Van olyan, aki kicsi gyerekènek volt többször röngenje?
Nem aggòdsz emiatt?
Szerintem inkább a saját mentális egészséged miatt kellene teljesen kétségbe esned, ha ez neked sok rtg. 6 év alatt 3? Ne viccelj már...
2021. máj. 23. 13:45
Irhatsz,de ezzel kapcsolatban felesleges.
Nem ertem miert agonizálsz rajta...
2021. máj. 23. 13:45
23/36 A kérdező kommentje:
3 alkalkalom, te több felvètel
17, kèsőbb sincs ebbol kàros dolog?
Ez tenyleg nem szàmìt soknak? Illetve hogy kicsi gyerekről van szo, nem felnőttről?
nem
anno nekem hetente kellet járni mert tüdőgyulladásom volt az a makacs fajta ami nagyon nehezen gyógyul...
4 hónap volt mire eltűnt, az első két hónapba hetente mentem, kérdeztem a dokit erről de azt mondta h annyira minimális már a modern készülékekben a sugárzás h nem kell félnem mert 10x ennyit is simán kibírhatok
mindezt 17 évesen
2021. máj. 23. 14:48
Őő...
14 éves koromig 7-szer volt gipszben végtagom, volt az a hangos befekvős masina is (mri?), 3 műtét. Amit írsz nem sok.
2021. máj. 23. 14:56
Kedves kerdezo, ez a par felvetel elenyeszo sugarterhelessel jar. A mai gepek modernek, automatak altalaban, a szakkepzett kepalkoto pedig ugy allitja be a testreszt es a blendet - olom takaras-, hogy csak az legyen a "celkeresztben", aminek kell...igy a szort sugarzas MINIMALIS! Az ivarszerveket, pajzsmirigyet pedig szakszeruen vedjuk, tehat ezekbol adodoan amit a gyermeked "elszenvedett" szinte a nullaval egyenlo. Ha azt mondtad volba havonta CT - zni kell valami sulyos gond miatt meg megertenem, a CT ugyanis joval magasabb sugardozissal jar. Ha a valaszoktol sem nyugszol meg, szerintem is pszichologus segitseget kerd, mert ezt a problemat te generalod magadnak. Diplomas radiologiai asszisztens voltam.
2021. máj. 23. 15:58
27/36 A kérdező kommentje:
A has rontgennel es a mellkasnal illetve a koponya rontgennel nem volt takaras. Nem adtak olomkotenyt. Igy sem kell aggodnom ? A gepeket nem tudom milyenek voltak, regi e vagy ujabbak. Koszonom a hozzaerto hozzaszòlasokat
28/36 A kérdező kommentje:
Egyebkent van olyan h kicsi gyereket havonta ct-zni kell?
Igy sem kell aggodnod. Hasnal nem is lehet adni. Nyilvan nagyon ritka, ha valakit havonta kell CT-zni, gyerekeknel inkabb MRI-t szoktak, de van, amikor a CT jobb. De csak egy peldat irtam. Pl baleset kapcsan, operacio elott, utan lehet tobbszor indokolt stb stb.
2021. máj. 23. 16:16
30/36 A kérdező kommentje:
Koszi utolso neked is. Kèsobb Sen okozhat bajt a sugarzas? Ugye fejlődő szervezet...
Te egyebkent talalkoztalmar olyan gyerekkel akit ennyiszer rontgeneztek vagy ez ritka amit irtam? Koszonom
Kapcsolódó kérdések: