Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem ciki 18 évesen...

Csak szerintem ciki 18 évesen szülni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, elég sok ismerősöm van aki 18-19 évesen szül.. csak szerintem hamarkodjak el nagyon? Annyira megváltoznak ettől az egésztől. Tegnap is néztünk filmet páran haverok, egyből rávágja, gyerek kéne már ezeknek is. Miért igy gondolkoznak? Felreertes ne essek, szeretnek kisbabat majd, de még nem most. Szerintem nagyon nagy hulyeseg ennyire fiatalon szulni a mai vilagban, meg ok is gyerekek szinte.. ami a legjobban idegesit hogy ezt magyarazzak folyamatosan hogy mindenkinek az kene. En sose mondanam meg senkinek se mit csinaljon.
2021. jún. 3. 13:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
48%

Nincs jobb dolgod? 😄 oszinten.

Erre en mondhatnam hogy szerintemeg 40 evesen szulni ciki (mert ketsegtelenul nem idealis) de nem tudhatom kit milyen korulmeny vezetett oda hogy addigra lett gyereke.

Ez csak a mai vilagban ilyen meglepo dolog, regen ez volt a normalis, csak manapsag a 20on evesek is szeretnek ugy elni mintha 10 evet letagadnanak. De attol meg vannak olyanok akik fiatalabb korban is erettek egy gyerekre. Es megvan a fiatal anyasagnak is az elonye.

2021. jún. 3. 13:18
 2/21 anonim ***** válasza:
61%

Neked nem full mindegy ki mikor szül?!

Nem neked kell felnevelni, nem neked kell vele lenni...

Valakinek 18évesen már "benőtt a feje lágya", van munkája, kapcsolata, háttere (mégha szülöi is) abban mi a baj?

Valakinek meg 40 évesen felesleges a gyerek mert ide oda passzolja, nincsenek meg a körülmények...

2021. jún. 3. 13:20
 3/21 anonim válasza:
87%

Attól függ. Régen is jellemző volt, hogy fiatalon szültek a nők, az is igaz, hogy ha valaki anya lesz akkor megváltozik sok mindenben, pl. a gondolkodásmódja. Vannak akik érettek rá ilyen korban, de sokan vannak, akik ennél idősebb korban sincsenek felkészülve az anyaságra. A másik nagyon fontos tényező pedig a leendő szülők anyagi helyzete. Ha egy fiatal pár rendelkezik saját otthonnal, keresettel, amely által biztonságos jövőt tudnak teremteni a leendő gyermeknek és érettek is az anyaságra/apaságra, akkor szerintem semmi probléma azzal, ha valaki ilyen fiatalon vállal gyereket.

Nekem például nem adatott meg az a lehetőség, hogy a szüleim vegyenek lakást/házat, esetleg örököljek nagyszülőktől (szerencsére mindegyik nagyszülőm boldogan él a saját otthonában). Én is nagyon szeretnék már kisbabát, de tudom, hogy csak akkor fogom bevállalni, ha már lesz egy biztos otthonunk, ahová hazahozhatjuk a kicsit. Szerencsére ez 2-3 éven belül úgy néz ki sikerül, addig pedig dolgozok én is és a párom is és spórolunk a saját otthonra. 23/N

2021. jún. 3. 13:26
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

"En sose mondanam meg senkinek se mit csinaljon."

"Csak szerintem ciki 18 évesen szülni"

Érzed az ellentmondást?

2021. jún. 3. 13:39
 5/21 anonim ***** válasza:
98%

"elég sok ismerősöm van aki 18-19 évesen szül"

Tervezett vagy becsúszott babák?

2021. jún. 3. 13:39
 6/21 anonim ***** válasza:
75%

14éves korunk óta együtt vagyunk a párommal. Ma már a férjem.

18évesen összeházasodtunk, elköltöztünk. Igaz volt segítség, a mama rám hagyott egy 1 szobás kis panelt. 19voltam (1éve már dolgoztam) mikor szültem első fiunkat. Terveztük, vártuk. 21évesen jött a második.

Ezalatt lecseréltük a házat (önerő +hitel, nem az ölünkbe esett), autót vettünk nekem is.

Ma már 4 és 6 évesek, én 25. Imádom. Soha nem csinálnám másképp

Emellett ott nővérem. 10évvel idősebb nála. 34évesen szült a semmire. Férje otthagyta terhesen, anyánk nyakán él a babával. 1éves a fia, akit kb anyánk nevel, mert ő nem élte ki magát....

Szerinted melyik a jobb?!

2021. jún. 3. 13:44
 7/21 anonim ***** válasza:
80%

Nem ciki szerintem. Az a fura aki így gondolja.

Ha van mire és van hol akkor szüljön.

2021. jún. 3. 13:48
 8/21 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem meg 26 alatt és 36 felett elég ciki, de ez van. Kinek, hogy tartja kedve, kapacitása :)
2021. jún. 3. 13:57
 9/21 anonim ***** válasza:
76%
Szulni semmikof sem ciki. Nem ideàlis, felelőtlensèg lehet, de nem ciki.
2021. jún. 3. 14:01
 10/21 anonim ***** válasza:
68%
Én irigylem. 18 évesen szül, 19 évesen a másodikat, negyvenéves korukra már mindkettő kirepül. Aki pedig 30-35 évesen szül, az már jó ötvenes lesz, mire elköltöznek a gyerekek.
2021. jún. 3. 14:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!