Mennyi összeg a reális összeg gyerektartás esetén?
8éves gyerkőc után.
Állandó tartózkodási helye a gyerkőcnek az anyánál van.
230ezer ft.keresetből.
#22: És az normális? Én nem váltam el, de amikor a lányom kicsi volt, az apja ugyanúgy kivette a részét a gyereknevelésből, nem csak esténként játszott vele fél órát. Amikor a nő is dolgozik, miért is kellene mindennel neki foglalkoznia?
És azt se felejtsük el, hogy onnantól, hogy nincs otthon az apa, az anya nem tud bármilyen munkát elvállalni, nem tud bármilyen munkarendben dolgozni, mert nem hagyhatja egyedül a gyereket. Így már eleve hátrányban van.
"Sokan elfelejtik hogy ha apuka velük marad akkor nem csak 30 ezerrel járulna hozzá. Normális apa ezt is figyelembe veszi és kinyitja a pénztárcáját (ha már meg tudta csinálni azt a gyereket"
Nos, azt is sokan elfelejtik, hogy apuka külön el, ergo albérletet, rezsit fizetnie kell, ennie se ártana, bár a törvény konkrétan úgy rendelkezik,saját tartásának kárára is fizetnie kell, magyaran nem baj, ha éhen hal, fizesse a tartásdíjat.
Tegyük fel, anyuka is nettó 230at keres, még apuka is. Apukától elveszik a csaladi adokedzvezmenyt, tehat eleve 220lesz, anyuka megigenyli, neki lesz 240 igy. Családipótlék megy anyának, az 13700. Apától elveszik az 50e tartásdíjat, így marad neki 170e, anyának lesz -igy összesen 303e. Tegyük fel, mindketten albérletben laknak és a rezsivel együtt a havidíj 100e. Apa éljen meg 70bol, anyu meg a gyerekkel 203bol. Elnézést, de én itt nem sok szarragast latok apuka oldaláról.
Mondom ezt úgy, hogy nő vagyok, 10800- lenne a havi tartásdíj a gyerekre, amit apukának az elmúlt majdnem 18 évben egyszer sem sikerült kifizetnie.m
25!
Na és azt pontosan hol olvastad, hogy dőzsölne vagy elszegeynedne valamelyik?
Egy példát írtam a kérdező által megadott összeget és azonos lakashelyzetet hozzáadva. Lehet, hogy apukának van saját lakása és akkor nala máris kiesik a pz alberleti díj, de lehet, hogy anyukának van lakása. Az is lehet, hogy apuka 230at keres, anyuka meg 120at. Igen, van olyan is, amikor apuka xarrago, de bizony olyan is, amikor anyuka az.
28!
Nos, a törvényt neme érdekli, akár éhen is halhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!