Sokan miért tartják elkényeztettnek a semmiért is a
gazdag gyerekeket?
Figyelt kérdés
Sokszor még az elhanyagolt gazdag gyerekeket is akire a szülei nem költenek csak nagyon keveset. Például ha egy nagyon gazdag gyerek sír hogy mennyire nem szeretik a szülei csak forintban (nem feltétlen Magyarországról van szó csak képzeljétek forintban az értéket) havi 2 millió az zsebpénze hetente és csak egy 100 milliós luxus autót kapott szülinapjára akkor miért áll mindenki úgy hozzá mint ha a gyereknek nem lenne igaza anélkül hogy ismernék a pontos anyagi helyzetüket? Mert ha mondjuk egy dollár milliárdosok a szülei akkor simán kaphatott volna egy luxus magángépet is és miért ne kaphatná meg ha a szüleinek van rá pénze? Ha a gyerek nem tett semmi rosszat miért büntetessék azzal hogy bármit is megvonnak tőle? Végülis alap hogy minden szülő az anyagi helyzetéhez mérten a legtöbbet nyútja a gyerekének amit tud nem? Ha nagyon szegény családról van szó valahol Borsodban akkor mondjuk szülinapjára egy 50-60 ezeres mobil tegyük fel. Ha egy átlagos család akkor a legújabb Iphone + még pár dolog. Na de ha egy gazdag családról van szó kaphat egy luxus autót is nem? Mi másra kéne költeni a szülőknek a pénzt ha nem a gyerekükre? Ez még önmagában a szigorú nevelést sem zárja ki mert ugyanúgy lehet megvonni dolgokat a gyerektől akár szín 5-öst elvárni minden tantárgyból külön órákra járatni és túl hajszolni is a gyereket ha gazdagok akkor is. Csak nyilván egy gazdag gyereknek a jutalom nem egy tábla csoki hanem egy új 30 milliós arany karóra de mi ezzel a gond? Mondjuk hiba az lehet a gazdag szülők többet költenek a gyerekre mint az anyagi helyzetükhöz mérten kéne nem?
Soha eszembe se jutott, hogy jutalmazzam a gyerek kitűnő bizonyítványát anyagi értelemben. Ez a feladata. Nagyon büszke vagyok és megdícsérem, de ennyi. Sose volt célom, hogy anyagi értelemben véve mindent megadják a gyerekeimnek. Soha. Ezzel csak velük szúrnék ki.
2021. júl. 3. 17:49
22/102 anonim válasza:
Nem venném meg, akkor sem ha kéri, mert magamnak sem veszek meg minden szart. Önmérséklet kérdése és tudni kell elválasztani a szükséges dolgokat, attól ami, csak vágy. Másrészt nem akarok egy konzumidiótát nevelni, aki tárgyakban méri az értéket. Hülyére vesz titeket a fogyasztói társadalom és a marketingesek. Benyaljátok, hogy attól vagytok valakik, hogy rendelkeztek valamilyen bóvli tárggyal (státuszszimbólum), amely értéke a megvásárlás pillanatától zuhan. Miért nem festményt, műtárgyat kér? Külföldi tanulmányokat? Egy jegyet a Milánói Scalába vagy a New York-i Broadway-re? Miért autó, telefon, márkás ruha az, ami érték? Ő nem attól lesz valaki, hogy villoghat idióta tárgyakkal, hanem mint ember, emberi értékei fogják meghatározni, "mindegy" milyen rongy van rajta vagy a feneke alatt. Remélem egy picit rávilágítottam, hogy mire gondolok. Mindamellett szeretem a szép tárgyakat, festményeket, kézi készítésű szőnyegeket, szép ékszereket, ruhákat stb. De egy tárgy értékét nem a logó vagy a marketing fogja meghatározni, hanem az anyaga, a rááldozott munkaóra és a művészi tehetség.
2021. júl. 3. 17:50
23/102 anonim válasza:
#20! Nem sok, csak annyi, hogy mind a kettőt te írtad, mint a miért nem veszik el a gyereket azoktól a szülőktől, akik ruhát vesznek neki ajándékba, vagy, hogy miért baj az, hogy a kamasz k.rva anyázza a szüleit...? Kedvenc témáid. Nagyon magányos kölyök lehetsz.
2021. júl. 3. 18:27
24/102 anonim válasza:
"Na most akkor?"
Na most akkor szia. Talán egy felnőtt vigyáz rá. Egy gyerek nem. Ráadásul ha láttál vna már eletedben aranyórát, akkor tudnád h az durván nehéz egy gyereknek.
