Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért tartják elkényezte...

Sokan miért tartják elkényeztettnek a semmiért is a gazdag gyerekeket?

Figyelt kérdés
Sokszor még az elhanyagolt gazdag gyerekeket is akire a szülei nem költenek csak nagyon keveset. Például ha egy nagyon gazdag gyerek sír hogy mennyire nem szeretik a szülei csak forintban (nem feltétlen Magyarországról van szó csak képzeljétek forintban az értéket) havi 2 millió az zsebpénze hetente és csak egy 100 milliós luxus autót kapott szülinapjára akkor miért áll mindenki úgy hozzá mint ha a gyereknek nem lenne igaza anélkül hogy ismernék a pontos anyagi helyzetüket? Mert ha mondjuk egy dollár milliárdosok a szülei akkor simán kaphatott volna egy luxus magángépet is és miért ne kaphatná meg ha a szüleinek van rá pénze? Ha a gyerek nem tett semmi rosszat miért büntetessék azzal hogy bármit is megvonnak tőle? Végülis alap hogy minden szülő az anyagi helyzetéhez mérten a legtöbbet nyútja a gyerekének amit tud nem? Ha nagyon szegény családról van szó valahol Borsodban akkor mondjuk szülinapjára egy 50-60 ezeres mobil tegyük fel. Ha egy átlagos család akkor a legújabb Iphone + még pár dolog. Na de ha egy gazdag családról van szó kaphat egy luxus autót is nem? Mi másra kéne költeni a szülőknek a pénzt ha nem a gyerekükre? Ez még önmagában a szigorú nevelést sem zárja ki mert ugyanúgy lehet megvonni dolgokat a gyerektől akár szín 5-öst elvárni minden tantárgyból külön órákra járatni és túl hajszolni is a gyereket ha gazdagok akkor is. Csak nyilván egy gazdag gyereknek a jutalom nem egy tábla csoki hanem egy új 30 milliós arany karóra de mi ezzel a gond? Mondjuk hiba az lehet a gazdag szülők többet költenek a gyerekre mint az anyagi helyzetükhöz mérten kéne nem?

2021. júl. 3. 15:59
 61/102 anonim ***** válasza:
100%

🤣🤣🤣 mivan fennakadt a lemez? Ugyan azt ismételgeted mint vmi fogyatékos.

Kb mint annál a kérdésednél ahol megtiltottad volna a 17 évesek parkalcsolatát vagy ahol leírtad h záráskor nem engedtek be a boltba.

Nincsennek észérveid, csak mint egy papagáj leírod ezerszer hogy mi az "alap" de az én érveimre nincs ellenérved.

De korábbi kérdésedhez is odairtam már hogy valazeg értelmisérült vagy szóval kár rád időt szánni.

2021. júl. 4. 12:47
 62/102 A kérdező kommentje:
61 értelmisérült valószínűleg te vagy mertva stílusod alapján nem érted el egy felnőtt ember szintjét ezen kívül minden kérdezőben akivel nem értesz egyet ugyanazt a kérdezőt látod ami nem normális. Ezt a valóságban is így csinálod? Ha valakivel nem értesz egyet azt kérdezed hogy " biztos ez és az a személy mondta neked hogy ezt mond ugye? Ismeritek egymást valahonnan ugye?" Csak mert ha igen az beteges.
2021. júl. 4. 12:53
 63/102 anonim ***** válasza:
100%

Cicuka kb 10en mondtuk már neked hogy felismetünk igen, mert kizárt hogy ennyi olyan ember legyen itt ebben a kategoriaban akinek az a heppje hogy "a gyereknek mindent is szabad es mindent is meg kell neki venni, es a gyerek az atyauristen a családban." De nyilvàn mind tévedünk, jó fejezd már be hogy játszod a fejed. Olyan meredek provokativ dolgokat irsz minden kérdeshez, kizart hogy ennyi ilyen ember legyen itt mint te.

Ki a gyerekes??? Egy szem ervunkre nem reagaltal meg amit irtunk/irtam csak mint egy papagaj hajtod a magadet hogy mi az "alap meg normalis" de mas gondolatait megcafolni nem tudod. Akkor most ki a fogyatekos??? Hat tuti nem mi.

Es hasznalhatsz itt barmilyen szavakat es bujhatsz a stilusod mögé az semmit nem valtoztat a tényeken. Pont.

Tovabbi jo provokativ kerdeskiirast, gondolom ez az egyszem örömöd az életben

2021. júl. 4. 13:01
 64/102 anonim ***** válasza:
100%

Meg nekünk egy ilyen hulladék ne dirigáljon már, aki sajátjaként tekint a szülei szorgalmasan megkeresett pénzére, de leülni a nagyi ne üljön le a buszon, apu ne nézzen meccset mert majd őméltóságs eldönti ki mir csinál.

Kérdező te belülről rohadsz.

2021. júl. 4. 13:05
 65/102 A kérdező kommentje:
A kérdésem kicsit sem provokatív. 10-en pedig nem mondtatok semmit egy jó ideje kb már csak 1-2-en válaszolgattok. Azt hogy a kérdésem arról szól hogy a gyereknek minden is jár csak a ti személyes véleményetek de mindenki azt lát bele egy kérdésbe amit akar. Voltak érveitek? Ez ugye csak vicc? Tudod ez nem úgy működik ha kijelented hogy voltak érveitek akkor voltak is. Te írtad a magadét én reagálta rájuk. Egyébként mondom minden normális ember úgy gondolkodik ebben a kérdésben ahogy én leírtam az utóbbi pár válaszban. Nem arról írtam hogy a gyereknek mindent meg kéne kapnia nem arról hogy normális ha a gyerek szétveri a házat ha valami nem úgy van ahogy ő akarja sőt még csak nem is arról hogy ne neveljék nagyon szigorúan a gyereket. Kizárólag arról hogy igen a gyerek az első egy normális családban. Ezzel aligha lehetne vitatkozni.
2021. júl. 4. 13:11
 66/102 A kérdező kommentje:
64 A komplexusaid nem rám tartoznak hanem a pszichológusok, köszönöm a megértésed! Ui:Továbbra sem vagyok egy gyerek kérdező.
2021. júl. 4. 13:14
 67/102 anonim ***** válasza:
100%
59, el vagy tévedve. Normálisan funkcionáló családokban a nő elsősorban nő, a férfi elsősorban férfi. Másodsorban férj és feleség, és harmadsorban szülők... Ez nem azt jelenti, hogy le kell szarni a gyereket, hanem azt, hogy megvan a helye a családban és az még véletlenül sem mindenekfelett az első hely. Nem, nem a gyerekeimért léteznek elsősorban. Az én jólétem az első, mert akkor tudok adni, ha van miből, legyen szó bármiről. Pont a gyerek miatt van ez a hierarchia, különben életképtelen lesz. Lásd az elmúlt pár év végeredményt minden suliban. Vagy nézz magadra.
2021. júl. 4. 13:14
 68/102 A kérdező kommentje:
*pszichológusodra*
2021. júl. 4. 13:15
 69/102 A kérdező kommentje:
67 Egy szülő elsősorban szülő kell hogy legyen!
2021. júl. 4. 13:17
 70/102 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológusra te szorulsz egyedül. És az nem érv hogy te önhatalmulag eldontod magadba hogy mi a "normalis". Pl h a gyerek rendelkezik a szülő vagyonával, vagy pl a szülő a gyerek jóvahagyásaval nezhet tv-t.

Ha te ezt mind komolyan gondolod neked van szukseged elmeorvosra.

2021. júl. 4. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!