Anyukák, nektek hogy esne, ha két különböző férfitől született gyerekeitek sorsa teljesen máshogy alakulna?
(igen, egy másik kategóriában lévő kérdésről jutott eszembe)
Tehát ha "A" apuka támogatná a gyerekét bőkezűen, később kap onnan a gyerek/fiatal felnőtt lakást is, akár autót, fizetve van neki minden.
"B" apuka ezzel szemben ezt nem tudja megtenni, marad az ő gyerekének a kollégium és diákhitel és ti sem vagytok olyan helyzetben, hogy mellényzsebből kipengessétek egy pesti lakás árát.
Ilyenkor elvárnátok, hogy az "A" apuka gyereke később támogassa a féltestvért? Akár lakhatással, akár anyagilag, bárhogy.
Itt a gyk-n a válaszolók többsége imád feszültséget kelteni és beleállni a kérdezőkbe. Én már sokszor nem merek kérdést kiírni, mert szét szednének.
Most képzeld el, ha a másik testvér írja ki a kérdést, hogy 1,5 év után ki kell költöznie és milyen már a testvére, hogy “kirakja”, hát azonnal neki mennének, hogy örüljön, hogy eddig ott lakhatott, meg ingyenélő, meg húzzon el dolgozni stb.
Mikor a 16 éveseknek is azt írják, hogy ha nem tetszik valami otthon, akkor el lehet menni dolgozni és 2 év múlva el lehet költözni.
Itt ezeknek mindegy mi a sztori, csak lehessen valakivel vitatkozni.
7. Nem tudom, ezen én is gondolkoztam. Valószínűleg nem, hanem a szegényebbikét félretenném az ő gyerekének.
De mivel ma már inkább a szükség szerint ítélik meg a gyerektartást, így vsz irreálisan nagy különbség nem lenne.
Ismerek ilyen nagyon eltérő sorsokat.
Az első házasságnál még nagyon fiatal volt az anya, tapasztalatlan, gyorsan kirepültek a gyerekek a fészekből, még érettségijük sincs, pedig eszesek.
A második fészekalj már egyetemre ment, gyűjtögettek neki, tudatosan építgették a jövőjét.
Kívülről nézve óriási a szakadék, persze nem tudni ki hogyan érzi magát és hogyan boldogul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!