Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Név választás, férjemmel nem...

Név választás, férjemmel nem értünk egyet? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megbeszéltük férjemmel mi lesz a születendő baba neve, 3-4 hete meghalt az anyja, és most kitalalta hogy legyen a második neve a gyereknek az anyja neve.

Na most nekem egyrészt nem tetszik az a név, az első névvel együtt végképp nem, harmadrészt pedig utalom ha a szülő, nagyszülő után nevezik el a gyereket.

Aztan a másik meg az hogy nem volt olyan közeli kapcsolatban az anyjával. Sőt. 7 éve vagyunk együtt es eddig kétszer voltunk náluk. Persze messzebb laknak, de van kocsink, mehettünk volna.

Ha eljottek hozzánk a szülei, en beszélgettem az anyjaval, ő meg kb semmit.

Kórházba került a végén, akkor is kérdeztem mi van vele, beszélt e vele, ja hat igen, egyszer....

Es most már kétszer felhozta ezt a név témát.

1.het múlva születik a baba. Egyelőre azt mondtam nemtudom... Szerintem nem hangzik jól.

2021. máj. 17. 18:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
84%
Az a gyermek lesz felnőtt is. A Panni egy becenév, ami illik egy kisgyermekhez, de egy felnőtt nő mint Panni... Szerintem igényli ez a név a második keresztnevet. Az Éva egy örök klasszikus, bármikor megállja a helyét.
2021. máj. 17. 21:51
 22/31 anonim ***** válasza:
59%

1.) Nemcsak a tiéd lesz a gyerek, így a névválasztás joga sem csak a tiéd.

2.)

"Nagy Panni Éva lenne.

Szerintem borzasztó."

Egyetértek. Szerintem is borzasztó. Kár az Évát ilyen semmilyen, ronda névvel, mint a Panni elcseszni.

2021. máj. 17. 22:45
 23/31 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem sem az Éva gáz, hanem a másik. Nem beszélve arról, hogy qrva unalmas már az Anna és variánsa, mint a Panni is. A fél utcánk Pannika néni.
2021. máj. 17. 22:49
 24/31 anonim ***** válasza:
93%

21!

Nekem az egyik n÷met tanárnőm Panni néni volt. Rá pár évre nyugdíjba vonult. Rá nagyon illet, igaz, szigorú volt az órákon, de tanórán kívül egy tünemény nő volt . Nem jutott eszünkbe, hogy milyen kislányos neve van... passzolt hozzá.

2021. máj. 17. 22:50
 25/31 anonim ***** válasza:
56%
A Panni tetszik de becézett hatású egy életre. Ahogy írtad, a babának adtatok nevet nem egy életre választottatok egyet a gyermeknek. Cuki meg minden dekívánkozik hozzá egy karakteres név. Egy ismerősöm fogalmazta úgy meg a névválasztást, hogy olyan legyen amit lehet becézni, de illeszkedjen hozzá a dr. És egy pasi szájából kiálltva is vadító legyen. :) még van 10 napotok újra gondolni ;)
2021. máj. 17. 22:58
 26/31 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy lehet úgy is hogy Panni, vagy csak úgy hogy Panna?
2021. máj. 17. 23:00
 27/31 anonim ***** válasza:
73%

25-ös nagyon jól megfogalmazta!

Vagy ahogyan más helyen olvastam: olyan nevet válasszunk, amelyik jó társa lesz az embernek a bölcsőtől a koporsóig.

2021. máj. 17. 23:01
 28/31 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem örülj, hogy csak második névnek akarja :D

Mi a párommal sokáig vitáztunk ezen, mert én nem akartam semmiképpen, hogy az ő nevét kapja a fiunk. És ezzel ő lenne a 234 ezredik ilyen nevű ember az országban🤣 Ráadásul a párom apját is úgy hívták, szó sem lehet róla, hogy legifjabbik XY legyen :D

És engem nem érdekelnek a hagyományok sem, tojok rá. 21 évvel fiatalabb vagyok páromnál, sajnos ezt a dolgot be kell nyelnie, hogy nem úgy gondolkodom mint ő.

Így kiegyeztünk, hogy Patrik lesz és a második nevének adjuk az övét. Úgysem fogja használni soha senki, de legalább a lelke megnyugszik, hogy ott van :D

Szerintem te is nyugodj bele, úgyis mindenhol az elsőt írják, csak valami nagyon hivatalos iraton lesz feltüntetve mind a kettő :)

2021. máj. 19. 21:41
 29/31 anonim ***** válasza:

Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy legalább a második keresztneve normális lesz, és tudja használni azt, ha valami komolyabb pozícióban dolgozik, ahol ciki a "Panni".

Amúgy valószínűleg a férjednek lelkiismeret-furdalása van, és így próbálja ezt kompenzálni. Ennek ellenére, én megérteném és nem bánnám. Páromnak mindkét szülője meghalt, ha lesz gyerekünk én benne leszek, ha valamelyikük nevét szeretné.

2021. máj. 20. 13:30
 30/31 anonim ***** válasza:
75%

Hat ennyit igazan megtehetsz szerintem.. ha jo feleseg vagy es szereted a ferjed..

Egy edesanya potolhatatlan!

2021. máj. 21. 09:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!