hogy az ember 20 évesen az első fizuját nem a leendő lakására teszi félre, de azért hogy huszonéves korában egyáltalán ne jusson eszébe egy fiatalnak, hogy amúgy talán egyszer jó lenne lakás meg család, az azért abszurd.

Minket sem a szüleink irányítottak erre az útra, ők annyira nem voltak tudatosak, egyszerűen józan paraszti ésszel belegondoltunk huszonéves - mint sokan mások -, hogy talán csak nem akarjuk egész életünkben az albérleti díjat fizetni.

Ez hogy nem jut egy huszonéves eszébe, mikor utálja a pénzt????

2021. júl. 8. 19:17
 25/33 anonim ***** válasza:
23%
Soha nem költöznék vissza vidékre Budapestről.
2021. júl. 8. 21:02
 26/33 anonim ***** válasza:
76%
Nyomorogni Pesten a vidékivel egyenlő fizetésből tényleg sokkal jobb...
2021. júl. 8. 21:59
 27/33 anonim ***** válasza:
51%
Igen, mert Pesten legalább van normális életem (munka, tanulás, kikapcsolódás, szórakozás). Vidéken lehet valamivel több pénzem megmaradna (bár akkor nem a végzettségemnek megfelelő munkám lenne az tuti), csak nem tudnék vele csinálni semmit. Laktam vidéken évekig, minden percét gyűlöltem.
2021. júl. 8. 22:10
 28/33 anonim ***** válasza:
47%
A babavárót használhatod önerő ként, 1 gyereknél kamatmentes 2.nál 30% ot elengednek.
2021. júl. 8. 23:24
 29/33 anonim ***** válasza:
94%
Itt nem arrol van szo, h minden penzt kuporgatni es felretenni kell.DE: ha 20 evesen tudom, h a szuleim nem tudnak tamogatni es nekem kell magamnak mindent megteremteni ugy is allok az elethez. Elso korben olyan szakmat tanulok ami jol fizet. Mar 10 evvel ezelott is jol ment a fizikai melo, most ok a csaszarok. Festo, burkolo, acs, villanyszerelo stbstb. Meg mindig kitanulhatsz valami normalis melot, de kicsit elkestel.
2021. júl. 9. 07:24
 30/33 anonim ***** válasza:
62%
Ja, 28-as, akinek 30 êves korára csak pár százezre van megspórolva, annak aztán felelősségteljes dolog a babavárót önerőként használnieg mellé felvenni még X összeget, legyen nyugodtan 20 millió hitele a nulla pénzügyi kultúrája mellé és erre még vállaljon is gyereket :D
2021. júl. 9. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!