Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan nem merek belevágni a...

Jogosan nem merek belevágni a gyerekvállalásba?

Figyelt kérdés
Az anyagi oldal miatt tartok nagyon a gyerekvállalástól, 31 éves férfi vagyok, budapesti albérletben élek párommal fizetésünk kb azonos 220-240 eft,saját lakás úgy,hogy albérletben élnünk nagyon sokára lenne,ha lenne így mert sajnos keveset tudunk félre rakni. Munkát lehetne váltani szerintem úgy lenne, egy 30 talán 40-el több pénzünk fejenként, saját lakás öröklés útján lenne,nyílván nem erre bazírozunk. Félünk albérletbe vállalni gyereket,amikor alig van időnk munka után,pénzünk is kevés marad hó végére még így is,hogy nincs egy harmadik ember.Van pár százezer félre rakva, de erre nem kapunk CSÓKOT,HITELT semmit sem. 3 gyereket meg nem akarunk vállalni. Szóval úgy érezzük,hogy vagy bevállaljuk a gyereket aztán csóroskodva eléldegélünk, vagy nem. Igazából az érdekelne,hogy mások,hogy vállalnak gyereket, szülök segítik őket,pénzzel,vagy esetleg már 20-as éveiktől elkezdtek félre rakni?Vagy külföldre kellene menni? Úgy érzem,hogy a fizetésünk az ilyen átlag fizetés.

2021. júl. 8. 12:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
58%
lottó=szegények adója
2021. júl. 8. 13:54
 12/33 anonim ***** válasza:
94%
Ha amúgy akartok gyereket, szerintem érdemesebb a saját ház törlesztőrészletét fizetni(sok esetben akár olcsóbban is jönnek ki) mint albérletben úgymond kikukázni a pénzt hogy más jobban éljen.Ismerőseim közül többen kevesebbet fizetnek legalábbis.
2021. júl. 8. 14:13
 13/33 A kérdező kommentje:
utolsónak írom,hogy igen én fizetném a saját ház/lakás törlesztőjét csak hát sajnos nincs ÖNERŐ amire a bank adnak milliókat...Amúgy manapság budapesti albérletekbe nehéz gyerekestül beköltözni?
2021. júl. 8. 14:22
 14/33 anonim ***** válasza:
97%
Én azt csinálnám, hogy eljönnék Pestről. Akármilyen vidéki városban kereshettek ugyanennyit, de az albérlet meg kb fele.
2021. júl. 8. 14:25
 15/33 anonim ***** válasza:
85%

A legjobb barátnőm ezért nem költözött Pestre végül, hanem visszajött a kisvárosunkba.

Ha nem Pestben gondolkoztok, akkor azért könnyebb a helyzet.

Babavárót fel lehet venni, 12 hetes terhesség után 3 évig nem kell törleszteni és fel lehet használni önerőnek.

Keressetek egy kisvárost vagy falut, ami szimpatikus és vegyetek ott egy lakást vagy házat. Babavárót önerőnek, a hitelt pedig fizetitek, mintha albérletet fizetnétek.

Albérletbe én se szülnék úgy, hogy egy-két tízezret tudunk félretenni havonta, mert minden pénzt elvisz az albi.

A sajátban legalább megmarad a pénz, nem a levegőbe száll el, azt a pénzt akár el is tüzelhetnétek.

Nekünk szerencsénk van, anyós lakásában lakunk, ő vett a férjemnek autót és mivel sok pénzünk megmarad így, tudunk félrerakni, nekem autót venni, magánkórházban szülni, szülők segítenek ha magánorvoshoz kell menni (pl. fogorvos...).

Másként mi is kizárólag hitelekkel tudnánk gyereket vállalni. Tehetős szülői háttér nélkül baromi nehéz.

Gondolkoztunk saját lakáson, hogy mi vegyünk, de még így az ingyen lakhatással együtt is nagyon necces.

