Úgy érzem kimerülten, mit csinálok rosszul?
Egyetlen dolgot nem tartok normálisnak: hogy 2-3 naponta fél órát alszik nappal. Egy ekkora kisgyereknek még nagyon kellene az alvás. Sok 11 hónapos még kétszer alszik nappal, de ha már kevesebbet is alszik, akkor is egy nagy ebéd utáni alvásnak mindenféleképpen lennie kellene.
Nagyon kell az idegrendszerének, meg a tiédnek is. És ebben az időszakban sokszor délelőtt azzal a jóleső tudattal rohantam az akkor már járó, szinte szaladó, eső-kelő fiam után, hogy ebédig kell valahogy életben tartanom a gyereket nagyon baleset nélkül (meg magamat nagyobb kiborulás nélkül), aztán ebéd után alszunk egy hatalmasat. Aludtunk is jó két órát. Aztán indult a délutáni menet.
Minden normális, amit a gyermeked csinál. Nem rosszalkodik, hanem felfedez, ezt jegyezd meg! Nem bosszantani akar, hanem mert számára sokkal érdekesebb a víz a földön, mint a pohárban, sokkal szebben cseng az üveg, ha azon kopog, nyilván minden baromi érdekes a számára ebben a világban. Nem rosszalkodik.
Szoktasd rá az alvásra nappal, és feküdj le te is! Tegyél magasról a házi munkára! Ez most ilyen időszak!
13 hós fiammal szinte ugyan így vagyunk.
Túlélésre játszom minden nap...nekem az ezetőszékből kimászik így csak a járókába tudom tenni ahol sikítva ordít.
Az vigasztal, hogy el fog múlni.
En egyet nem ertek: miert nem csinalgatod a dolgodat? Egyik este, mikor alszik, el kell pakolni minden felesleges kacatot. Ellenorizni kell, mire tud felmaszni, miben megbotlani. Gyerekzarat kell a szekrenyekre tenni vagy jofogasrol rendelni 9 db babakaramot, az eleg nagy. En mindent megoldok mellette, ma pl setalni voltunk, mar megtesz 500 metert eyedul mikor lehuppant a foldre sem kezdtem el tutujgatni, felsegitettem, mondtam, hogy nincsen semmi baj es ment tovabb. A lakasunk gyerekbiztos, nem hagyok elol vago, szuro dolgokat, torekenyt. Nem csinalok nagytakaritast mindennap, csak mosogatas, pakolas, wc pucolas, sepres, felmosas. Ez megvan hamar. Nem kell bedepressziozni, nem ertem, mi ez a mania a noknel. A sogornom is feszt a takaritassal buzeral.. pedig nalunk rend van attol, hogy nem csinalok nagytakaritast mindennap. En elvezni akarom az itthonletet, mikor alszik (2x1 orat) raklap medencet csinalok (a barkacsolas, kerteszkedes a hobbim). 14 hos a babam: jar, mond szavakat, pakol, utoget amit er, de ez a dolga.. mondja, hogy mama, papa, cica, sia, baba, integet. Seta kozben felszed minden kavicsot, fuszalat stb.. ha kimegyunk a kertbe, bikinit veszek fel igy napozok. Baratnom is a 14 hos fiat leteszi a kertben es amig kapal, a gyerek elvan, beszel hozza.. nem kell felteni a gyereket annyira. Nem kell ragorcsolni a hazimunkara sem. Nekem meg egy telkem is van, gondolj bele.
(Plusz egy tipp: reggel a kisagyaba rakd be, kapcsold be a laptopion a Bogyo es Babocat. Az enyemet lekoti. En kezzel szeretek mosni, mert sokkal tisztabbak lesznek a ruhak, azt azalatt csinalom mig o nezi. 45 perc.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!