Ezt megtennétek?
Arról lenne szó hogy a családpolitika egyenlően kezelné az apákat is,mivel a jelenlegi családpolitika feminizálodott.
1 pont miatt nem írom alá
6 hónap amit a gyermek 0,5-3 éves kor közt csak az apa vehet igénybe
És
Ha egy apa nem akarja, vagy alkalmatlannak gondolja rá magát?
A kettes pont szerintem is hülyeség. A férjem körzeti orvos, én grafikus vagyok. Szép is lenne, ha fél évet ki kellene hagynia a kötelező apagyed miatt, cserben hagyva a betegeit, amíg én logókat tervezek. Itt nem kérdés melyikünk munkája hasznosabb a társadalomnak. Amúgy is röhelyes, felnőtt emberek vagyunk, gyereket vállaltunk, el tudjuk dönteni ki maradjon otthon a gyerekkel és meddig. Semmilyen kormány, se civil szervezet ne akarjon beleugatni ebbe, közük nincs hozzá.
A többi ponttal egyetértek, de a kettes miatt nem írnám alá.
Hát ez úgy baromság ahogy van :D
Amíg az anya klasszisokkal kevesebbet keres (bele lehet kötni, de Magyaro-n még mindig elég eltérő a nemek közti fizetés aránya) addig kötelezzük az apát, az otthonmaradásra, akkor is ha csődbe megy a család?!
Egyébként most is van lehetősége az apának gyedre menni...
Személyibe apja neve?! Jóhogynemmár a családfát is felsoroljuk rá...
Idiotizmus.
Az apák 90%-a nem akarna otthon maradni a gyerekkel, ahigy az anyák 90%-a ugyanúgy nem akarná ezt engedni. Jelenleg is otthon lehet az apa, ha akar amúgy.
Az okmányokban az anyja neve is baromság. Hollandiában pl sehol se szerepel. A kutyát nem érdekli mi a neve anyádnak vagy apadnak. Van BSN azonosítod, ami Magyawrorsazgon a TAJ szám, semmi szükség másra.
Szerintem ez teljesen rendben van, a fél év apa-gyed sem kötelező elemként van feltuntetve, de más nem veheti ki. Több országban létezik ilyen, és ott az apák döntő többsége él is vele, mert nekik is fontos, hogy kivegyek a részüket a baba ellátásából. Amelyik apa nem bír fél évet erre szánni, miközben az anyák általában minimum két évet otthon vannak, hát az a pasi tényleg nem tudom, miért vállalt gyereket. De ha annyira nem bírja ki, hát nem kötelező, de akkor két és fél év a max, amit ellátással otthon lehet az anya. Nagy kaland...
Az apa neve meg asszem bőven elfér a személyi igazolvanyon, nem is értem, miért olyan abszurd ott egyeseknek, hogy mindkét szülő neve szerepel rajta.
9!
Nekem az az abszurd, hogy egyáltalán szerepel a személyin a szülő neve. Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!