Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis miért olyan bigottak az...

Mégis miért olyan bigottak az anyukák többsége a szoptatás és a hüvelyi szülés tekintetében?

Figyelt kérdés
Miért akarnak minden áron szoptatni? Miért akarnak mindenáron hüvelyi úton szülni? Miért jobb az, hogy tönkremennek idegileg, mert belebetegednek ebbe?
2021. jún. 3. 17:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

9 igazad van. Ezekben a nokben van valami hihetetlen erős bizonytalanság. Aki biztos abban, amit tesz, az sosem másokkal foglalkozik, hanem teszi a dolgát és jónapot.

Ráadásul teljesen feleslegesen olyan dolgokat bizonygatnak, ami kvázi amúgy természetes és kb senkit nem is érdekel az anyukán kívül. De még a babát sem. És erre képesek tényleg belebetegedni abba, hogy így legyen, ahogy elképzelték meg, hogy lenézzék, aki nem úgy csinálja.

Arról nem is beszélve, aki belebetegszik, ha császárja lesz. Hát azért felnott érett ember biza belekalkulalja, hogy ez benne van a pakliban. Nyilván az más aki szövődményekkel küzd, de magat a tényt, hogy nem hüvelyi szulese volt azt azért illene helyen kezelni egy felnott embernek. Ez nálam az a kategória, amikor valaki hisztizik, hogy nem fia/lánya lett, amit elképzelt. Hat Ja az élet már csak ilyen. Nem minden úgy alakul, ahogy eltervezzuk.

2021. jún. 3. 20:35
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"Miért jobb az, hogy tönkremennek idegileg, mert belebetegednek ebbe?"

Őőő... attól hogy te tönkremennél ezektől, attól még más elég erős hozzájuk. Ne vetítsd ki a saját gyengeségeidet másokra.

2021. jún. 3. 22:23
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Én azért akartam hüvelyi úton szülni mert nagyon féltem a császártól. Van pár ismerősöm akik császárral szültek mesélték, hogy milyen volt nekik. Szerencsére sikerült hüvelyi úton szülni, de nyilván ha az orvos azt mondja, hogy császár kell akkor nem ellenkeztem volna, ő az orvos nem én.

A szoptatást én megpróbáltam de szinte biztos voltam benne, hogy nem fog menni mert egyszerüen nem birom az egészet (tudom furán hangzik, nem tudom elmondani, hogy pontosan mi a bajom de nem ment és nagyon fájt is). Aztán váltottam tápszerre, nem érdekelt hogy ki mit gondol erről, eleinte furdalt a lelkiismeret, hogy leállok a szoptatással, de nem akartam meghülyülni.

2021. jún. 3. 22:48
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
Mindenki csinalja ugy, ahogy akarja. Speciel en nagyon at akartam elni azt a modjat ahogy evezredek ota szulnek a nok. Az elso csaszar lett, de a masik ketto huvelyi. Sokkal jobb visszagondolni a huvelyi szuleseimre. Szoptatassal uez. Sikerult, jo erzes, szep emlek, tudom mennyi melom van benne, halas vagyok a testemnek.
2021. jún. 3. 23:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Mert ez a természetes menete a dolognak. Nyilván a legtöbb ember így szeretné,persze csak ha minden flottul megy. Később rájön az ember,hogy mégsem olyan egyszerű. Nekem is csm lett, ez már sejthető volt a 28.hét körül is,amikor még faros volt a fiam. Akkor már pedzegették,hogy ha pár héten belül nem fordul meg,csm lesz. Én már akkor úgy készültem. Amikor a 34.héten még mindig faros volt,elengedtem a természetes szülést és edzettem magam a császarra agyilag. És szerencse,hogy csm lett mert műtét közben kiderült,szív alakú a méhem. Meg sem tudott szegény fiam fordulni amiatt. Ha erőltették volna a szülést,valszeg' beakad/beszorul..

A szoptatást meg én akartam nagyon,egyrészt mégis az a legjobb a gyereknek,másrészt én is lusta lettem volna éjjel tápszert kevergetni. A csm miatt nehezen indult meg a tejem, 24 órát lógott a fiam rajtam, fejtem, sebes bimbó,nem alvás etc.. de végül sikerült beindítani és 10.hónapja gond nélkül szoptatok. Nyilván ha nem sikerül,tápszer lett volna,nem tartom ördögtöl valónak.

Akiket te látsz azok a "véranyák", nem kell velük foglalkozni. De amint már írták,ez egy kis csoport,a többség nem ilyen.

2021. jún. 4. 06:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi még csak tervezzük a gyereket. Ami tuti hogy császárom lesz szemprobléma miatt. Nem örülök, mert nehezebben fogok felépülni de ez van. Totál nem ezen múlik szerintem hogy milyen anya leszek később. A szoptatástól bevallom idegenkedem. Anyum se engem se tesóimat nem tudta szoptatni, egy csepp teje nem volt egyik gyereknél se, a kórházban mégis nagyon erőltették, annyira hogy már vérzett a melle, úgy gyötörték. Szóval neki nagyon rossz tapasztalatai vannak. Tudom, ne ebből induljak ki. De alapvetően én magam is idegenkedem ettől, lehet azért mert ugye anyunak nem volt ebben tapasztalata, nem tudja elmondani mit hogyan kell stb. Nem hinném hogy szaranya leszek ha nem fogok szoptatni. Én is megnőttem tápszeren. Nem lettem se betegesebb se gyengébb stb az anyatejesekhez képest.
2021. jún. 4. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!