Sokan miért tartják elkényeztettnek a semmiért is a gazdag gyerekeket?
Figyelt kérdés
Sokszor még az elhanyagolt gazdag gyerekeket is akire a szülei nem költenek csak nagyon keveset. Például ha egy nagyon gazdag gyerek sír hogy mennyire nem szeretik a szülei csak forintban (nem feltétlen Magyarországról van szó csak képzeljétek forintban az értéket) havi 2 millió az zsebpénze hetente és csak egy 100 milliós luxus autót kapott szülinapjára akkor miért áll mindenki úgy hozzá mint ha a gyereknek nem lenne igaza anélkül hogy ismernék a pontos anyagi helyzetüket? Mert ha mondjuk egy dollár milliárdosok a szülei akkor simán kaphatott volna egy luxus magángépet is és miért ne kaphatná meg ha a szüleinek van rá pénze? Ha a gyerek nem tett semmi rosszat miért büntetessék azzal hogy bármit is megvonnak tőle? Végülis alap hogy minden szülő az anyagi helyzetéhez mérten a legtöbbet nyútja a gyerekének amit tud nem? Ha nagyon szegény családról van szó valahol Borsodban akkor mondjuk szülinapjára egy 50-60 ezeres mobil tegyük fel. Ha egy átlagos család akkor a legújabb Iphone + még pár dolog. Na de ha egy gazdag családról van szó kaphat egy luxus autót is nem? Mi másra kéne költeni a szülőknek a pénzt ha nem a gyerekükre? Ez még önmagában a szigorú nevelést sem zárja ki mert ugyanúgy lehet megvonni dolgokat a gyerektől akár szín 5-öst elvárni minden tantárgyból külön órákra járatni és túl hajszolni is a gyereket ha gazdagok akkor is. Csak nyilván egy gazdag gyereknek a jutalom nem egy tábla csoki hanem egy új 30 milliós arany karóra de mi ezzel a gond? Mondjuk hiba az lehet a gazdag szülők többet költenek a gyerekre mint az anyagi helyzetükhöz mérten kéne nem?2021. júl. 3. 15:59
71/102 anonim válasza:
69 kérdező attól hogy parancsolgatsz még ettol nem lesz igy.
Ez anyucinal tuti mukodik idegeneknel nem, sorry 🙂
72/102 anonim válasza:
69, ha egy szülő elsősorban szülő, az egyenes út a váláshoz, megcsaláshoz, problémákhoz stb. Ez egyáltalán nem egészséges út. Nem véletlen, hogy évszázadokon át működött a katolikus hagyomány, hogy egy házasságban Isten az első, utána a házastársak egymásnak, aztán a gyerek. Sok rosszat el lehet mondani az egyházról és tanításairól, de ez biztosan jól működött/működik és nem véletlenül.
73/102 A kérdező kommentje:
72 Nem teljesen mindegy? A házasságok nagyobbik fele manapság úgyis válassal végződik a megcsalás pedig még annál is gyakoribb ígyhát az hogy a szülő elsősorban szülő nem változtatna sok mindenen ezen a téren.
2021. júl. 4. 13:27
74/102 A kérdező kommentje:
70 Hol írtam hogy a gyerek rendelkezzen a szülő vagyonával? Azt írtam alap hogy a szülő a gyerekre költi elsősorban a pénzét alap de azt hogy épp az oktatására vagy egyéb dologra költi a gyerek érdekében a szülő döntése nem a gyereké.
2021. júl. 4. 13:29
75/102 anonim válasza:
73 hogy lenne mindegy? Ki akar elválni, rossz házasságban élni? Bocsi, de én a házastársamra nem úgy tekintek mint egy lecserélhető alkatrészre. Ő a részem, őt választottam, vele akarok megöregedni. Nem pedig valaki mással, mert úgyis tökmindegy, majd lesz valaki. Nem. A gyerekeink vendégek nálunk, 20 év és kirepülnek, de a párom velem lesz halálomig. Féltve ha teszek/teszünk érte és nem csak szülőtársak leszünk egymásnak. De ezt tudatosan elkerültük.
76/102 anonim válasza:
Ja értjük tehát a szülő köteles minden fillért a gyerekre költeni, de eldöntheti hogy mire, miközben magától megvon mindent. Ja ez tényleg jobb így 🤣
77/102 anonim válasza:
74, pénzügyek terén első a gyerek kitanítattása, de ezután az én nyugdíjas éveimre való felkészülés az első, nem a gyerek lakhatása pl. Vagy ha elvárod, hogy mindenüket rád költsék, később el fogod tartani a beteg, nyugdíja szüleidet, kérdező? Mik az elképzeléseid? Meddig támogassanak, amíg dolgozni tudnak? Akkor is ha 40+ éves vagy?
78/102 A kérdező kommentje:
75 Mondjuk a te eseted már szinte beteges nem vagy véletlenül társ függő? Ettől még én arról írtam hogy manapság már a házasságok nagyobbik fele válassal végződik a megcsalás még ennél is sokkal gyakrabban fordul elő ezért a jelenlegi helyzeten már nem igazán változtathatna ilyen tekintetben negatív irányba bármi.
2021. júl. 4. 13:38
79/102 anonim válasza:
Társfüggő pont az akinek mindegy, csak legyen valaki mellette. Nekem pont, hogy nem midnegy, ki van mellettem. :)
80/102 anonim válasza:
Kérdező újra leírom a gyerek érdeke az is, hogy ne egy önző alak váljon belőle aki azt hiszi, hogy minden a vilagon csak róla szól.
Ehhez pedig nélkülözhetetlen hogy vmit nem kap meg, pedig telne rá, de igenis érdeke,hogy megtalulja a világ nem ugy mukodik,hogy kiejt valamit a száján es az az övé.
Es igen az is erdeke hogy megtanulja most epp apa befejezi amit nez majd aztan jön ő, mert a családban mindenki egyenrangú, es hogy varom majd ely hogy idegenekkel szemben udvarias legyen ha a sajat szuleit is felresopri minden zokszo nelkul.
Fogd mar fel, hogy a gyerek ERDEKE hogy ne egy magadfajta onzo bekepzelt alak legyen belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!