2021. júl. 3. 18:36
25/102 anonim válasza:
Jó kérdező szerintem kár adnod a hülyét. Folyton ismétlődnek a kérdéseid, amik között pusztán annyi a hasonlóság, hogy a kamasz gyerekeknek miért nem jár minden IS. Anyagi értelemben meg viselkedés ügyileg is. Nem létezik, hogy ennyi olyan ember legyen ezen az oldalon, aki ennyire durván erre a témára hegyezi ki a kérdéseit. Pláne kifejezetten a gyerekvállalás topikban
Amúgy meg: tesómék toronymagasan az átlag felett élnek, mégse kap a gyerek nem hogy iphone-t de még 80 ezres telót sem, mert ők azt vallják, hogy semmi szükség ilyen drága elektronikus kütyüre mikor a célt egy 40 ezres is kiszolgálja. És nyugi nekik is kb ilyen árfekvésű van, mert amire nekik kell arra az jó.
Hadd döntse már el mindenki maga, neki mire van szüksége. És amíg a gyerek dolgait is ők fizetik ki, bizony van beleszólasuk hogy az egy iphonnal fog rohangálni, vagy egy 40 ezres androiddal.
2021. júl. 3. 19:39
26/102 A kérdező kommentje:
24 Ezek közül egyiket sem én írtam. Persze valakit vádolni azzal hogy másik kérdést is ő írt ki akkor sincs értelme ha van hasonlóság 2 kérdés közt mert sokan tehetnek fel hasonló kérdéseket. Viszont ha még hasonlóság sincs akkor pláne semmi értelme azt állítani hogy én írtam ki mind a kettőt. Legalább valami hasonlóságot írhatnál amit felfedeztél a kérdések közt!
2021. júl. 3. 20:07
27/102 A kérdező kommentje:
26 A kérdésem mennyiben szól arról hogy a gyereknek minden is jár? Egy szülő ki másra költené a pénzét ha nem a gyerekére? Ha csak 10 ezreket tud költeni a gyerekére annyit költ ha milliókat annyit költ ha milliárdokat akkor pedig annyit költ. Ez anyagi helyzet függő nem elkényeztetés/nevelés függő sokan mégis ezt írják ezért tettem ki ezt a kérdést. Az hogy tesódék milyen rosszul bánnak a gyerekeikkel nem értem miért ide tartozik? Ez nem normális hogy így nevelik a gyerekeiket de természetesen van ilyen meg még van sokkal rosszabb is. Egyébként nagyon sok hasonló kérdés van a gyakori kérdéseken az enyémhez hasonlót egyet sem tudsz mutatni.
2021. júl. 3. 20:12
28/102 anonim válasza:
26-os válaszoló tesója szuperül neveli a gyerekeiket, mert megfelelő értékrendet adnak át. Nálunk is ez a helyzet, hogy akár havonta tudnánk bármilyen drága telefont venni, de az enyém 50 ezer volt, a férjemé 100 ezer, mert a munkahelye írta elő a típust. Ha nem írták volna elő, akkor magának tuti olcsóbbat vesz. Miért kellene kimaxolni a telefon árát, ami belefér a büdzsébe? Nem is használnák ki a tudását, akkor meg minek fizessük ki az extra tudást. Azért, hogy fel lehessen vágni rá? Inkább növeljük a befektetéseinket, mert annak legalább értelme is van. Sokkal jobban fizetném a gyerekem külföldi tanulmányait, mint hogy drága telefont vegyek neki. Tanuljon meg ő sok pénzt keresni, jobban jár vele, mint egy hülye telefonnal, ami 2 év múlva semmit sem ér.
2021. júl. 3. 20:23
29/102 A kérdező kommentje:
Ha a gyereknek is megfelel akkor az egy dolog de ha a gyereknek nagyon fontos az egy másik. A szülő ne döntse el a gyereke helyett hogy mi az ami fontos és mi az ami nem. Ha a gyereket az Iphone tenné boldoggá és bőven van rá pénz miért ne venné meg neki?
2021. júl. 3. 20:30
30/102 anonim válasza:
Mi az, hogy ki másra költené a pénzét? Te hallod magad? Ezer más dologra, kapaszkodj meg akár magára is. Senki nem azért vállal gyereket, hogy rabszolga legyen aki a gyerekét szolgálja egész életében, önmagáról megfeledkezve.
Az meg hogy szerinted a tesóm rosszul bánik a gyerekkel mert az nem rohangál iphonnal az meg kb csak azt bizonyítja hogy a szóbanforgó 17 éves hülyegyerek vagy. Ja meg tanuskodik az elbacott értékrendedről. A gyerekekeknek mindenük megvan: megannyi élmény, amelyiknek kell speckó étel ami nem kevés pénz, akinek van ételérzékeny gyereke tudja, különórák ha szükséges, hobbik, tágas nagy házban élnek, nem szűkölködnek....
De nyilván ők egy gyerekkínzók mert nem vesznek a gyereknek iphont.
Mondjuk eddig sem tartottam baromságnak, de ha belegondolok hogy egyik sem lesz ilyen elbacott mint te, külön taps jár érte nekik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!