Csak szerintem ciki 18 évesen szülni?
Nincs jobb dolgod? 😄 oszinten.
Erre en mondhatnam hogy szerintemeg 40 evesen szulni ciki (mert ketsegtelenul nem idealis) de nem tudhatom kit milyen korulmeny vezetett oda hogy addigra lett gyereke.
Ez csak a mai vilagban ilyen meglepo dolog, regen ez volt a normalis, csak manapsag a 20on evesek is szeretnek ugy elni mintha 10 evet letagadnanak. De attol meg vannak olyanok akik fiatalabb korban is erettek egy gyerekre. Es megvan a fiatal anyasagnak is az elonye.
Neked nem full mindegy ki mikor szül?!
Nem neked kell felnevelni, nem neked kell vele lenni...
Valakinek 18évesen már "benőtt a feje lágya", van munkája, kapcsolata, háttere (mégha szülöi is) abban mi a baj?
Valakinek meg 40 évesen felesleges a gyerek mert ide oda passzolja, nincsenek meg a körülmények...
Attól függ. Régen is jellemző volt, hogy fiatalon szültek a nők, az is igaz, hogy ha valaki anya lesz akkor megváltozik sok mindenben, pl. a gondolkodásmódja. Vannak akik érettek rá ilyen korban, de sokan vannak, akik ennél idősebb korban sincsenek felkészülve az anyaságra. A másik nagyon fontos tényező pedig a leendő szülők anyagi helyzete. Ha egy fiatal pár rendelkezik saját otthonnal, keresettel, amely által biztonságos jövőt tudnak teremteni a leendő gyermeknek és érettek is az anyaságra/apaságra, akkor szerintem semmi probléma azzal, ha valaki ilyen fiatalon vállal gyereket.
Nekem például nem adatott meg az a lehetőség, hogy a szüleim vegyenek lakást/házat, esetleg örököljek nagyszülőktől (szerencsére mindegyik nagyszülőm boldogan él a saját otthonában). Én is nagyon szeretnék már kisbabát, de tudom, hogy csak akkor fogom bevállalni, ha már lesz egy biztos otthonunk, ahová hazahozhatjuk a kicsit. Szerencsére ez 2-3 éven belül úgy néz ki sikerül, addig pedig dolgozok én is és a párom is és spórolunk a saját otthonra. 23/N
"En sose mondanam meg senkinek se mit csinaljon."
"Csak szerintem ciki 18 évesen szülni"
Érzed az ellentmondást?
"elég sok ismerősöm van aki 18-19 évesen szül"
Tervezett vagy becsúszott babák?
14éves korunk óta együtt vagyunk a párommal. Ma már a férjem.
18évesen összeházasodtunk, elköltöztünk. Igaz volt segítség, a mama rám hagyott egy 1 szobás kis panelt. 19voltam (1éve már dolgoztam) mikor szültem első fiunkat. Terveztük, vártuk. 21évesen jött a második.
Ezalatt lecseréltük a házat (önerő +hitel, nem az ölünkbe esett), autót vettünk nekem is.
Ma már 4 és 6 évesek, én 25. Imádom. Soha nem csinálnám másképp
Emellett ott nővérem. 10évvel idősebb nála. 34évesen szült a semmire. Férje otthagyta terhesen, anyánk nyakán él a babával. 1éves a fia, akit kb anyánk nevel, mert ő nem élte ki magát....
Szerinted melyik a jobb?!
Nem ciki szerintem. Az a fura aki így gondolja.
Ha van mire és van hol akkor szüljön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!