Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Név választás, férjemmel nem...

Név választás, férjemmel nem értünk egyet? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megbeszéltük férjemmel mi lesz a születendő baba neve, 3-4 hete meghalt az anyja, és most kitalalta hogy legyen a második neve a gyereknek az anyja neve.

Na most nekem egyrészt nem tetszik az a név, az első névvel együtt végképp nem, harmadrészt pedig utalom ha a szülő, nagyszülő után nevezik el a gyereket.

Aztan a másik meg az hogy nem volt olyan közeli kapcsolatban az anyjával. Sőt. 7 éve vagyunk együtt es eddig kétszer voltunk náluk. Persze messzebb laknak, de van kocsink, mehettünk volna.

Ha eljottek hozzánk a szülei, en beszélgettem az anyjaval, ő meg kb semmit.

Kórházba került a végén, akkor is kérdeztem mi van vele, beszélt e vele, ja hat igen, egyszer....

Es most már kétszer felhozta ezt a név témát.

1.het múlva születik a baba. Egyelőre azt mondtam nemtudom... Szerintem nem hangzik jól.

2021. máj. 17. 18:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem normális az Éva és jó így együtt is. Én ebbe biztosan nem állnék bele. Ha akarja, adnám. De ez csak az en véleményem.
2021. máj. 17. 20:04
 12/31 A kérdező kommentje:

Oké, meggondolom.

Csak ez zavar hogy minek akarja ezt a nevet, mikor látszólag letojta az anyját mindig is?

Az én anyámmal sok konfliktusunk van, és olyan amilyen, de minden nap beszélünk, jóban vagyunk.

Na mindegy. Érdekes

2021. máj. 17. 20:12
 13/31 anonim ***** válasza:
95%
Az a baj, hogy néha nagyon melyen gyökerező dolgok ezek. Lehet hogy ő pont hogy szerette volna, hogy mely kapcsolatuk legyen csak valami felre ment, amit sose sikerült rendezni.
2021. máj. 17. 20:16
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Még nagyon közeli az anyja halálának időpontja, gondolom most egy kicsit ki is csúszott a lába alól a talaj akkor is ha nem voltak közeli kapcsolatban. Ezért erőlteti ezt a második név dolgot. Várj és légy vele türelmes. Nem kőbe vésett dolog ez még. És ha mégis az, hát istenem, az csak egy második név. Benne lesz az okiratokban, de a gyerek úgyis csak azt használja majd amelyiken ti is szólítjátok.
2021. máj. 17. 20:35
 15/31 anonim ***** válasza:
90%
Nekem így együtt tetszik, aludj rá egyet. Persze megértem ha nem akarod de amúgy tényleg nem rossz egyben szerintem. Rövid mind így elég korrekt
2021. máj. 17. 20:39
 16/31 anonim ***** válasza:
85%
Lehet pont azért akarja mert nem volt mély kapcsolatuk és így akar valahogy magának egy belső békét. Ő is aludjon rá egyet hogy biztosan akarja e 20 év múlva is.
2021. máj. 17. 20:40
 17/31 anonim ***** válasza:
61%
Ennyire lehetnél rugalmas. Egyébként mi bajod az Éva névvel? A másik sokkal inkább gáz. Mindenki azt fogja hinni, hogy becézve mondja a nevét és folyton rá fognak szólni, hogy Anna, nem Panni.
2021. máj. 17. 20:45
 18/31 anonim ***** válasza:
72%

Akkor mennék bele, ha az estleges 2. Lány gyermeketek pedig megkapná a Te anyukád nevét.

Ezzel gyorsan ellehet tántorítani őt, ha valóban neked nem tetszik így a név.

Szerintem nincs vele gon összepasszol, de nem nekünk kell h tetszen hanem nektek

2021. máj. 17. 21:21
 19/31 anonim ***** válasza:
84%

hát így, hogy Panni... akkor már Panna.. és lehet Pannizni kislánynak. Az meg, hogy ott van, na bumm, 3db betűvel többet kell leírni

És a Panna Éva sztem kifejezetten szép, és ilyen indokba még csak belekötni sem lehet

2021. máj. 17. 21:40
 20/31 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem jól hangzik a Nagy Panni Éva. A Panni amúgy is becenévszerű és mostani divat, legalább lenne a gyereknek egy komolyabb neve is. Az Éva örök klasszikus, nem olyan, mint a divatjamúlt és "öreges" Erzsébet vagy Mária. És nem is hosszú a két név a vezetéknévvel, szerintem tök jó.

Amúgy ha azt írod, hogy "látszólag letojta az anyját" a férjed, akkor valószínűleg nem sokat tudsz a kapcsolatukról (ami nem feltétlenül a te hibád), de ahogy mások is írták, lehet, hogy a férjed szeretett volna jóban lenni az anyjával, vagy esetleg tényleg furdalja a lelkiismeret, bármi lehet. Ha meg neked határozottan nem tetszik a név, akkor mondj nemet, a döntés elvégre közös.

2021. máj. 17. 21:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!