Mennyi összeg a reális összeg gyerektartás esetén?
8éves gyerkőc után.
Állandó tartózkodási helye a gyerkőcnek az anyánál van.
230ezer ft.keresetből.
40!
Értem. Tehát ezekszerint te egyet értesz a törvénnyel, miszerint saját tartásának rovására is el kell hogy tartsa a gyerekét. Oke. Megy mondjuk 3 hónapig. Akkor kidobják az albérletből, mert nem tudja fizetni. Miután nincs hol laknia, elveszti a munkáját is. Munkanélküli hajléktalan. Mondjuk itt legalább mehet hajléktalan szallora és kap enni az ingyenkonyhan. Már nem tud tartásdíjat fizetni, de nem is kell, hiszen önhibáján kívül nem tud. Anyuka a feje tetejere is allhat, akkor sem tud egy fillert se kivasalni belőle többé. Lehet jönni azzal, hogy állami megelőlegezést kell kérni. Ha anyuka csak a minimálbért keresi, mar nem is jar neki. Tegyük fel, kicsit kevesebbet kap, és megítélik. Tudtad, hoyg ennek maximuma van? A mindenkori nyugdíjminimum fele, mtaht kemény 14e. Azzal is messzire lehet jutni.
#41: Akkor keres olcsóbb albérletet.
Vagy a gyerek éhezzen, az anyuka menjen a híd alá, a gyerek még intézetbe, csak hogy az apukának ne kelljen olcsóbb albérletet keresnie? Mert ha már szélsőségekről beszélünk, ez dettó ugyanaz.
Na meg ha apukát kidobják, nem feltétlenül kell hajléktalanná válnia, vannak munkahelyek, amelyek biztosítják a lakhatást.
Azért van ez a törvény, mert ez nem az anyukáról, vagy az apukáról szól, hanem a gyereket védi.
Ha a gyerek családban nő fel, normális helyeken ott is a szülők elsősorban a gyerek érdekeit nézik.
Én is volt, hogy egy hétig zsíroskenyéren és paprikáskrumplin éltem, csak hogy a gyereknek minden nap meglegyen a gyümölcs, hús, tejtermék, és ki tudjam váltani a gyógyszerét.
Amikor a szülő gyereket vállal, az felelősséggel jár.
41:
Azért ha kevés a fizetés, akkor apuka szabadon válthat munkahelyet, mert nincs kötve, hogy gyereket hozni vinni kell. Olyan beosztást vállalhat, amilyet akar. Ott vállal munkát ahol csak akar.
És tegyük hozzá, sokan a lustaság miatt nem teszik meg.
Meg bizony sok apa nem mondana le a dohányzásról, hogy a gyerektartást kifizesse.
42!
Anyuka elég ritkán kerül a híd alá. A gyerek se sokat éhezik mellette. Voltam egyedülálló anya, mint írtam. Tudom milyen támogatások járnak. Apukanak gyerek nélkül semmi.
Jó duma ez az olcsó albérlet is. Anyuka is mehet olcsóbba ám.
41!
Valóban lehet munkahelyet váltani. De nem mindenki tud. Nem mindenki 6 diplomas agysebesz vagy NASA informatikus. Ők mondjuk amúgy se xarolnanak a tartadijjal. A vanból lehet adni, a nincsből nem.
Dohányozni meg nem csak a férfiak szoktak és bizony anyuka se szokik le róla a gyerek miatt.
41 vagyok. Mindenki tud munkahelyet váltani és nem kell ahhoz 5 diploma. Csak dolgozni akarás.
Persze, anyuka sem szokik le, de anyukának kell megoldani mindent. Mert apuka ott leteszi a lantot, hogy kifizette a tartásdíjat.
45ös ha anyuka nem szokik le akkor a pici száját állítsa alapállásba és süllyedjen el.
Lehet vergődni hogy kell a tartásdíj de ha ő nem mond le a nem szükséges doglokról(pl dohányzás, kozmetikus) akkor miért várja hogy apuka megtegye?
Én nem dohányzom. Soha nem is dohányoztam. De ha dohányoznék és nem tudnám letenni a cigit, akkoris megteremteném a gyerekemnek, ami kell.
Viszont az olyan anyuka, aki dohányzik, és nem tudja letenni, az is biztosan megtesz mindent, hogy pótolja ezt.
Még mindig nem fogja fel az a csepp agyad, hogy egy átlagos anya tigrisként harcol a gyerekéért. És megteremti azt, ami kell a gyereknek, akár fizet apuka, akár nem.
Nem várom el a volt férjemtől, hogy szokjon le. De fizesse a gyerektartást. Mert minden ember a maga sorsának kovácsa. Lehet panaszkodni, hogy nincs munka, stb. De van, csak menni kell és tenni kell.
Köszönöm.
Nem dohányzom egyébként.
Én egy műszakban dolgozom,pont azért,hogy tudjam hozni vinni a gyerkőcöt.Bevételem 165ezer Ft.Ebbe benne van az adókedvezmény,és a családi is.Ő visszament a szülői házba ,én egyenlőre a hiteles lakásunkban vagyok amit fizetnem kell,amíg el nem adjuk.Utána albérlet.
Sokan azt felejtik el, a válaszokból is kitűnik, hogy az anyának sokkal kevesebb lehetősége marad. Ő csak olyan munkát tud elvállalni, ami mellett el tudja látni a gyereket/gyerekeket. Ez sokszor megalkuvással (rosszabb munkakörülmény, alacsonyabb fizetés) jár együtt. Apuka tudna másodállást is vállalni akár (az anya másodállása már megvan: a közös gyerekük)
Aki írta, hogy mennyi támogatás jár az egyedülálló anyának, az részletezhetné, hogy mikről is van szól. Én egyedül az adókedvezményt tudnám megemlíteni, ami kicsit dob az amúgy alacsony fizetésen... Nagyon más támogatást,ami érdemi segítséget nyújt, nem nagyon tudnék mondani.
A sok támogatást emlegetőnek: igen, vannak, de mind előfinanszírozás 😆😆😆
Szóval lehet felvenni csokot, falusi csokot, 1,2 vagy 3 gyerekre, de mindet előre ki kell fizetni, majd utána visszakapja az ember. No, szerintem azért a legtöbb elvált egyedülálló anyuka nem tud több milliót kicsengetni zsebből.
Ami valóban megkönnyíti a mindennapokat, a családi adokedvezmény, emellett talán 3 gyerekre a közétkeztetés felébe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!