Gyerektartást emelést kértem,a válasz keressek jobban fizető munkahelyet. Ha ő ilyen keményítsek be én is? Van esélyem?
Egyelőre bíróság bevonása nélkül kértem exem emeljünk a gyerektartáson. Erre nekem esett h nem a gyt-re kéne alapoznom hanem jobban fizető munkahelyre menni.
8-16ig netto 140et keresek,plussz csp 13.700 plussz a gyt 20.000ft. 163.000ft az össz bevételem.
1 müszakhoz képest jól keresek. A suliba nem is jár semni kedvezmény az étkezesre sem. 25-30 ezer ftra szerettem volna emeltetni. Volt párom 3 müszakba dolgozik túlórázik is néha. Az a cég ahol van 2 túlórával kb 250-300 ezer ft között fizet. Albérletre nem költ mert munkás szállón van. Ezért nem is viszi el sose a gyereket. Kb havi 1szer vasárnap beugrik hozzá pár órára. Ez miatt túlórát vagy plussz munkát vállalni se tudok. 2. Osztályos a gyerek kicsi ahoz hogy egyedül hagyjam,segitségem nincs bébiszitter meg 1000ft/óra alatt szóba se áll az emberrel. Amit keresnék plussz munkával vinné a bébiszitter.
4 éve még kevesebbet keresett ő is azért egyeztem bele a 20.000ftba. De már a minimál bérből is többet kéne fizetnie
Nagyon felbosszantott exem ezzel a dumával azon gondolkozom hogy hivatalos útra terelem és a mindenkori jövedelme 20%-t kérem minimum 25.000ft-t-tehát ne tudjon kijátszani h felnond elmegy munkanélkülire. Azt halottam h ha igy kérem akkor a minimum összeget akkor is ki kell fizetnie. Nagy bunkóság lenne tőlem ez?
Megpróbálom mert beszélni vele lehetetlen.
Ahol lakunk ez egy müszakhoz képest jól fizet. Mást nem tudok vállalni amig ekkora a gyerek mert nem tudom rendezni.
Pl bolti munka 4 óraba kerestem volna majdnem annyit mint most 8ba. De nem ugy lett volna h állandó reggel. Hol nyitasra menni-6ra- hol zárás,7vége is van benne,meg dolgozzak 10 órát is utána leszek két nap pihenős.
Nem egyszerű olyan munkát találni ami mellett a gyereket is rendezni lehet
Add be mindenképp, jó esélyed van, hogy többet ítéljenek meg.
De a matekod nagyon gyenge, kérj segítséget a számoláshoz, a fizetésed meg sajnos tényleg nagyon messze van az elfogadhatótól.
1. Teljesen mindegy, MENNYIT keresel, ettöl még az apa köteles a gyerektartást fizetni.
2. A havi 20 ezer Ft nevetséges összeg.
3. Mindenképpen jogilag kell rendezni a gyerektartás kérdését, mert az ex nem felelöségteljes apa.
4. Ne fix összeget kérj, hanem amit a bíróság az ex jövedelme után megítél, ez a nettó jövedelem 15 és 25% közti összeg általában, ez pedig jóval több, mint a 25 ezer, amit gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!