Melyek számotokra a legunszimpatikusabb nevek?
Nem vitaindítónak szánom, senkit nem szeretnék megsérteni se vele (nyilván sokaknak az én nevemtől borsódzik a háta) és nem is az extrém modern nevekbe szeretnék belemenni, szimplán az olyan átlagos nevek érdekelnek, amit ha meghallasz nem érted, hogy miért adja ezt a nevet a szülő a gyerekének. Sokaknak nem tetszenek hétköznapi nevek pl Bernadett, Bettina, Attila, na pont ilyen vélemények érdekelnek :)
Nekem az ilyenek: Borbála, Emese, Boglárka, Bernadett, Babett, Brigitta, Kincső, Beatrix, András, Zsolt, Marcell
Légyszi olyan válaszokat ne írjatok, hogy inkább ezek mint a Szofi, Nolen stb, mert nem ez a kérdés :D
Zoé név nekem akkor tetszett meg, igazából akkor hallottam először, amikor Zoltán Erika gyerekének a nevét először hallottam valami tv műsorban.
Tiniként (12-13 évesen) eldöntöttem, hogy Zoé lesz, a lányom neve, mert olyan különlegesnek és szépnek tálaltam. Ráadásul görög eredetű, Görögországot szeretem és a jelentése is szép.
15 évvel később, amikor terhes lettem, rengeteg Zoé nevű kislány lett és a név varázsa, ami sokáig bennem volt, pillanatok alatt eltűnt.
Nem Zoé lett a neve. Nem mondom, hogy unszimpatikus név lett, de már nem is szimpatikus, különlegesnek meg pláne nem tálalom most már.
Akik a top nevek közül választanak, azokkal én sem tudok azonosulni. Szerintem nagyon sok szép név van, csak időt kell rá szánni.
A régi divatúak közül pl.: Adrienn, Nikolett, Brigitta, József, István.
Újabbak közül Nimród, Kincső, Zoé, Noel.
Számomra se kötődik emberekhez, egyszerűen a hangsornak van egy hangulata, ami egyénenként vagy tetszik vagy nem. Nekem például főként a kemény mássalhangzós nevek és a hosszú ó/ő végűek nem igazán tetszenek, de van kivétel.
Andrea,Bella,Csilla,Cecília,Dóra,Eszter,Ella,Elza,Hedvig,Hilda,Irma,
Jolán,Krisztina,Kiara,Mónika,Olga,Pálma,Réka,Vera.
Borbála, Bíborka, Brigitta, Kincsõ, Györgyi, Dorottya, Miléna
Hilláriusz, Balambér, Hunor, Bendegúz, Benedek, Bulcsú, Gyõzõ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!