Mit csinálok rosszul? (Orrsziporszi)
Figyelt kérdés
Hallom hogy röfög/szörcsög az 5 hónapos kisfiam. Valószínűleg a foga miatt, az egyik alsó már áttört. Próbálom neki kiporszívózni, de ugyanolyan utána is. Befújom neki tengervizes orrspray-el előtte, várok egy kicsit és utána porszívózom. Mit csinálok rosszul? Nem értem miért nem jön le neki.2021. júl. 4. 20:08
1/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem jön, vagy csak marad benne még? Nem elég az orrlyuk bejáratához tenni, kb. egy centire be is kell dugni, és kis, körkörös mozdulatokkal tisztítani. De ha olyan jellegű az orrfolyás, hogy azonnal újratermelődik, akkor ez ilyen. Hiába szörcsög tovább, valamicskét mégiscsak segítettél rajta, ha kiszedted, ami épp jönni tudott.
2/15 anonim válasza:
Azt, hogy szívod. Minek? Ha kap jól levegőt, nem nátha miatt taknyos, nem kell piszkálni.
3/15 A kérdező kommentje:
Egy kicsi kijött belőle. Nem piszkálnám őt feleslegesen, de tegnap óta ilyen neki és éjjel zavarta, nem tudott nyugodtan aludni, többször dörzsölte az orrát. Ezért gondoltam h ma alvás előtt kipuculom neki, hátha segít vmit.
2021. júl. 4. 20:22
4/15 anonim válasza:
2-es, akkor majd te se fújod ki az orrod napokig, ha legközelebb bármi miatt folyik? Igenis, ki kell tisztítani az orrjáratot, hogy kapjon levegőt a gyerek, és ne kapjon arcüreg-gyulladást például.
5/15 anonim válasza:
Ha jobb oldalon szívod akkor bal oldalon be kell fogni az orrot egy pillanatra, akkor kijön. Tényleg csak egy pillanatra, 1 mp.
Befújsz, vársz picit, ellenoldal befog 1 mp, szív.
6/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a tanácsokat, remélem sikerülni fog. :)
2021. júl. 4. 20:56
7/15 anonim válasza:
Egyik lukba fújod folyamatosan másik lukba szívod a porszívós fajtával. Szépen átmossa.
8/15 anonim válasza:
Én kipróbáltam magamnak, hogy milyen, ha az ellentétes orrlyukat befogom. Irgalmatlanul fáj! Próbáld ki, ha nem hiszed. Inkább szívd kisebb hatékonysággal, de tudd, hogyha befogod a másik orrlyukat, nagyon fáj.
9/15 anonim válasza:
Nem szabad befogni, ha jól tudom rá is van írva. Ha mélyen van kell neki több idő, hogy feljöjjön. Mozgasd körkörösen és ameddig ki nem jön. Akár percekig is kell néha hogy meginduljon. De előbb utóbb kijön.
10/15 anonim válasza:
Gyerekorvos nekünkmazt mondta fogjuk be az ellenoldalt, kulonben nem ér semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!