Ezt megtennétek?
Arról lenne szó hogy a családpolitika egyenlően kezelné az apákat is,mivel a jelenlegi családpolitika feminizálodott.
11!
Mert az anya nem dobja a gyereket soha?
Felesleges az apa neve
Az apa gyed rendben de ne legyen kozelezo es kivejesse az anya is. Vagyis az a fel ev az a szulok kozos dontese legyen!
Leven eleg sok tenyezo jatszhat bele. Pl kis korkulonbseges tesvernel anya is gyeden meg apa is a nagyobbal??? Hogy elnek meg?
Most is elmehet az apa gyedre ha ugy gondoljak a szulok...
De mivel az apa altalanossagban jobban keresnek igy abban a felevben jelentosenegcsappanna a csaladi kassza.
Masik gondolkodj h hogyan lenne erdemes kivenni??? Az anya fel evre menjen vissza dolgozni majd utana ujra otthon a gyerekkel?
A kis korkulonbsegrol irtam.
Vagy ha nincs apa ? Akkor abban a kotelezo felevben mi lesz? Beadja 6honapra a bolcsibe majd kiveszi h eki folytatodjon a gyed?
A tb hogyan szamolja majd a megszakitas utan a gyedet? Az apa gyes is maximalva lesz?
Kb ezernyi kerdes van nagyreszt penzugyi
Am eszakon mas a kultura es mashogy mukodik a tb es a adozas meg minden mas is. Ezt akkor lehet bevezetni ha elotte az egesz rendszert atalakitod. Pl megszunteted a fekete es szurke munkat ...
Nem. Az, hogy ki marad otthon gyeden, az a 2 szülő döntése kell, hogy legyen. Akik úgy döntenek, hogy az apa, azok megtehetik. De akik nem akarják? Egy kötelező szabály miatt szívjon az egész család? Nekem eleve nem kéne olyan pasi, akit kötelezni kell arra, hogy foglalkozzon a gyerekével. Ha úgy döntünk, hogy én maradok otthon végig, annak oka van. Nekünk így jó! Az nem apai jog, hogy a mi közös döntésünket felülbírálják. Jog az, amit megtehet, HA akar, és az megvan. Ezzel csak egy jogból csinálnának kötelességet. Mi lesz a következő? Előírják, a napi 2 apai pelenkázást, meg az esti fürdetést?
A másik probléma: Mi lenne az egyedülálló szülőkkel? Elvesznek a gyerektől fél évet? Ezen logika alapján, ha az apa marad egyedül(pl.megözvegyül, sajnos mostanában nem egy példa volt rá), akkor ő se kaphatja meg az "anya 2 és fél évét)?
Ha egy anya egyedül vállalja a gyereket, mi kerülne az okmányokban apa nevéhez? Ismeretlen? Ez aztán tényleg marha jó lenne szegény gyereknek.
Egy átgondolatlan, fölösleges nyugatmajmolásnak tartom így. Nem azt mondom, hogy nem kell változtatni, de nem kötelező előírásokkal, és pláne nem a szülők saját döntési joguk lehetőségének megvonásával.
,,csak az anya kaphatja meg a csecsemőgondozásit"
Hát aztán az anya mit csinál vele? Beteszi a kasszába, a közösbe és elkölti a család.Legalábbis nálunk így volt.:)
Normális család képes eldönteni, hogy ki marad otthon a babával.Az apák most is dönthetnek úgy ,hogy otthon maradnak a babával.Azért ez a kevesebb, mert a magyar fizetések hímsoviniszták, még hasonló munkaterületen is zömében kevesebbet keres a nő.(persze tudom ez nem igaz, viszont én meg tapasztalom:D)Ergó ha apa a kakáspelenka körül pörögne lehet felkopna a család álla.
Ez a petíció pont azt mutatja, mikor valakinek van egy elképzelése, hogy milyen a magyar ÁTLAGcsalád, aztán az elképzeltnek köze sincs a valósághoz.
A mai családok kapnak támogatásokat, sokat.És alapvetően ha a család egyik tagjának(anyának) megszüntetik a diákhitelét, azzal az egész családnak segítenek, mert általában a családban él az apa,anya és a gyerek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!