2021. júl. 8. 15:01
 16/33 anonim ***** válasza:
79%
Hat a gyerekvállalás az olyan, hogy belevágsz es kész. Mindegy mennyi pénzed van. Mindig több pénzből lesz kevés. Azért annyira sok nagyon keveseknek van, hogy megvonják a vállukat es azt mondjak jó akkor nem teszek felre havi 200-at csak 100-at. Mi is megéltünk valahogy kevesebb pénzből is. Igaz felvettünk 5 millió babavarot arra az esetre, ha bajba kerülnénk, amíg nem dolgozunk mind a ketten. De hal isten nem kellett hozza nyúlni.
2021. júl. 8. 15:15
 17/33 anonim ***** válasza:
36%

"20-as éveimben éltem a felelőtlen,gondtalan,boldog éveimet,amikor nem azon agyaltam iskola elvégzése után,hogy na most hogy pénzkeresek,gyerünk spórolni ezerrel,hogy 30 évesen már tudjak családot alapítani,lakást venni.Nem is gondoltam ebben bele,hogy ilyen drága lesz élet és még a családalapítás is így egy "álom marad"

Na, hát erre most mit lehet mondani? Max. annyit, hogy ha gyereket vállalsz, akkor neki legalább tanítsd meg, hogy már 20 évesen gondoljon a jövőjére, mert helyette senki nem kaparja ki a gesztenyét.

2021. júl. 8. 15:16
 18/33 anonim ***** válasza:
84%
17 azért hadd éljen az ember már valamikor. 20 évesen ne éljen mert gyűjtsön. 30 évesen ne éljen mert vállaljon gyerekeket. Majd éljen 45 évesen ha “kirepültek”. Ja nem. Mert akkor nem fogja akarni, hogy a gyerekeinek is szar legyen, mint neki anno ezért dolgozik mint a marha, hogy nekik tudjon segíteni. Majd szépen megoldja a kérdező is az életet mint mindenki más is.
2021. júl. 8. 15:20
 19/33 anonim ***** válasza:
79%

ahha oké te egy nagyon szuper, full felelősségteljes ember vagy, már tiniként is a zsebpénzed felét értékpapírokba fektetted 👏👏👏

Gratulálok, te vagy az ász, most jól megmutattad 👍

Kérdező, ne foglalkozz az ilyenekkel, az fiatalok nagyon kicsi részét foglalkoztatja, hogy hogyan fognak gyereket vállalni 10év múlva. Akit igen, ott hidd el, hogy a szülők hatására (megtanították rá vagy ráirányították).

22 évesen engem pont nem az foglalkoztatott, hogy a kis zsebpénzem vagy kis suli melletti keresetem egy részét félre rakjam... értelme se lett volna. Amennyi pénzem nekem akkor volt, max 300 ezret rakhattam volna félre ha lemondok sokmindenről. Semmivel nem lettem volna előrébb, esetleg csak érzelmileg lennék hátrébb h nem szórakohattam ki magam fiatalon. De nem úgy ment, mint ahogy a 17-es elképzeli, hogy már lenne 10 millióm, ha nem buliztam volna, hanem félterakok..egy francokat.

2021. júl. 8. 15:28
 20/33 anonim ***** válasza:
68%

Mennyire vagytok tudatosak a pénzügyekben? Van erre egy tök jó blog, aminek a segítségével rendbe teheted őket, és utána remélhetőleg több marad majd. Pl. ez a cikk neked szól szerintem:

[link]

De a többit is ajánlom:

[link]

Próbáljátok ki, amiket javasol, aztán meglátjátok, hogy bele fog-e férni a baba. Ha albérlet helyett hitelt akartok fölvenni saját házra, akkor viszont ne felejtsétek el, hogy ezután a ház karbantartását stb. is ti fizetitek, ami eddig ugye a tulaj dolga volt. Ezt sokan elfelejtik, nem számolnak vele, hanem úgy veszik, hogy simán lehet a törlesztő azonos az eddigi bérleti díjjal.

2021. júl. 8. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!