Gyerektartást emelést kértem,a válasz keressek jobban fizető munkahelyet. Ha ő ilyen keményítsek be én is? Van esélyem?
Egyelőre bíróság bevonása nélkül kértem exem emeljünk a gyerektartáson. Erre nekem esett h nem a gyt-re kéne alapoznom hanem jobban fizető munkahelyre menni.
8-16ig netto 140et keresek,plussz csp 13.700 plussz a gyt 20.000ft. 163.000ft az össz bevételem.
1 müszakhoz képest jól keresek. A suliba nem is jár semni kedvezmény az étkezesre sem. 25-30 ezer ftra szerettem volna emeltetni. Volt párom 3 müszakba dolgozik túlórázik is néha. Az a cég ahol van 2 túlórával kb 250-300 ezer ft között fizet. Albérletre nem költ mert munkás szállón van. Ezért nem is viszi el sose a gyereket. Kb havi 1szer vasárnap beugrik hozzá pár órára. Ez miatt túlórát vagy plussz munkát vállalni se tudok. 2. Osztályos a gyerek kicsi ahoz hogy egyedül hagyjam,segitségem nincs bébiszitter meg 1000ft/óra alatt szóba se áll az emberrel. Amit keresnék plussz munkával vinné a bébiszitter.
4 éve még kevesebbet keresett ő is azért egyeztem bele a 20.000ftba. De már a minimál bérből is többet kéne fizetnie
Nagyon felbosszantott exem ezzel a dumával azon gondolkozom hogy hivatalos útra terelem és a mindenkori jövedelme 20%-t kérem minimum 25.000ft-t-tehát ne tudjon kijátszani h felnond elmegy munkanélkülire. Azt halottam h ha igy kérem akkor a minimum összeget akkor is ki kell fizetnie. Nagy bunkóság lenne tőlem ez?
Ahogy valaki írta, a gyerektartás összege teljesen függelten az anya jövedelmétöl!
Az meg vicc, hogy az apa emiatt nem fizet jóformán semmit a gyereke után.
Kérdezö: minél elöbb fordulj a bírósághoz és kérd a gyerektartást megállapítását.
Ezt a gyerek tartásosdit én nem nagyon értem .
Szét mentünk párommal gyerek nálam maradt , mivel “kedves” anyuka annyi mondott neki nincs szüksége gyerekre oké .
Mi meg besszéltük , hogy ha valami kell a gyereknek meg veszem el küldöm a blokk / számla képét Facebookon és a felét fizeti persze azért előre meg beszéljük a drágább dolgokat és meg van oldva .
Mondjuk a valláskor nézett a bíró nő amikor mondtuk , nincs gyerek tartás mi így meg beszéltük akkor fél éve már így ment és ez kb 3 éve így is megy .
Tudom , hogy ő jobban keres mint én , de addig nem érdekel amíg ez így megy .
Jaa és hivatalosan úgy lett volna a láthatás , hogy minden második hétvége , de a gyerek érdekben ő a felügyeleti jogról le mondott 100%-ban , hogy ha bármi van ne kellünk mind a ketten mindenhez .
Ő éli az életet és én is a lányunkkal .
Meg lehet beszélni , hogy oké ne gyerek tartás legyen , hanem minden olyan kiadásnak a felét fedezze havonta a gyerekkel kapcsolatban és le van tudva
#12 hanem minden olyan kiadásnak a felét fedezze havonta a gyerekkel kapcsolatban és le van tudva
jóval drágább lenne, mint amit az apucik alapból is hajlandók kipengetni
Utolso: Hulyeseget beyzelsz, bar nincs minimum meg 15%...olvass mar utana, mielott bullshitet kommentelsz!
Az meg vitan felul all, hogy 15-20ezer forint SEMMIRE SEM ELEG egy gyereknek! Ha az apja kozmunkas lenne, stb megertenem, hogy csak ennyit tud adni. De akkor foglalkozzon a gyerekkel az anyagiakon tul, ami amugy is a kotelesege!
Itt viszont egy jol kereso, su yi, aljas exrol van szo. Ha az apja, igazi apja lenne kerdes nelkul megvenne a gyermeknek ami jozan esszel szukseges!
A kerdezo, mint anya igy is eron felul teljesit, gondolom olyan megyeben lakik ahol ez a munka van, ez osszeegyeztetheto a gyerekkel. Az exe semmibol sem veszi ki a reszet, sot meg neki all feljebb!
Undorito apanak sem nevezheto fereg az ilyen! B.aszni volt esze,de gyereket eltartani es nevelni azt mar nincs. Es sajna az ilyen ferfiak vannak tobbsegbe, ilyen mocskok! Fuuj!
Azt meg ne vetitsd ide, hogy hagytad anyadnak megnyerni a pert...jobb ugyved kelett volna!
Ugyvedem par eve azt mondta: jol gondolja meg mennyi gyerektartast ker, mert a 10.000 az r...keves. Viszont ha igy szulezik meg valaskor a vegzes, akkor azt jelenti maga beleegyezett. Igy emeltetni akkor tudja csk, ha megindokoljamilyen tobbletkoltsegei lettek a gyereknek...
Ertsd ovibol suliba ment, masik iskolaba ment, sportolni kezdett, hirtelen megnott es le kell cserelni a teljes ruhatarat, kiderult egy betegsege es sokba kerul a gyogyszervagy vizsgalatok vagy gyogtornaja. Szoval "csak ugy" mert te most hirtelen kevesled nem fogjak megvaltoztatni. Es ne magadra vagy az o kereseterehivatkozz, hanem kizarolag a gyerekre (egeszeges etkezes, konyvek, sport, iskolaba jarashoz kulon orakhoz felszereles.., maganora dija).
Én ezt nem értem.
Eleve rohadt keveset fizet, te meg vicc, amennyit keresel. Hogy tudsz ennyiből gyereket nevelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!