Sokan miért tartják elkényeztettnek a semmiért is a
gazdag gyerekeket?
Figyelt kérdés
Sokszor még az elhanyagolt gazdag gyerekeket is akire a szülei nem költenek csak nagyon keveset. Például ha egy nagyon gazdag gyerek sír hogy mennyire nem szeretik a szülei csak forintban (nem feltétlen Magyarországról van szó csak képzeljétek forintban az értéket) havi 2 millió az zsebpénze hetente és csak egy 100 milliós luxus autót kapott szülinapjára akkor miért áll mindenki úgy hozzá mint ha a gyereknek nem lenne igaza anélkül hogy ismernék a pontos anyagi helyzetüket? Mert ha mondjuk egy dollár milliárdosok a szülei akkor simán kaphatott volna egy luxus magángépet is és miért ne kaphatná meg ha a szüleinek van rá pénze? Ha a gyerek nem tett semmi rosszat miért büntetessék azzal hogy bármit is megvonnak tőle? Végülis alap hogy minden szülő az anyagi helyzetéhez mérten a legtöbbet nyútja a gyerekének amit tud nem? Ha nagyon szegény családról van szó valahol Borsodban akkor mondjuk szülinapjára egy 50-60 ezeres mobil tegyük fel. Ha egy átlagos család akkor a legújabb Iphone + még pár dolog. Na de ha egy gazdag családról van szó kaphat egy luxus autót is nem? Mi másra kéne költeni a szülőknek a pénzt ha nem a gyerekükre? Ez még önmagában a szigorú nevelést sem zárja ki mert ugyanúgy lehet megvonni dolgokat a gyerektől akár szín 5-öst elvárni minden tantárgyból külön órákra járatni és túl hajszolni is a gyereket ha gazdagok akkor is. Csak nyilván egy gazdag gyereknek a jutalom nem egy tábla csoki hanem egy új 30 milliós arany karóra de mi ezzel a gond? Mondjuk hiba az lehet a gazdag szülők többet költenek a gyerekre mint az anyagi helyzetükhöz mérten kéne nem?
"17 éves esetében ha a nagymama már tényleg olyan nehezen tud állni akkor lehetséges hogy ő ül le és nem a gyerek."
Lehetséges🤣🤣🤣🤣🤣🤣 pofám leszakad. Mi az hogy lehetséges? Mondjuk alap, nem?
Fú kérdező te vmi nagyon elbacott közegből származol, gratula a szüleidnek, hogy ilyen alakot sikerült nevelniük.
A 17 éves meg nem gyerek olyan értelemben amiről most beszélgetünk. Bőven tud már ácsorogni, pláne ha a beteg idős nagyija van vele. De gondolom te akkor is leülnél, mert te ilyen ember vagy. Inkább bem is minősítelek. De elárulom fájni fog ha egyszer kikerülsz a gyerekstátuszból. Aki ennyire azt hiszi hogy még a Nap is érte kel fel reggelente, mert gyerekként fényesre volt nyalva a feneke, az a legimimàlisabban sem fog alkalmazkodni pl egy munkahelyen vagy bármely más felnőtt közegben, mert nincs hozzászokva hogy neki valami kényelmetlenséget kéne elviselnie.
2021. júl. 4. 11:24
52/102 anonim válasza:
Ja 17 évesen akkor is a nagyimat ültetnèm le ha éppenséggel ő tökéletesen jól lenne.
Bár én nem is gondoltam magam soha ilyen kis mininácinak aki úgy érzi ő mindenek felett áll. Jóérzés meg szetetet is van a világon, meg olyan hogy kedvesek előzékenyek vagyunk embertársainkkal.
De most tudom jön az, hogy ez egy gyerektől nem elvárható. A 17 évestöl sem...tudjuk...jó...lapozzunk
2021. júl. 4. 11:28
53/102 A kérdező kommentje:
48 Mert a gyerek más. A szülő a gyerekért van. Ez abban az esetben is igaz ha éppen tilt valamit a gyereknek. Egy filmet maximum azért nem nézhet meg a gyerek mert egy szülő úgy gondolja hogy az nem neki való de semmikép sem azért mert a szülő akar nézni valamit helyette. Megtilthatja a szülő hogy a gyerek elmenjen valahova stb... megtilthat a gyereknek sok mindent de kizárólag a gyerek érdekében! Ez szigorú/elkényeztető neveléstől független mert várhat el a szülő szín 5-ös bizonyítványt a gyerektől és tilthat neki sok mindent de hogy a maga vagy bármelyik másik családtag érdekeit a gyerek érdekei mögé helyezi az alap. Ezt a normális emberek nem kérdőjelezik meg.
2021. júl. 4. 12:25
54/102 A kérdező kommentje:
49 elolvastam a belinkelt kérdést és nem találtam benne azt a részt ahol a arról ír hogy a gyerek viselkedését az indulatai/pillanatnyi érzelmei határozzák meg. Viszont ez egy tény. Ha azt írom kék az ég vagy hogy zöld a fű és valaki más is ezt írja akkor lebuktam hogy én vagyok az a másik kérdező?
2021. júl. 4. 12:29
55/102 A kérdező kommentje:
49 Egy gyereket korlátozhat egy szülő egy mese megnézésébeb de semmikép sem maga miatt legfeljebb mert úgy gondolja nem tenne jót a gyerekének vagy azért mert a gyereknek tanulnia kellene! Egy szülőnek a gyerek érdekeit kell nézni!
2021. júl. 4. 12:31
56/102 A kérdező kommentje:
51 egyáltalán nem alap. Alap normális családokban az hogy mindig a gyerek ül le és csak ritkán van eltérő helyzet.
2021. júl. 4. 12:33
57/102 anonim válasza:
A gyerek érdeke az is, hogy ne egy egomàn elkényeztetett kis hülye legyen, mert az ilyeneknek fájni fog a felnövés. Márpedig ha nem ismerkedik meg a nem szócskával, vagy azzal a jelenséggel, hogy a szülei is pont olyan értèkes részei a családnak mint ő maga, akkor nehézkes lesz.
Te vagy az élő elrettentő példa.
2021. júl. 4. 12:34
58/102 anonim válasza:
De alap.
Mondjuk akibe nulla jóérzés szorult, és még azt is végignézné hogy egy családtagja elájul csak hogy ő ücsöröghessen annak ezt kár magyarázni.
Egy emberi hulladék vagy, gratulálok hozzá.
Kitalálom se kutyád se macskád se barátaid se semmi. Na vajon miért...
2021. júl. 4. 12:36
59/102 A kérdező kommentje:
57 Nemet lehet mondani a gyereknek de kizárólag a gyerek érdekében! Vagy mert olyat kért amit lehetetlen vagy nagyon nehéz teljesíteni. Viszont a szülő/más családtagok jólétét nem kehet a gyerek jóléte mellé kizárólag mögé helyezni ezzel minden normális szülő egyetért a szigorú szülők is.
2021. júl. 4. 12:40
60/102 A kérdező kommentje:
59 Ameddig ilyen stílusban írsz elég nevetséges hogy te akarsz engem gyerek kérdezőkhöz hasonlítgatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!