Mennyi összeg a reális összeg gyerektartás esetén?
8éves gyerkőc után.
Állandó tartózkodási helye a gyerkőcnek az anyánál van.
230ezer ft.keresetből.
28!
160+30+13700csaladipotlek, plusz a 160ra a 10e csaladinadokedvezmeny. Plusz anyuka gyerekkel igényelhet ezt azt, egyedülálló apuka semmit.
31: ez kb 220,maximum. Oszd el kettővel. 110/fő. Apuka pénze 200/fő, az eddigi példánál maradva... Na, melyik a több?
Az igényelhető kedvezmények meg... maradjunk annyiban, hogy az szinte a nullával egyenlő...
A törvény azt írja elő, hogy gyerektartást a saját érdekei elé kell helyeznie annak, aki fizeti azt.
És igen, akinél van a gyermek vagy gyermekek, annak a fizetését nem veszik figyelembe, mert ő természetben járul hozzá a gyermek tartásához.
Azért legyünk őszinték: mennyivel könnyebb reggel egyedül elintézni a saját dolgainkat, mint a gyerek/gyerekek minden gondját megoldani iskola előtt, délutáni foglalkozások, aztán munka után jöhet a harmadik műszak. A volt férjem pár hétig csinálta úgy, hogy munkanélküli volt covid idején, nem kellett állásintejúkra mennie, csak a gyerekeket rendezte és folyton panaszkodott, hogy nem bírja. Én ugyanezt csinálom munka mellett. És nem panaszkodom. De ő panaszkodik, hogy a fél milliós fizetése mellett sok a tartásdíj, ami 37ezer....
32!
Voltam egyedülálló anya, tudom milyen kedvezmények járnak. Van pár. Apukának semmi. De mindegy, a valaszok mar elmentek mas iranyba, a kerdezo nem erre volt kivancsi.
35ös. Az apuka akkor sem állt sem anyagilag sem érzelmileg a gyermekei mellett, amikor együtt voltunk.
Tarthatná a kapcsolatot a gyerekekkel, amikor vele voltak a gyerekek, sokszor azt sem tudták, merre van az apjuk. A gyerekek főztek saját magukra, 9 évesen.
Plusz mindenki jól tudja, hogy nem annyiban van egy vagy több gyermek, mint a tartásdíj. És nem is a duplája. Az állandó ruháztatás, etetés, iskolai programok, szülinapok, névnapok és még sorolhatnám.
Nem egyformák az apukák.
Sajnos a nagy átlag nem törődik ilyen tisztességesen, mint a testvéred.
37!
A bátyád nyilván nem a magyar atlagberbol tengődik egyik hónapról a másikra. Havi millából mindez simán megoldható, de 230bol lehetetlen. Mindenkinek az anyagi lehetőségeihez mérten lenne illő segíteni a gyerekeket.n
#39: "Mindenkinek az anyagi lehetőségeihez mérten lenne illő segíteni a gyerekeket."
Ezzel nem értek egyet alacsonyabb jövedelemnél. Ugyanis a gyereket nem segíteni kell, hanem eltartani, és az az anyukának is pénzbe kerül. Ha emiatt kevesebbet kap, azt neki kell pótolnia, ő nem csak segíti a gyereket. Vagy rá ez nem vonatkozik?
Én nem vagyok elvált, de annak idején volt pár nehéz évünk, és igen, sokszor mi mondtunk le addig megszokott dolgokról, de a gyerek normális kaját kapott, be lettek fizetve az iskolai dolgok, megkapta a ruhákat, gyakorlatilag mindent, amire szüksége volt.
Ezen egy válásnak sem lenne szabad változtatnia.
Ha kevés a jövedelem, akkor ilyenkor áll fenn az a helyzet, hogy az anya mond le mindenről, mert apuka keveset fizet (azt is sokaknál le kell tiltatni), hogy semmiről ne kelljen lemondani. Mert úgy fogják fel, hogy segítik ezzel is a gyereket, pedig ennek nem erről kellene szólnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!